God natt!

Nu fåre bli ett litet natti inlägg. Jag är sjukt trött så orkar inte skriva så mycket. Men nu är i alla fall sadlarna & tränsen klara. Resten fixar jag imorn.  Vi ska inte åka förrän klockan är tio så då hinner jag göra en del imorn.
 
Har ridit Donna oxå. Funkade väldigt bra. Hon var lugn och jag fick henne i en balanserad form. Även skritten blev väldigt bra. Inte lika mycket taktande och smygtravande som hon brukar. Jättenöjd! 
 
Sen åkte vi till Stigen. Där tänder de en brasa, sjunger vårsånger och smäller fyrverkerier.  Inte lite fyrverkerier häller. De sköt upp de supertätt. Inga pauser någin gång utan det matade på massor och länge. Snacka om att de lägger ut mycket för de fyrverkerierna. ;) superkul att titta på i alla fall. 

Putsar

Sitter nu och putsar Kickans träns. Ska även fixa Donnas träns, båda sadlarna och min ridutrustning. Sen ska allting packas och så ska jag försöka få in ett ridpass mellan allt det här. *pust* Nu måste jag fortsätta i full fart. Imorn är det klubbhoppning i Mellerud. ;)




Me today




Sett på minnen

Innan jag gick ut till bussen satt jag vid datorn och kollade på en film på mig och Bella. Det va när vi red ett ärevarv i Vara. Jag skrattar och gråter samtidigt. Hon va ju  världens goaste ponny och superbusig. På den filmen sparkade hon superhögt och gjorde det 5gånger i rad utan mellanrum. Hon gav sig verkligen inte.  Får ett stort leende av att titta  på det. Bella gav sig inte förrän hpn hade fått mig fram på halsen ♥♥
 
Vi har gjort så j*kla mycket tillsammans. 

Underbara ponnys man har

Hemkommen från dressyrlektionen i Färgelanda.  
Båda ponnysarna var jätteduktiga. Vi jobbade mycket med att länga och korta och skänlelvikningar. Det funkade superbra att korta Donna. I början va hon lite stressad för att Kickan va med. Hon ville till henne hela tiden. Men det släppte snabbt för det blev så himla bra. Jag hade kontroll och kunde bestämma steglängden och farten. Lika fin i alla gångarterna.  
 
Kickan såg jag ju inte så mycket eftersom vi red samtidigt och jag hade allt fokus på mig och Donna. Men mamma berättade att hon va väldigt pigg och när vi galopperade sprang hon ikapp de andra. Gulle kickan! ♥ Hon blir mycket roligare att rida om hon är pigg. De va jätteduktiga och kunde rida skänkelvikning till och med ;) 
 
Nu ligger jag i sängen och tänker igenom dagen. Har verkligen vart en bra dag. Tänkt på annat än Bella. Måste ju försöka ta vara på all annan tid och ha kul ändå. Hjälper ju inte att gå runt och va ledsen hela tiden.  De i skolan har verkligen inte märkt att jag vart ledsen.  Där har jag försökt va mitt vanliga crazy jag :D
Sötisar! Blixten gav Donna ett väldigt stort och ljust öga. 

Gör ett försök

Känner mig verkligen inte redo för att åka till skolan. Det där som jag gjorde igår har tagit kol på mig. Men jag gör ett försök att åka ändå. Det värsta skulle va om alla började fråga om Bella. Då kommer tårarna direkt. Det funkar lixom inte. Jag ska till skolan nu för att tänka på annat. Kunna slappna av lite. Va med vänner ♥ 
 
Ikväll ska jag i alla fall till Färgelanda. Både Donna och Kickan åker med. Härlig kväll ska det bli. ;) 
 
Min kärlek är till dig Bella ♥ 
 

Tårarna rinner och tar aldrig slut

Idag hände det. Det där som jag inte haft någon tanke på skulle hända. Men nu är det gjort. Idag red jag Bella för sista gången. Kan ni tänka er? Sista gången på Bella. Det är helt fruktansvärt;( Det va så underbart att rida henne. Pigg och glad va hon och lite bus va hon tvungen att lägga till. Känslan jag får när jag rider Bella är underbar. Vi hoppade några hinder. Hon bara flög över och mamma togg snygga kort. Men det var sista gången. Jag kan inte planera att imorn ska jag ut och rida Bella. För så är det inte längre. Och kommer aldrig att va. 
 
Nu står Bella i Jönköping. Ganska långt ifrån oss. Jag kan lixom ännu inte fatta det. Hon bor inte hos oss längre. Hennes hem är inte där jag är. För jag är här och Bella där. Det va så jobbigt när de kom. Jag har gråtit i flera timmar idag. Huvudet känns som det ska sprängas. De kom till oss och va hur trevliga och förstående som helst. Men inte är det mindre sorgligt för det. Bella är MIN ponny och VI tillsammans har gjort allt det där. Alla flygturer, vinster, kraschar, ärevarv. Alla de där med- och motgånngarna har tillhört oss. Det är lixom vi två som hör ihop. Inte någon annan. Men nu är hon inte här med mig längre.
 
När jag ledde in henne i den okända transporten förstod inte Bella alls vad som skulle hände. Hon tittade konstigt på transporten och undrade varför hon stog där inne.  "Varför står det nya människor framför mig" tänkte hon. Vad skulle hända nu. Jag stog där i transporten och kramde henne länge. Men inte blev det bättre av att va med henne mer och mer. Lika svårt och ledsamt för det. Killens mamma kramde om mig och sa att de skulle ta väl hand om Bella. Det förstod jag, men det jag inte kunde inse va att hon skulle åka här ifrån. Bort från mig. Inte till någon träning eller tävling utan bort,bort. Och inte tillbaka hit. ;( Imorn när jag kommer hem från skolan står inte Bella i hagen och tittar på mig. Utan där är det ingen Bella. Där står det tre andra ponnys som undrar var Bella tagit vägen.  Den där underbart söta och snälla B-ponnyn som man aldrig tröttnade på. 
 
Det här är det jobbigaste jag någonsin gjort. Att säga hejdå till en ponny man älskar över allt annat. En ponny man gjort allt tillsammans med. Nästan hela mitt hästliv fram tills nu har handlat om Bella. Det är hon som startade alltihop och fick det att fortsätta. Hon har lärt mig massor. All min ridning är tack vare henne. Innan jag fick henne hade jag inte ridit mycket. Utan det är hon som startade alltihop och nu är vi här. På skiljda vägar. Tror jag serriöst kan bada i tårar. Att det ska vara så otroligt svårt. 
 
Bella, jag kommer ALDRIG att glömma dig, Vad som en händer.  Jag kommer alltid se dej som MIN ponny. Det är VI som har pusslat ihop allting. Du har gjort om mig. Du gjorde först sönder mig och sedan byggde du upp mig till den jag är nu. LOVE YOU!!!! <3
 

Det här var idag, våran sista ridtur:
 
 
 

Fika på altanen




Ponny hela tiden

Hela dagen fram tills nu har bestått av ponnys hela tiden. Imorse red jag Kickan. Först en kort uteritt för att sätta igång henne och sedan fick hon springa av sig lite i padocken. Med mej på om ni inte förstod det. Haha.. 
 
Sen borstade jag henne väldigt länge. Hon har så himla tjock päls så ville borsta bort vinterpälsen. Men det tar ju verkligen aldrig slut. *suck* Nåt jag märkte väldigt tydligt idag va att det är verkligen inte vinter längre. Nästan sommarväder idag jue. Verkligen jättesoligt och varmt. Så härlig känsla man får då. Det är faktist möjligt att sommaren ska komma någongång. :D
 
Efter det tog jag och mamma en tur på Bella och Donna. De skötte sig super. Va verkligen en härlig tur. Men det värsta, det va min och Bellas näst sista ridtur tillsammans. :( Kan nog rida henne en gång imorn oxå. Men imorn kommer killen som provred Bella förra veckan för att hämta henne. De ska låna henne på lång tid. Bella ska alltså flytta till ett annat ställe. Hon ska inte bo här hemma längre och jag kommer inte kunna rida henne. När jag kommer hem från skolan kommer hon inte stå i hagen och vänta på mig. Jag kan inte beskriva hur hemskt det är. Nu kanske ni förstår varför jag inte är så glad. Inte många timmar kvar innan hon bor någon annanstans. Shiit va jag kommer sakna dej. Det här är sjukt jobbigt.
 
Våran sista ridtur: <3
 
 
 
 
 
 
 
 

sorterat kort

Blä! Suttit i en timme ovh bara sorterat kort på datan. Är väldigt rörigt bland vissa kort.  Får panik av den röran. Och jag är långt ifrån klar. Men nu orkar jag inte göra det mer. Hittade massa gamla kort på mig och Bella. Kommer nog visa några sen ;)
 
 
Nu ska jag ut och ta en tur med Kickan. Hon ska få vara med i Gota cupen med en annan tjej. Ska bli så kul. Hon ska alltså va med och påverka FRK:s resultat. Hoppas det går bra. 
 

Känner inte för det...

Vet att jag inte uppdaterat. Men det har hänt en del nu. Vi har tillsammans med en annan familj beslutat något som är både bra och dåligt. Men något som är väldigt sorgligt för mig och jag är väldigt ledsen. Känner inte direkt för att bänka mig framför datan och blogga. Har helt andra tankar i huvudet. Väldigt ledsen över det som ska hända. Där av uppdateringen. Alla är med om väldigt tråkiga saker ibland och det är bara att respektera. ;( 
 
Så det fick bli ett litet godnatt inlägg nu i alla fall. Natti! 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
 
 

Hem och godnatt!

Nu ät jag snart hemma. Är fortfarande proppmätt efter pizzan jag åt på hemkunskapen kl 10. Det va asgött!

När jag kommer hem ska jag äta lite och sen byta om till fotbollskläder som innebär att det är fotbollsträning halv 6. Alltså tyvärr ingen ridning idag.

Känner att bloggningen har vart väldigt torftig det sista. Ska verkligen försöka ändra på det. Har ibte haft så mycket tid vid datan, mest mobil och då blir det så.






bloggrape




Mycket som hände igår

Gjorde mycket igår. Så fort jag kom hem tog jag in Bella och borstade henne tills hon glänste. Nästan i alla fall. Och halva hon låg på golvet sen, alltså pälsen. Hon fäller väldigt mycket nu. Så kom en tjej och provred henne. Tänker inte skriva nåt om det. Men Bella skötte sig jättebra trots det blöta regnet.

Sen red jag Donna. Allt funkade jättebra förutom en sak. Att skritta. Det va serriöst omöjligt. Hon taktade iväg i trav hela tiden. Väldigt jobbigt när hon håller på så. Men i de övriga gångarterna blev hon jättefin! ♥

Sen gick jag in och duscha, bytte om och åkte till Frändefors där vi blev fotgraferade. Sjukt snygga kort kan jag lova ;)






Planer

Idag är det späckat schema. Ingen ledig tid direkt. ;) Detta ät i alla fall vad som ska göras idag:
 
*Skolan som vanligt. Sitter här och laddar inför sista lektionen.  
 
*Hem och ta in Bella. Hon ska borstas och få springa löst i padocken. Det kommer en som ska provrida henne sen. 
 
 
*Efter de åkt hem ska Donna ridas. Dressyrarbete i padocken.
 
* Mamma ska köra Kickan till Färgelanda på hopptränngen och Emilia ska få rida henne igen. Tyvärr kan jag inte följa med för vi ska fotograferas med fotbollen och det är man lixom tvungen att åka på. Typiskt att det skulle va exakt idag. 
 
*som jag sa så är det fotografering med fotbollen.  
 
Det är vad som händer idag. 

Jag är med




Blue tung

Så snygga vi e! Dags för idrott. Favvoämnet jue ;)




Ingen bra träning

I går kväll red jag ju i Färgelanda.  Kickan skötte sig bra och va såå söt. På onsdag ska Kickan iväg på hopptränngen oxå. Tyvärr ska jag inte med för då ska vi fotograferas och det måste man va med på. Så det va ju väldigt synd. Men jag gillar ju att stå framför kameran så det går väl an ändå. 
 
Så igår när jag red Donna gick det skitdåligt. Vet inte va det var med henne. Så här har hon vart förr oxå men det är längesen. För nu har jag och Donna hitat varandra bättre och jag kan rida henne med kontroll. Men igår föll vi ner på 0. Kan va för att Kickan va med för Donna gnäggade åt henne hela tiden. Hon sprang runt med huvudet upp hela tiden och skjöt ut rumpan och sprang på tvären och lyssnade inte ett dugg på mig och rann iväg. Behöver inte skriva mer för det va lixom så det va. Men jag tror att det berodde mycket på att Kickan va med. 

Två ponnys!

Nu är jag på väg till Färgelanda med TVÅ ponnys i transporten. De står som ljus och är glada av att ha en kompis bredvid sig. Det här ska bli väldigt spännande ;)




Nu börjar den igen

Nu börjar det en ny vecka igen. Och idag hoppas jag att alla planer jag har ska fungera super för då blir det en toppendag. I skolan tror jag att vi ska få tillbaka lite prov. Det är ju lite spännande, om man intevhar fått väldigt dåligt resultat.

När jag kommer hem blir det kanske någon snabb läxläsning. Lite lat med läxor ;) Sen ska vi åka till Färgelanda och träna. Och nu släpper jag det som ska hända då: Kickan ska åka med oxå. Båda Donna och Kickan ska åka transporten. Hoppas att de håller sams bara. Inga tjuvnyp nu Donna! Hörde du det?
Men anledningen till att Kickan ska med är för att felicias (en deltagare i hopplaget) lillasyster ska få rida henne. Hon ska även med på hopptränngen på onsdag. Lite mer planer framöver oxå. Låter inte detta bra? Och detta gör vi för en speciell sak som jag inte berättar om än. Men det kan kli sååå bra!




Hopponny X 1000

Den där Kickan asså. Världens charmtroll. Red henne förut så att hon ska börjas sättas igång igen inför våran plan som jag berättar mer om imorn. WOOPA! Vad kan det va för någott?
 
Men nu till ridningen. Hon var vääldigt pigg. Först red jag ut en kortis och hon var så glad. Ville springa hela tiden och inte lyssnade hon på mej, Haha. GOE!! Inte någon väldresserad ponny som alltid lyssnar på ryttaren. No no. Sen red jag henne i padocken och hoppade även lite. Så himla pigg va hon. Sprang på väldigt mycket och hoppa kunde hon minsann. Hon har en så otrolig hoppteknik. Viker upp benen så himla smidigt och hoppar en halvmeter över. Verkligen en superbra hopponny. Så glad hon va oxå. Öronen spetsade hela tiden, sprang så gruset sprutade och otroliga hopp mellan rusherna :D 
 
Sen borstade vi Kickan väldigt länge och mycket. Fällde vinterpäls som jag vet inte vad och dammig oxå. Men nu glänser hon och e fin.
 
Imorn kommer det hända något annorlunda. Och ja, Kickan är inblandad. ;)
 
 
 

Film från första omg av Gota cup!

Grymma Donna! <3
 
 

Händer mycket idag

Shiit va mycket som händer idag. Imorse gjorde jag lite frihetsdressyr med Bella som ni såg på filmen. Hon är så go min lilla Bella. Följer efter mig hela tiden i padocken. Även om hon kan vara lite ouppfostrad om jag leder henne i stallet och till hagen och det finns mat bredvid. Då är det mycket mer intressant att äta än att lyssna på mej. Men det gick superbra förut i alla fall.
 
Sen kom det en 8/9 årig kille och provred Bella. Shiit va duktig han va. De två skulle ha blivit jättebra tillsammans. Ingen liten mesig kille inte. En orädd och tuff grapp som gillar fart och hoppning. Vilket är väldigt bra om man ska rida Bella. Ska inte skriva för mycket om det här eftersom ingenting är bestämt eller så. Men de var väldigt intresserade. :D
 
Sen har mamma pratat med en person a.n.g Kickan, tävling, Gota cup. Vad kan det va tro? Just nu har vi inte fullt lag eftersom en häst har skadat sig. Och det verkar som vi möjligtvis har en lösning på det. Berättar mer om det när det är mer säkert. Men jag hoppas verkligen att det ska funka för det skulle vara såå kul!!!
 
 
Verkligen en superdag!

Frihetsdressyr med Bella


Resultat från Gota cupen i Sjuntorp

Bättre tävlingsväder kunde man inte vänta sig. Dessutom en väldigt fin anläggning. Var dock tvungna att stå med transporten 200m ifrån tävlingsplatsen. Men nu till resultatet:
 
Förklass LD+
Kändes superbra. Hade helt kontroll på henne och hon lysnnade på mina hjälper. Allt funkade verkligen jättebra på framhoppningen. Även på banan gick det galant. Felfri i första fasen och i andra fasen tog vi bra omhoppningssvängar och fick en jättebra tid som ledde till en 6:e placering. Det var vääldigt tajta tider där det bara skillde hundradelar. Supernöjd med min fina Donna. Av 35 st startande klättrade vi upp på en 6:e placering :D
 
Imellen hände en del:
Massor av startande= lång väntetid. Dessutom skedde det två olyckor där ambulans och transport fick komma. En ryttare och en häst skadad. Hoppas verkligen att det blir bra med de. Och hästen som skadade sig tillhörde vårat lag oxå. :(
 
Så det blev väldigt mycket väntetid och man hade inte riktigt helt koll på vad som hände. Så helt plötsigt skulle vi in på framhoppningen. Det blev väldigt snabbt framhoppat och sen in på banan.
 
Lagklass LD+
Som sagt blev inte framoppningen helt planerad. Men fick ändå hoppat nåt hopp på varje. Så på banan blev det tyvärr ett pet på första hindret. Vi kom lite nära och hon var inte helt igång. Men resten av banan gick super. Det var kontrollerat och hade ett bra flyt. Jättenöjd med henne :D 
 
Så nu har jag ganska nyss kommit hem. Alltså en väldigt lång dag så det var väldigt skönt för både Donna och mej att komma hem. 
 

Donna väntar

Det är underbart väder här! Donna står så snällt och väntar i transporten. ;)




Dags för Gota Cup 2013

Nu är jag på väg till Sjuntorp. Dags för första omgången av Gota Cup 2013. Kom igen nu Färgelanda Ridklubb! ♥




Tävlingsdag och födelsedag för William

Nu har vi precis grattat William. Han blev verkligen glad över presenterna. Så nu har jag klätt på mig tävlingskläaderna och frukosten är uppäten. Nu finns det bara en sak till att göra innan jag går ut till Donna. TÅRTA!  Jag älskar tårta och det ska vi äta nu. Mumma!
 
Sen ska jag ut till Donna. Hon ska fixas och göras fin sen så ska jag se till att allt är packat. Sen är det bara att dra iväg mot Sjuntorp första omgången av Gota Cupen 2013. Så sjukt laddad. Ska verkligen göra mitt bästa.
 

Packat och klart

Direkt när jag kom hem från skolan idag fick det bli att snabbt byta om och börja förbereda. Och ja, jag hann med allt. För nu ligger jag här i sängen och allt är packat och checkat. Donna är även riden. Vad fattas nu? Lite sömn hade nog passat bra. Det blir en låång dag imorn. När det är lagtävling tar det ju extra tid eftersom det är så många starter och omhoppningen hoppas inte förrän ALLA kategorier har ridit grundomgången. Så är det ju för att man ska veta vilka lag som går vidare till omhoppning. Trots all väntan som blir är det sjukt kul med lagtävlingar. Någon som verkligen inte gillar att vänta är Donna.



Natti!!


Vinnarna är... *trumvirvel*

Jättekul att så många ville vara med och tävla i min bloggtävling där ni kunde vinna en länk här och även en motivering till vad jag tycker om bloggen. :D 
 
Vinnare nr 1 hittar ni HÄR
 
En av de få bloggarna jag verkligen följer. Gillar designen som gör det hemtrevligt och visar verkligen vem som driver bloggen och vad den handlar om. Mycket fina bilder som ger inlevelse i inläggen och en del fakta/tips inlägg. Väldigt bra att hon inte bara skriver en massa om vad  hon gör och ska göra. Utan lite annat runt omkribg oxå. Tummen upp! Det som kan bli bättre är nog uppdateringen. Vissa dagar inget inlägg ibland bara ett. Vore bra om du kunde använda dina bra inlägg lite oftare och även våga skriva lite snabba och enkla uppdateringar. Behöver inte vara perfekta utförliga inlägg. Ibland kan man slänga in något kortare. Fortsätt som du gör så blir det jättebra!
 
 
Vinnare nr 2 hittar ni HÄR
 
Väldigt mysig blogg ed mycket variation i inläggen. Allt från åsiktsinlägg, ridpass, utrustning, fina bilder o.s.v. En tjej som inte sitter och smörar på med massa positivt om sej själv. Jag menar sjävklart inte att man ska sitta och skriva  en massa negativt. Men man ska skriva det som man verkligen känner. Det som jag skrev en annan gång om att bloggen ska vara levande. Det har den här tjejen lyckas med. Jättebra! När man klickar in på din blogg nöjer man sig inte med att titta på senaste inlägget och sedan sluta. Man vill fortsätta och läs och följa din resa. Lite samma här att man ska våga slänga upp lite här och nu inlägg. Måste inte vara med mobilen. Lika gärna med datorn att skriva lite snabbt vad som händer nu. Inte bara en massa sånt men lixom så att det blir lite varierat :D Bra kämpat säger jag bara! 
 
 
Vinnare nr 3 hittar ni HÄR
 
En jättefin tjej med jättefin ponny. Kan inte se sig mätt på bilderna där de är tillsammans. Hon skriver med inlevelse och tankar som hon tänker exakt just då. Min känsla: Sitter inte och planerar i all evighet vad som ska stå i inläggen. Utan hon skriver bara som det blir. Och det blir riktigt bra då. Sånna bloggar älskar jag. Där man går på känslan. Det är absolut ingen ointressant blogg. Lägger ju även in lite mer planerade inlägg som man oxå måste ha. Något jag diggar stort är hur fina hon och hennes ponny är tillsammans. Det jag tycker kunde ändras på är headern. Hade vart lite roligare med en personligare där det är bild/er på dej och din ponny. Lycka till i fotrsättningen! ;)
 
 
 
 
Svaret på frågan va alltså: Ponnysarna i stallet är det underbaraste som finns i världen.

Jublar av lycka (not)

Vilket härligt väder! Håller på att spricka av lycka *host* *host*. Men va säger man? Efter regn kommer solsken.
 
Idag när jag kom hem från skolan laga jag spagetti och köttfärssås. Såå stolt. Ska nog bli kock när jag blir stor. Vad sägs om det. När nu får jag sluta sitta här och tjata.  Blev ingen ridning för mig idag. Åkte på fotbollsträning i en och en halv timma och sen hängde jag med Edwina hem och åt pizza. Lyxkvällsmat på en vanlig torsdag. Inget att klaga över i alla fall. 
 
Nu sitter jag här och väntar på att strömmen ska gå igen. Har hållt på och slått fram och tillbaka. Jag HATAR mörkret som blir när strömmen försvinner. Känns som det ska komma fram massa läskiga människor och sånt. Ingen härlig känsla direkt. Men nu har strömmen vart tillbaka gasnka länge så får väl hoppas att den håller sig vaken nu. Får skynda mej att passa på att blogga. Med tanke på hur mycket det blåser ute så rymmer väl strömmen när som helst.
 
Nu ska jag i alla fall sätta mig och fixa ett tidsinställt inlägg för imorgon. Måste ju bjuda på lite inlägg på dagarna ;) Ha det så bra! 
 

Film från våran första lokaltävling

 

Grym träning

Hoppträningen igår va ju asbra! Gjorde världens bästa övning och det fungerade jättebra. Vi va ute på den stora ridbanan. Men vi använde bara halva.  Svårt att förklara övningen utan bild men kan säga att det handlade om kontroll (självklart). Hoppade hinder och efteråt la vi tiometersvolter för att korta ihop de och hitta kontrollen och en balansen.  Och till de hade jag en grym tränare. Så bra är hon.  Tydlig med det hon säger och ger beröm så fort man gör rätt. Thumb up! 
 
Men hur det gick på träningen nu då. Gick verkligen super! Jag hade jättebra kontroll på henne och lyckades korta ihop henne snabbt efter hindrena. Är väldigt viktigt att jag gör det direkt efter hindret och inte vänta lite för då är det kört. Verkligen en superträning där det funkade så bra alltihop och jag hittade verkligen mer hur jag ska göra för att ha kontroll.  Fick tillbaka den där härliga känslan.  Nu känner vi oss redo för helgens tävling.  
 

Hemma och riddags

Hemma från skolan nu. Såå härligt och inte ha massa läxor oxå. 
 
Nu ska jag ut och rida Bella. Känns ju jättebra *host* *host*. Det blåser, Bella har vilat i 3 dagar och är allmänt pigg. Haha... Då kan hon kanske vara lite extra pigg och glad :D Det är ju kul förutom när hon gör sin specialera som bara hon kan. 
 
Sen åker vi på hoppträning med Donna. Blir övningar där vi jobbar med att hon inte ska dra på. Kan ju verkligen behövas. Måste bli bättre på det till på lördag. :D
 
 
Glöm inte vara med i min bloggtävling som ni hitar HÄR.
 
 

Tjat tjat tjat

Nu vare tjat igen. Sitter på den där bussen ...igen. Precis som varje dag.

Kort dag i skolan idag. Thumb up for it! Slutar redan kl tio över 12. När jag kommer hem ska jag nog förbereda lite unför tävling. Den är ju redan på lördag och då har man inte så mycket tid på fredag eftersom jag inte kommer hem förrän kl 4 fråb skolan. Blä blä! Sen ska jag nog åka på hopptränngen. Sla verkligen kämpa. Inte låta Donna dra på och göra vad hon vill.




Gästbloggare Alma Håkansson

Hejhej, jag heter Alma och jag driver bloggen http://licornez.blogg.se, jag tänkte berätta lite kort
om min och min ponnys Cajzas resa tillsammans! Hoppas att ni ska gå in på bloggen och fortsätta följa
min resa tillsammans med Cajza :D
 
Det var någon gång i maj 2010,  jag, mamma och två kompisar skulle åka och titta på två b-ponnysar 
men dom såg ut som hej kom och hjälp mig så vi åkte vidare till mammas kompis kompis hon hade fullt med 
hästar vid det laget. Min kompis ägde Cajzas storebror som dom hade köpt 2 år innan, tror jag.  
Cajza iallafall hon är Russ/Arab född 2006, när vi var och titta på henne så sa ägarna att hon var på börjad
inridning, så jag kunde inte rida. Vi var ute och gick iallafall och jag fastnade för Cajza dirket. 
Mamma och alla andra tyckte att det var lite dumt att köpa en oinriden häst till mig men mammas kompis
kunde hjälpa mig för min kompis hade ridit in några hästar. 
Den 10 juni hhämtade vi henne på prov över sommaren, mamma sa att jag skulle ha skrittat på henne om 
vi skulle köpa henne. Jag var överlycklig, men den ponnyn vi var och titta på var inte den ponnyn vi fick hem!
Hon var näst intill ohanterlig! Stegra, stack iväg stressad, försökte gå över mamma osv. 
Det tog nästan över en månad innan hon lugndade sig, det visade sig sen att hon inte hade varit bort från gården någon gång.
Vi övade väldigt mycket med hanteringen och nu kan vi hoppa en bana när jag springer brevid och inte håller in henne! :D
Mamma tyckte att det inte var någon idé att vi köpte henne för hon var som hon var, så mamma hade börjat
titta på nya hästar! Jag var jätte ledsen men det var ju mitt beslut. 
En händelse kan ni läsa om Cajza i min info http://licornez.blogg.se :)
 
Efter sommaren så skulle jag ta det stora beslutet om vi skulle ha Cajza eller inte, jag valde såklart att vi skulle köpa henne 
men det var mest för jag tyckte synd om henne att gå tillbaka till den leriga hagen och inte göra någonting. 
Vi tog det väldigt långsamt, jag var avundsjuk på mina andra kompisar som tävlade och höll på att träna med sina hästar.
Och då önskade jag ibland att vi hade köpt en mer välutbildad häst. 
Sommaren 2011 åkte jag på ett ridläger med Cajza, då blev hon som den ponnyn hon var när vi köpte henne, 
hon bocka så jag trilla av, det var inte alls kul tyckte jag! Den sista dagen var det en tävling som det brukar vara på ridläger.
Då hade hon lugnat ner sig ganska mycket men hon var fortfarrande hispig! 
 
Hemma igen så började vi att fortsätta öva på det som vi gjorde på ridlägret. Det var även denna sommaren jag träffa Paulina 
och hon kom till mig med sin gamla häst Rubin. Vi hade som ett ridläger som jag tyckte var mycket roligare än det ridlägret
jag var på början av sommaren. 
 
Sommaren 2012 var då vi verkligen satt i gång på riktigt, innan det har hon liskom fått vara ungponny. 
Jag började träna för en hopptränare vinter 2012/2013 och det var då jag verkligen har förändrats som 
ryttare och Cajza förändrades också! Nu håller vi fortfarrande på att tränar och vi ska börja komma ut 
på flera klubbhoppningar utanför Melleruds. Så fort jag har tagit grönt kort! :D 
 
Nu har ni fått läsa lite hur min och Cajzas utveckling och jag hoppas att ni fortfarrande ska göra det fast
på min blogg! licornez.blogg.se 
 
Som ni förstår så har jag inte tagit alla detaljer i våran utveckling utan bara en kort sammanfattning så 
ni inte ska tröttna på att läsa!
 
Jag hoppas att ni gillade det! Det var allt för mig! Herrå!
 
 
Tack för att du ville gästblogga här Alma! Hoppas ni tyckte det va intressant att  läsa om Alma och sin ponny Cajza. 

Bloggtävling för er!

 
Ni kan alltså vinna en länk på min blogg. Men inte bara det. Jag kommer skriva om vad jag tycker om eran blogg. Vad som är bra och det som kan bli bättre. Passa på att kanske få några nya läsare. Men först måste ni svara på en fråga. De tre första som svarar rätt vinner. Så sätt igång!
 
Jag har skrivit en mening här nedan där jag bytt ut alla vokaler till bokstaven A. Vad står det? 
 
pannasarna a stallat ar dat andarbarasta sam fanns a varldan.

Annorlunda saker att vänta er

Livet är ett rullband som är liladant hela tiden. Nä, skoja bara. Häner ju nya saker hela tiden. Men jag menar, sitter ju på den här tråkiga bussen som kör samma väg till skolan dag ut och dag in. Kan det inte förändras lite? Typ att det ska komma en hellikopter som kör oss till skolan. Haha... Höga förväntningar från mej här.

Inen ridning idag. Fotbollsträning kl halv 6 istället. Men tro inte att ni blir utan uppdateringar. Kommer upp två annorlunda saker på bloggen idag. Håll utkik säger jag bara! Nu får inte missa det. ;)




Superbra dressyrpass

Åkte hem från Färgelanda med en härlig känsla. Kände att jag verkligen fick med mig något idag. Innan diskuterade jag och min tränare lite om tävlingen som va. Donna var ju verkligen överladdad och drog iväg med mig. Vilket absolut inte är bra. Det kan ju faktist bli riktigt farligt. Så hon berättade om en övning som hon skulle se till att fixa till nästa måndag då vi ska hoppa för henne och även på onsdag när det är hoppträning för Ida Hansson. Det är att man hoppar två hinder på en långsida (Där Donna brukar dra iväg med mej) men imellan de två hindrena lägger man en volt och jobbar med kontroll. Väldigt bra övning. Men nu till Dagens dressyrpass:
 
Red bågar på långsidorna. Jobbad med ställning, korta ihop hästen, böja runt innerskänkeln i svängarna, halvhalter och allt sånt där. Marianne visade mej tydligt hur jag skulle sitta bra och ha en bra ställning med armarna. Blir lätt att mina armbågar blir straka och pekar utåt. Då går det inte att ha en  bra och stadig sits. Fick kämpa jättemycket med det och halvhalterna. Men shit va bra det blev. Hon lysnnade, jag hade kontroll och verkligen red henne. I galoppen sedan följde vi även fyrkantspåret runt helt. Utan att Donna skulle dra på på långsidan. När jag fick till halvhalterna och sitsen där blev det superbra. Är så nöjd med denna träningen. Har verkligen tagit med mig något nu. Som jag ska tänka på alltid när jag rider. Hoppas verkligen att det kan förbättra hoppningen. Vad som står på resultatslistan för mig är skitsamma. Jag vill rida kontrollerade och snygga rundor. Det måste vi kämpa för.;) Abslolut ingen lättriden ponny jag har!
 
 
Nu ropar sängen på mig, God natt! <3
 

Resultatet från tävlingen

Igår var jag på tävling i Åmål. Donna var ovanligt pigg.  Men det blir mycket svårare att rida henne ordentligt och hålla tillbaka henne när hon är så fruktansvärt pigg.
 
LD clear round:

Som sagt va var hon väldigt pigg. Lyckades inte hålla tillbaka henne tillräckligt så hon drog på lite väl mycket ibland. Men hoppa gjorde hon minsann. Fanns både vattenmatta och ett hinder med mur bredvid. Inte tvekade hon på något sånt. Felfri och snabb runda blev det. 
 
LC två faser
Pigg? Ohja!! Gick jättebra genom hela första fasen.Jisses vad hon hoppade bra. ;) I andra fasen gjorde vi en supersväng till 10:an. Men till 11:an fick jag fullständigt black out. Hade så väl planerat den svängen som skulle bli den svåraste av alla. Donna kändes superbra inför den svängen. Men jag sölade bort alltihop. Blandade ihop hindrena, såg en ponny där som jag trodde stog ivägen. Men givetvis inte. Hade fixat den svängen om jag bara va lite mer vaken.  Där tappade vi jättemycket tid för att vi tog en längre och oplanerad väg. Visst det va felfritt, Jättekul!  Jättenöjd med Donna men väldigt besviken på mig själv där.
 
Aja.. Får försöka ta igen det på lördag. Då är det dags för Gota cup med laget. Ska bli kul. :D Bara vi inte sabbar för laget. Men nejdå. Där ska jag verkligen skärpa till mig. I lagklassen är det ju bedömning A:1/A. (vet inte hur man skriver uttrycket). Men alltså att man hoppar en grundomgång. Sen hoppar man inte omhoppningen förrän senare när alla i klassen hoppat grundomgången. Tycker det är väldigt bra eftersom då kan man lägga 100% på grundomgången först, och sedan tänka på omhoppningen. Hinner lixom tänka om och ta det lungt. Big like! (Y)
 
 
Ni måste allt erkänna att vi va otroligt stiliga i våran grön snygga outfit :D
 
 

Som jag sa, tiden går fort


Kommer senare...

Resultatet från tävlingen kommer senare. Var väldigt trött igår så jag orkade inte berätta om resultatet. Man blir faktist väldigt trött av att åka på tävling. Det var en fotbollsmatch igår oxå men den kunde jag givetvis inte vara med. Men om jag hade hunnit hem till den hade jag inte orkat spela den matchen ändå.

Ikväll ska jag till Färgelanda. Träningsdags är det då och vi ska träna dressyr. ;) kulikul!

Vill oxå tacka för att ni läser min blogg. Känns som jag har fler "följare" nu. Det är lixom inte några som råkar titta in en viss dag och nästa dag är det andra. Utan det känns som jag har läsare som tittar in mer än en dag. Jättekul isf! Kommentera gärna och skriv om du tittat in på min blogg förut eller om detta va första gången. Ska bli jättekul att höra.




Bilen rullar och jag tänker

Bilen rullar mot Åmål. Transporten hänger på tror jag. Annars blir det problem. Jag sitter hrla tiden och tänker på om jag har med allt, som vanligt *suck*. Varför kan jag aldrig bara ta och slappna av när vi ska till tävling. Måste verkligen ha bågot att oroa mej för. Typiskt mej. Jag är sån med allt. Prov i skolan och sånt. Aja... Nu ska jag tänka igenom min ridning och vad jag ska tänka på.




Hoppar en LD clear round och en LC två faser. ;)



Laddad

Nu är allt klart. Vi duschade Donnas bakben och svans. Där hade hon kissfläckar och det är inte jättesnyggt att ha på tävling. Jag red inte Donna idag utan det gjorde mamma och jag red Bella. Ganska lång men lugn tur. Precis lagom så att hon har kvar energi till imorn. Bella fick springa av sig lite i padocken oxå. Det behöver hon. Men idag va hon inte så pigg. Lite lat och hade helst gått in i stallet direkt.

Outfiten imprn kommer att vara såå läcker. Säger inte hur. Det får ni på bild imorn. Klockan ringer halv 6 imorn. Härligt att komma upp i tid tycker jag. Speciellt när det är sånt här kul på gång. Nä nu får jag sluta skriva. Bara måste sova nu. Det är en tuff dag imorn. God natt! ♥




Energikick

Dan före tävling. Då äre fullt upp minsann. Det mesta på packningslistan är checkat. Är några grejor som behövs när jag ska rida sen. Har packat och putsat. Jag får lixom en energikick dan före tävling. I morse när jag vaknade låg jag inte direkt och vila. Min första tanke var: "Imorn är det tävling". Gick direkt upp ur sängen och började förbereda. Ingen trötthet fanns kvar. Bara energi. Det är ju faktist bra att ha den enrgin dan innan tävling så att man verkligen gör allt som behövs. Tummen upp!
 
Lite senare ska Donna in och fixas. Ska rida henne lite blandat. Både ut och i paddock. Sen ska vi tvätta av henne på något sätt i alla fall benen. Hon har verkligen grisat ner sig i boxen så det behövs men det är ju inte särskilt varmt ute heller så känner ju inte direkt för att drränka henne i vatten och sen ska hon stå och frysa. Vi får se hur vi löser det. Men hon MÅSTE verkligen duscha av benen. 
 
 
Imorn kanske det kommer upp något annrlunda på bloggen. Säger inte vad ;)
 
 

Natt outfit

Här vare natt outfit. Ska lägga mig i sängen nu. Så sjukt trött. På gränsen att jag kan hålla upp ögonen. ;) Natti på er! ♥




Ridningen avklarad

Det gick jätte bra! Hon var väldigt pigg i början så det blev ingen lugn skritt. Men sen jobbade vi vidare med övergångar och mjuka bågar. Hon blev jättefin. Provade lite skänkelvikning oxå men det var sådär med just den. Hon förstod inte riktigt att hon skulle åt sidan och jag är på nte expert på det heller. Men shiit va fin hon va för övrigt. Tog några hopp oxå. Hon har verkligen blivit bättre på att lyfta på benen. :) Nöjd med passet? Helt klart!

Vad står här näst på schemat? Hästarna ska in, se resten av let's dance och äta våfflor. Chill!!




Mot FRK

Vädret är ju inte superlockande att gå ut och rida i. Så vi beslutade att vi tar en sväng till FRK och rider i ridhus i stället. Väldigt bra att det fanns finns. ;) Blir ett dressyrpass. Tummen upp!

När jag kommer hem blir det mys och chill. Inga läxor, NO WAY! Ingen ridning på Bella heller. Får bli en ledig dag för henne idag. Rider henne imorn istället.



Se ya later! ♥




Sprallar runt

Är mig själv och Sprallar runt. Michelle power! Nu är det nära helg. De värsta lektionerna är i alla fall avklarde. Check check!



I am crazy and I know it ;)


Nu äntligen!

Nu är det äntligen fredag. Veckan har nu kommit till sitt slut. Fredan ska bli super idag. Ska inte låta något förstöra det. Låter väl bra?

En anledning till att jag är så glad att det blir helg nu är för att på söndag är det dags för min och Donnas tredje lokaltävling. Känner mig såå redo för det nu. Har kommit ännu längre i min ridning och resultaten ska bli bättre på tävlingarna.

När jag kommer hem idag händer följande:

*Sätta ihop tränset som jag smörjde i söndags.

*Smörja hoppgjorden.

*Rida Donna och kanske Bella. Får se vad klockan säger.

*Fredagsmys!



Hur startar ni upp helgen?

Stackars Yohio!

Haha... Bra låt! Jag själv tyckte ju att Yohio skulle vinna ;)
 
 

Tripp trapp trull troll




Syskonsnack

Sitter i bussen till skolan nu. Snackar med min lillasyster om fotboll. Härligt med Syskonsnack ;)

Nu finns det inga roliga ämnen i skolan. Jo, bara idrott. Men resten! I både NO och SO har vi haft grymma lärare. Men de finns inte kvar på skolan längre. Och då är man tvungen att stå ut med de här... Kul! (not) Men på något sätt ska jag väl ta mig igenom denna skoldagen oxå.

När jag kommer hem ska jag på fotbollsträning. Och nu ska det börja en halv timme tidigare och hålla på i en och en halv timme. Inte det jag önskar direkt men. Det innenär ju oxå att det inte blir någon ridning idag. Men jag tar med mej det från igår :D



Hittade min lilla carro på bild. (med röd jacka) ;)

Fy skäms!

Fy skäms på mig själv! Men nu är jag här igen. Får försöka ta ikapp lite här nu. Men det jag kan skriva är att jag tränat i Färgelanda idag. Vi hoppade på den STORA utebanan. Var en jättebra träning. Hoppade ett hinder på en volt för att få hästarna böjda runt innerskänkeln och ha ett jämnt flyt hela tiden. I början ville hon springa på lite. Men sen blev det jättebra! Jag lyfta blicken mer och väntade på språnget. Då blev det super! Kom perfekt in på hindret gång på gång i ett jämnt tempo. Sen hoppade vi det även i en åtta. Bytte alltså om volt efter hindret. Så denna träningen är jag väldigt nöjd med.

Det var första gången jag red med bett på en vecka. ;) Så det har läkt jättebra i munnen.




Men nu ropar sängen på mig. Får la gå och försöka sova lite nu. Finns ju något som heter morgondag. Vet inte riktigt vad jag menade med det. Men skitsamma. Tyckte det lät bra i alla fall ;)

GOD NATT! ♥


popcorn




Ensam kväll

Som ni märkt har uppdateringen varit kass idag. Men jag tänker inte hålla på och säga förlåt för det och förklara varför. Ser det på typ alla bloggar. "Förlåt för dålig upddatering, har inte haft tid" eller "har inte haft lust".  Asså vem är intresserad av varför uppdateringen varit dålig. Och varför ska man säga förlåt för det? Det är din blogg och ditt liv. Du är inte tvungen att sätta dig och blogga. Det är något man gör frivilligt. Men ibland har man inte tid eller lust. Men man behöver ju inte skriva det då. Tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att läsa det varenda dag när man klickar in på någon blogg. Det fattar man ju att man inte haft tid. Det finns ju faktist viktigare saker i livet. Istället för att sitta vid en dator och blogga. Kanske är världens finaste väder ute och man har massor att göra. Skit i bloggen då! Använd ditt liv till vettiga, roliga saker. Sådant som du vill göra eller behövs. Inte tvinga dej ner framför datorn och samtidigt förstöra något bra av den dagen. Lite åsikter från mig i alla fall. 
 
Men nu till lite info om vad jag menar med ensam kväll. Jo, mamma och pappa är på 40 årskalas och det kommer hålla på läänge! De kommer hem i natt när vi sover. Och Nathalie är hos en kompis och ska sova där. Vad finns kvar då? Jag och William ska vara själva hemme ikväll. Har redan vart det en stund. De åkte halv sex. Så nu ska vi ha en härlig kväll med mat, godis och popcorn. Samtidigt ska vi se på "Fångarna på fortet". Här ska vi hade gött minsann :D YEE!!
 
Världens finaste <3 Har läkt jättebra i munnen efter de drog ut vargtänderna. Så på måndag ska jag nog rida på bett igen :D
 

Testing, testing


Dags för kalas

Haft en jättebra dag. Nu avslutas det med kalas ♥




Ursnygga outfits

Har fått denna ursnygga outfiten till Donna. Grön vojlock, benskydd, rosetter, bettringar, gummiplattor till stigbyglarna och gummiringar till stigbyglarna :D Shiit va stilig Donna kommer att vara. Jag älskar att ha sånna här matchande grejor. Fick en grön horsetröja oxå. Gröna ekipaget :D
 
 
Så det här då. Blå vojlock med mitt namn på. Matchande huva + en whitaker huva som oxå matchar. Till det även ett blått spö. Så snyggt asså :D Otroligt glad tjej här ja.
 
 
Det snygga whitaker täcket har jag alltid drömt om. Efter att jag såg det på Skara hästsport i somras blev jag helt såld. Nu finns det hemma hos mig och Donna kan använda det. Det ska användas i transporten till tävlingar :D
 
 
Ett annat täcka som oxå är ursnyggt :D Tack mamma och pappa! Ni är bara bäst! ;)
 
 
 

Bus Bella!

Red Bella förut. Hon var jättegld att få komma ut. Givetvis var hon tvungen att fjompa sig för någon annorlunda sten. Så roliga våra ponnysar kan  va ibland asså. Kul hade vi och hon tyckte att det var riktigt kul att få galoppera snabbt. När vi kom hem tog jag två skutt i padocken. Jisses va glad hon va. Bockade och sparkade bakut framför båda hindrena. Så flög hon en halvmeter över hindrena också. Va mer ska man säga? Bus Bella!
 

Ridas ska det göras

Om en stund nu ska jag gå ut och rida Bella. Ska rida ut idag oxå. Tar vägen över vägen då ;) Så härligt att gå ut på morgonen och rida en härlig tur på henne. Även om hon protesterar ibland. Roligare att gå till hagen ;) Haha..
 
Sen ska jag rida Donna oxå. Blir nog lite blandat. Både ute och i padocken. Men det ska i alla falla vara med det bettlösa tränset. Får inte använda bett på henne än ju :D
 
Ikväll ska det firas. Inte bara för att jag fyller år. Även för att min syskon fyllt eller har fyllt. Nathalie 23 mars och William 20 april. Så vi tre fyller ganska nära varandra. Därför har vi ett kalas tillsammans. Då ska vi äta god mat och tårta. Mumsigt! :D
 

Happy birthday to me!

Hur började dagen idag? Bästa familjen kommer in på mitt rum och sjöng för mig. Så fina!  Så fick jag världens bästa presenter oxå. kan kanske skriva om det i ett annat inlägg. Känner inte att jag vill utmärka mig genom att skryta över vad kag fått. Alla i Sverige har det inte så bra.  Svälter och är sjuka. Och då ska man själv sitta här framför en dator   och skriva om vad man får för saker i present och hur bra det är o.s.v. Men jag kan säga en sak i alla fall. Jag och Donna kommer vara helt klart snyggast på tävlingarna efter den här dagen. Shiit asså. Kan verkligen så oss framför oss :D 
 
 
Yee! Here we go!! 

4 april = 13 år 5 april= 14 år

Gjort mycket idag. Kan ju börja med Bellas ridtur. Då red vi ut och hon va pigg och glad som vanligt. När vi gick över sista diket så att man kommer till ett gärde som är precis bredvid huset. Då fick hon lite vårkänslor. Vips så var vi iväg i galopp och hon  började självklart busa. Men hon gjorde inte sin specialare i alla fall. Så söt är hon asså.
 
Donna ska ju inte ridas med bett eftersom vi nyss dragit ut två vargtänder. Eller a... Inte vi men ni fattar ;) Så idag när mamma var iväg och handlade köpte hon ett bettlöst träns. Så vad gjorde jag när hon kom hem? Då fick Donna ha på sig det och jag red i padocken. Det gick allt bra. Hon var väldigt lugn och så men skritta var svårt. Och jag vågade verkligen inte ta tag i henne för mycket. Är så rädd att hon ska skada sig då eftersom det blir ett tryck på nosryggen. Så hon gick inte i form för fem öre men det berodde på att jag inte vågade hålla i henne tillräckligt. Men  när vi galopperade var det en väldigt kontrollerad galopp. Så jag är väldigt nöjd ändå. Kul att prova något nytt. Har aldrig ridit på bettlöst träns förut :D
 
 
Vad händer imorn då? Jo jag fyller år. Blir 14 år då. Kan väl inte säga att jag längtat direkt. Vill verkligen inte bli äldre. De flesta tycker det är så  himla kul att fylla år. Men inte jag. Vill stanna kvar i typ 12 årsåldern. Fortfarande vara liten och ung :D
 
 
 
 

perfekta vädret ♥

Underbart väder ute. Precis ridit ut Bella. Så härligt att va med henne. Gick jättebra. Skriver mer om det sen.

Boxarna fixade oxå. Så vad görs nu? Ska ta en tur på Williams fyrhjuling :)



Frukost, sen rida

Nu ska jag gå och äta frukost. Sem blire raka vägen ut och släppa ut Donna i hagen och Bella ska jag rida ut ;)




Ojojoj

Haft något att göra hela dagen. Först mockaade jag boxarna och städade stallet. Sen gick jag och mamma till hagen och borstade Bella och Kickan. De va väldigt dammiga. Mycket p.g.a att de inte vart så mycket ridna och då blir pälsen väldigt "raggig", Men bara efter ett ridpass blir pälsen slät igen. Väldigt smidigt och bra jue :D
 
Efter det tog jag in Kickan och gjorde iordning henne. Då red jag henne lite i padocken. Tränade lydnad och det gick jättebra! Och tro inte att hon är världens lydigaste ponny. Hon är fruktansvärt envis och jag får kämpa väldigt mycket med henne ibland. Vill hon springa iväg och ta sin egen väg så tänker hon minsann göra det ;)
 
Sen har hovslagarn vart här i tre timmar. Alla ponnysarna skodda och verkade och de som skulle göras. Så nu går det fint att rida Bella. Inga onda hovar nu inte. Så sen ska jag ut och ta en tur på Bella. Nu ska hon sättas igång oxå :D
 

Jag och Donna på påskhoppet <3


Ny dag = nya händelser

Igår var det veterinär som stog på schemat. Idag blire hovslagare. Alla hästarna ska bli skodda förutom Nutella som bara ska verkas. Donna har ju inga skor alls där fram eftersom hon tappade en och då tog pappam loss den andra. Så nu ska hon ha skor på alla hovar ;) Bella har inga skor alls eftersom hon har fått vila. Men nu ska hon bli helskodd så att jag kan börja rida henne.Så då vet jag vad jag ska göra idag efter att hovslagarn vart här. Rida Bella :D
 
Nu ska jag äta frukost och sedan gå ut till stallet. Där ska det mockas och städas. ;) Jobbijobb. Love it! <3
 
 
 

Blä blä!!

Det är det ända jag kan säga om fotbollsträningen idag. Det va bara blä! Ingenting var kul, allt vi gjorde gick Skit dåligt. Ingen som blev bra. Så säger tränaren bra när jag skjuter på mål. När det inte var bra. Då blir jag bara ännu mer irriterad :(
Skönt när träningen va över. Inte en ända glad min under träningens gång. Det är tur man har hästarna och ridningen ♥

Va en härlig dag idag om man tänker bort fotbollen. Fick gjort bra saker i Skara. Men nu får Donna vila från ridningen någon vecka. Men då vet jag exakt vad jav ska göra med henne. Frihetsdressyr ska vi syssla med då. Det är väldigt nyttigt och kag tycker om att göra sånt ;)

Men nu sloknar snart ögonen. Väldigt trött efter dagens äventyr. God natt på er! :D




På väg hem

På väg hem från Skara hästklinik. De kollade Donnas tänder och passade på att dra ut två vargtänder. De kan ju störa i ridningen så det va bra att bli av med de. Sen så blev hon vaccinerad oxå. Hpn såg ju lite lagom sjuk ut efter alla drogor hon fick. Alltså bedövning- och sömnsprutor som hon fick. Härligt att få gjort så mycket på en gång. ;) Nu får hon ta det lite lugnt ett tag ♥



En drogad ponny ♥

Skara djursjukhus

Nu är vi framme i Skara. Donna står i en box och förstår inte riktigt varför. Men lugn är hon i alla fall min lilla prinsessa ♥




Påskhoppet 2013 med Donna

Första rundan: Donna gjorde sitt jobb men jag sabbade det.
Andra rundan: Superbra runda! Nu var jag koncentrerad och gjorde som jag skulle :D Perfa!


Morsing!

Vaknade med en härlig känsla idag. Kände mig pigg och ville göra något. En sån känsla är riktigt bra när man har planerade saker att göra. Och det har vi ju här. Halv 11 drar vi till Skara djursjukhus. Älskar det stället! Det känns så proffsigt och lyxigt. Veterinärenerna är kunniga och väldigt trevliga. Sist vi va där fick jag en stark känsla av att jag ville bli veterinär och jobba på ett sånt här ställe. Det vore ju drömjobbet.  Så en stor TUMME UPP till Skara djursjukhus!
 

Glada Kickan!

Red Kickan idag. Hon var pigg och glad. Red ut en kortis och sedan red jag i paddocken. Inte så mycket eftersom hon vilat ett tag. Men hon tyckte det var jättekul att få bli riden. Hoppade några små hinder oxå. Även fast de va låga hoppade hon superhögt! Hon va minsann inte nöjd med den låga höjden haha.. Sen fick Nathalie rida henne oxå. Då va hon lite segare. Hon känner av vad det är för ryttare och reglerar sig efter det :D
 
 
Shiit vilken härlig dag det vart. Gick ju bra på påskhoppet och vädret har vart perfekt. Fått rida söta Kickan. Tummen upp för det. Imorn ska jag och mamma åka till Skara djursjukhus med Donna. De ska kolla hennes tänder och så ska hon vaccineras. Sånt som är väldigt nödvändigt. Tyvärr kan jag inte va med på hoppträningen imorn då p.g.a vaccinationen.
 
Men nu ska jag sova och samla på mej ny energi till imorn. God natt!
 

Påskhoppet

Då var jag hemkommen efter årets påskhopp i Färgelanda. Framhoppningen var utomhus där det var vädigt lerigt så att vi hade badat Donna och gjort rent all utrustning syntes inte. Och vi hoppade banan inomhus. Resultatet:
 
70 cm 

Det var lungt och kontrollerat. Men så kom vi till sista linjen som var en kort båge till höger. Och började förbereda för sent inför sista hindret. Så då gick det inte att svänga henne. Fick lägga en volt och hoppa om det. Och då gick det ju bra eftersom vi inte hoppade på en båge då. Inte så nöjd med den rundan. Det var ju mitt fel alltihop. :/
 
80 cm
 

Nu konsentrerade jag mej verkligen på den svängen. Redan över hindret innan hade jag blicken fast vid nästa hinder och ledde utåt med innerhanden. Och då gick det lätt som en plätt. En felfri och superbra runda :D Jättenöjd!
 
Duktiga Donna <3

Pappa räddade påskhoppet!!

Det var såå nära att vi inte åkte till påskhoppet. Allt var i ordning och jag kände mej så redo igår. Men så såg vi att hon hade tappat en framsko. Så då kunde vi ju inte hoppa. Det blir ju väldigt ojämnt för henne och då kan hon bli halt.

Men i morse räddade pappa fallet. Det fanns ju en lösning. Att ta bort den andra framskon. Och mima föräldrar är minsann inga hovslagare. Men pappa letade fram lite verktyg de kunde använda. Inga proffsiga saler direkt. Mamma höll upp hoven medan pappa grejade. De höll på så en lång stund. Och lyckades de? Jajjamän! Världens bästa pappa hade tagit loss skon och räddat påskhoppet. vi kunde åka! TACK BÄSTA PAPI! ♥♥

Så nu är vi påväg till FRK. Det började kl 10. Och det börjar på höjden bom på marken, 30cm, 40cm o.s.v. Jag ska inte hoppa förrän 70 & 80 så därför åker vi onte förrän nu :) Men kul ska det bli!


Bild från när vi badade benen på henne igår :D


bloglovin
RSS 2.0