Dressyrträning

Nu har jag precis kommit hem från skolan. På onsdagar slutar jag extra tidigt. Nu har jag tagit på mig ridkläderoch gjort mej redo för dressyrträning med Donna. Jag vska va i Färgelanda kl 3. Så nu ska jag gå ut och göra iordning Donna ;) Hejdå!


Härlig dag i Baldersnäs

Idag har jag vart i Baldersnäs och tävlat. Har haft en jättebra dag där. Men här kommer resultatet:
 
LC Bed A/0+A/0
Kändes ganska bra på framhoppningen men jag fick ta det väldigt lungt för det var tungt och blött underlag. (Både framhoppning och tävlingsbana var på gräs) På banan gick det också bra. Men från 4:e hindret till 5:e blev svängen lite för stor så vi kom in lite fel  och då stannade hon. Men resten av banan gick super! Jag är faktist jättenöjd. ;) Hon hoppade så bra trots underlaget.
 
LC Bed Stil
Kändes lika  bra här. Bra runda som flöt på bra. Kom lite nära på några hinder men jag vågar inte riktigt reglera det för mycket på Bella för då blir hon sur och stannar. Men riktigt nöjd ändå.  Är så himla glad när hon inte stannar ;)
 

Tagga Baldersnäs iorn!

Då taggar vi Baldersnäs imorn då ;)


Godmorgon!

Idag blir det en dag med mycket att göra. Jag ska förberade allt inför Baldersnäs imorn. Finalen är i stilbedömning.
Nu ska jag äta frukost ;) Ha det bra så länge!
 

Ridit Bella på FRK idag

Idag har jag åkt till Färgelanda och ridit lektion. Dressyr var det som stog på schemat. Gick ganska bra. Bella är ju långt ifrån en dressyrhäst men ändå nöjd med passet. Jobbade med övergånger ooch få de avslappnade. :D
 
Idag red mamma Donna medans jag var i skolan. Är så himla trist att vi ska behöva sluta halv fyra varje dag förutom onsdag. BUU! :(
 

Ridpasset på Donna igår

Igår red jag Donna efter fotbollsträningen. Först red jag en liten tur i skogen som uppvärmning. Efter det red jag i padocken. Hon kändes bättre och bättre.  Gick verkligen jättefint. Hoppade även ett hinder lite. Gick också jättebra. Och första gången vi skulle hoppa och mamma lagt till en gul bom på marken hoppade hon skithögt över. Jätteduktig va hon ;)
 
 
Avskrittning på provridningen :D
 
 

Första ridturen på Donna

Bella red jag ut barbacka. Hon va lite seg men det tror jag berodde på att honm inte ville gå ifrån de andra nu när Donna kommit hit också ;)
 
Sen red jag och mamma. Jag på Donna och hon på Belmondo. Donna tyckte att det var riktigt spännande att rida ut. Vet inte om hon gjort det så mycket innan. Men jättekul var det. Red henne bara litegrann i padocken sen. Då var det några sakre utanför padocken som var lite lläskigt men sen blev det jättebra. Tror verkligen att det kansuperbra bara vi får "rida in oss" ;)
 

På schemat nu: Rida

Hemma från skolan nu. Onsdagar går vi till halv ett så då kommer jag hem tidigt. Men alla andra dagar slutar jag halv 4. Så onsdagar e helt okej. ;)
 
Nu ska jag ut och rida. Först blir det Bella och sen Donna. Nya C-ponnyn. Kommer mer info om henne ikväll tror jag. Men här kommer en bild på henne:
 

Hembys Donatella

Har äntligen en C-ponny. Bloggar mer imorn ;)

Ridit har jag gjort ja!

Har precis kommit in nu efter att ha ridit Kickan. Jag hoppade lite olika linjer och så. Hon va lite seg men annars gick det bra. Galopperade på ett gärde innan och det älska hon! Nathali red också och tränade på att hoppa bana. Så duktiga dom va :D
 
Efter frukosten var jag ute och städade i sadelkammaren. Jag sorterade massa saker i en garderob och fick det i ordning. Är inte klar men jag ska fortsätta imorn.
 
Bild från idag:

Fixa i stallet

Idag ska jag och mamma fixa och greja lite i stallet. Ska måla och sopaoch sånt.
Jag ska nog rida Kickan men Bella ska vila från tävlingen ;)
Så nu säger jag hejdå så länge.
 
 
ponnyn! <3<3
 

Dagens resultat

Är superböjd med dagens resultat. Verkligen ;)
 
LD+5 
Allt gick bra hindrena flöt på men på 10:e hindret (i fas 2) kom vi lite fel och en bom föll. Annars var det helt klart snabbast tiden som då hade lett till vinst.  Flera sekunder snabbare än 1:an. Men jättenöjd endå. Bella skötte sig super. Det var jag som inte hann parera där.
 
LC
Här gick det ännu bättre. Det blev en nolla och det ledde till en 2:a placering. Supernöjd! Grym dag med grym ponny <3
 
 

I'm back!

Har verkligen inte haft någon blogglust alls det sista soom ni nog har märkt. Men nu är jag tillbaka som förut ;)
 
Idag har jag förberett inför tävling i Grästorp imorn. Putsat, packat, och ridit. Så nu är allt redo. Håller vi tummarna för imorgon då :) Ska bara ha med Bella då. Kickan får vila.
 
Då ska jag sova så att jag orkar upp imorn. Godnatt!
 
Foto: Igår var det Flisan cup på Nuntorp. I första klassen blev det Vinst med Bella och en 2:a placering med Kickan. ♥ Kunde inte bli bli bättre! I nästa klass var det felfritt med Kickan och med Bella blev ett nedslag och två vägringar. Inte nöjd!
 
Men superglad för första klassen ♥
 
Från Nuntorp då det blev en 1:a placering och en 2:a placering :)
 
 

Flisan cup 2012

A- och B-ponnysarna slogs ihop eftersom det bara var Kicsom var en A-ponny. Så hon tävlade bland B-ponnysarna.
 
LD + 5 Kickan
Tyvär inte så pigg som jag hoppats på men endå hyfst tempo. Det blev en felfri ritt och tog ganska snabba svängar i omhoppningen så det blev endå en bar tid. Blev en 2:a placering. Så himla glad! Blev besegrad av en B-ponny. Gissa vem?
 
LD + 5 Bella
 
Allt kändes super! Hon var perfect. Det blev en nolla och en väldigt snabb tid. Där blev det vinst. Då fattar ni vilken ponny som Kickan blev besegrad av. Så kul att bli placerad med två ponnysar. Bella 1:a och Kickan 2:a. Kunde inte bli bättre! :)
 
 
LC Kickan
Ganska segt men ändå nolla. Var snabbare än någon iaf :) Duktiga Kickan!
 
LC Bella
Vi kom för nära på 3:an så där blev det en rivning. Och då surna hon till mot 4:e som kom snabbt efter som då ledde till ett stopp. Sen hoppade hon men stannade även på 5:an :( Inte nöjd med den rundan. Men men
 
 
 

Förlåt! Fullt upp

Förlåt fö bloggningen. Har inte alls hunnit. För i fredags provred jag en c-ponny och förberede inför Flisan cup. I lördags var det ju tävling och idag har jag vart ute en del så har inte kunnat blogga förrens nu. 
 
Men idag har jag inte ridit någon. De får vila efter gårdagens tävling. Resultat kommer i ett annat inlägg ;) Vi har lasttränat Nutella i alla fall. Hon har verkligen gjort framsteg.
 
Har även klippt gräset lite. Men efter halva gräsamttan typ så tog bensinen slut.
 

Kalas - nästa

Red med Nathali förut. Så nu är det klart. Har även putsat tävlingstränsen och Kickans sadel. Resten av packningen får jag göra imorn. 
 
Men nu ska jag på kalas då. Kommer hem ikväll. Vi åker lite tidigare för vi ska till Överby först och så :)
 
Hejdå!
 

Ridstövlar och Kavaj

Har fått en fråga om vad jag har för ridstövlar och Kavaj. Flera vet säkert redan det men kommer ett tydligt svra ialllafall. Så tänkte svara på det nu:
 
Ridstövlar
Har bara ridstövlar på tävling. Och då har jag ett par svarta Tretorn Advance. De fick jag i julklapp  förra året. Älskar de verkligen. Favoritutrustningen heltklart! ;)
 
 
Kavaj
Kavaj har jag denna: Brukar oftast använda en snygg tävlingströja istället ;)

Dagens planer

Idag händer det en del. Bella ska ridas ut. Kickan ska kanske gå ett lätt pass med Nathalie. Sen ska jag putsa utrustning till Flisan cup på lördag. Och ikväll ska jag på kalas för min kusin. Men jag börjar med att putsa utrustningen ;)
 

Kvällsinlägg

Kvällsinlägg blir det nu då. Ligger i sängen med datan framför mig. Bara slappar. Men nu om ridningen idag:
 
Jag och Nathalie red uten kortis på Bella och Kickan. Klättra lite i skogen och så. Sen när vi kom hem igen var Kickan klar för dagen ang ridningen. Men Bella  red jag ett dressyrpass i padocken med. Gick riktigt bra. Träna lydnad och formen var bra :) Nöjd med dagen ridpass.
 
Ni vet vad den kommer ifrån...
 

Har självklart sett på finalhoppningen i OS. Så himla tråkigt att Roffe inte kunde va med. Men hoppas Casall blir bra snart igen. Tyvär gick det ju inte så jättebra för Jens och Henrik heller. Men men ;)

Godmorgon

Planer för dagen :
 
 
Idag ska Bella få ett dressyrpass i padocken och Kickan ska ridas ut med Nathalie. Sen ska jag även se på finalen i idividuelle hoppningen i OS. Så det här hoppas jag blir en riktigt bra dag ;) Ha det så bra!
 

så dålig update!!!

Så dålig update från mig nu. Förlåt för det. Men idag har jag inte hunnit för jag har vart hos Jenny och på fotbollsträning. Den börjar som vanligt nu.
 
Men nu ska jag blogga så bra jag kan. Fått några frågor jag tänkte svara på i ett inlägg. Men det blir nog imorn. Nu ska jag lägga mig. Får börja vänja av mig med det nu. Snart börjar ju skolan igen :( Seriöst, det känns ju som det bara gått några veckor. Tror aldrig att det gått så fort förut.
 

Hoppat båda ponnysarna!

Båda hästarna hoppade nudå. Eftersom det ska regna imorn ocg framåt så hoppade jag idag. Såhär gick det:
 
Bella - Red ut en sväng som uppvärmning och sen tränade jag lydnad på ett gärde. Gick ganska bra. Där hoppade jag även lite och tränade på omhoppningssvängar. Tog snäva svängar och hoppade hinder snett. Det gick 7kt bra! Superbra svängar och grymt när vi hoppade snett :)
 
Kickan - Hoppade henne med. Först en bana i paddocken och sen omhoppningssvängar på gärdet. I paddocken var hon inte så jättepigg men hade ändå ett hyfsat tempo.  Fast när vi kom ut på gärdet blev hon jättepigg. Men dock hann hon inte få upp benen över hindren alltid. Men jag hoppas det blir bättre på söndag. Efter jag ridit henne var hon dysvett. Det var varmt och hon har inte så bra kondition. Så vi svalkande henne med att svampa henne med vatten. Det tyckte hon var riktigt skönt. ;)
 
 
 

OS i hoppning

Nu ser jag på OS i hoppning. Hoppas att det går bra för Sverige nu då!
 
 
Nej jag ska/är inte med i ponnyakuten. Tröjan är Från Jakob i PA1 ;)

Godmorgon allihopa

Jag kom hem från Brodalen igår kväll. Men jag orkade verkligen inte blogga igår. Men jag har iallafal haft det bra. Vädret har väl inte vart strålande sol men vi klarade oss från regn.
 
Idag ska jag rida Bella och Kickan. Kickan blir det nog en barbacka tur med. Så ska jag hoppa henne imorn. Ha det så bra! ;)
 
Här hoppar verkligen Bella jättehögt över

En Story om Bella i med- och motgångar

Efter att vi sålt Lina började vi leta ny ponny  Många provridningar blev det men den 9:de ponnyn jag provred var just Bella. Hon stog nere i Helsinborg. Första gången jag red henne gick det väl kanske inte superbra. Hon var för pigg och stark för mig. Men vi köpte henne ändå. Så hon fick komma hit till Frändefors.

Som sagt va var hon väldigt pigg och stark. Första ridlektionen  jag tog på henne i Färgelanda gick inte alls bra. Jag hade noll koll. Kommer så väl ihåg den träningen. För det är ju inte så kul när man håller på att springa in i alla andra. Men vi kämpade på.

En dag när jag skulle gå ut och titta till hästarna så står Bella alldelles ensam och gnäggar oroligt. Jag blev rädd att det hade hänt något men jag förstod inte vad. När jag fram till henne såg jag att hon darrade och hade ett djupt sår på ena frambenet. Det hade runnit massa blod från såret. Utan att tänka sprang jag tillbaka in i huset och berättade för mamma och pappa. Tårarna började falla och jag var såå ledsen. Vi ringde veterinären och de kollade på benet. Hennes främre sena hade nästan gått av. Inte roligt! Hon skulle få stå inne i en box och gå i sjukhage i två månader medans vi behandlade hennes sår med bandage och grejer. Stackars Bella asså. Bella var så uttråkad och tyckte att vi var jättedumma mot henne som inte lät henne vara ute och springa.

Efter en månad tog vi henne till djursjukhuset i Skara för vi trodde att senan stack ut men det gjorde den inte. Det vi såg var bara kött. De tyckte att två månaders vila till så skulle jag kunna rida henne lite smått sen. Tre månader blev det sammanlagt. Vi började sätta igång henne. Pigg som satan var hon. En vinter var hon helgalen och jag klarade inte av henne. Det gick inte att rida på samma ställe som de andra när jag red i Färgelanda. Bella blev för taggad.

Första starten jag gjorde på henne var en klubbhoppning i Färgelanda. Då hade vi inte haft henne så jättelänge. Red bara 30cm och 40 cm. Hon sprang i full kareta med mig flygande som en vante. Så  ful och dålig ritt. Min tränare sa till mig att det kommper bli en bra hopponny när jag lär mig att rida henne.

Vi fortsatte kämpa igenom all motgångar. Jag lärde mig faktist att klara av henne. Ingen lätt ponny asså. Men nu kan jag henne ganska bra.  Vi tävlar i hoppning så ofta vi kan och tycker det är jättekul. Ibland går det Superbra och ibland mindre bra. Vi har ganska många uteslutningar men även en del nollor. Bella är en ponny som kan vägra om det inte passar henne. Men ofta tycker hon det är jättekul med tävlingar. Speciellt ärevarv. Då blir hon helt galen. Springer i full fart och lägger gärna till en del bakutsparkar. Hon är vig som en katt med sina bakutsparkar.

Bella är otroligt snäll ponny och är en ponny som alltid kommer finnas i mitt hjärta. Jag älskar henne så!!

 


Borta några dagar

Kommer va borta ett pardagar nu. Ska åka till Brodalen där min mormor har en sommarstuga. Vi åker ju dit på sommarn lite då och då. Så jag åker imorn. Får se om jag hinner blogga lite imorn och om jag kanske kan fixa någr tidsinställda inlägg :)
 
Men detta fick bli sista inlägget idag. Ha det så bra!
 

Bella riden

Nu har jag ridit Bella. Tog det lute lugnt eftersom hon fick spruta förut. Då ska man inte rida för hårt. Men det var väldigt jobbigt att rida för det var massa klägg som irriterade. De är så jobbiga. Men annars gick det bra.
 
Precis efter jag släppt ut Bella och Kickan öste regnet ner. Men hästarna tyckte det var svalkande nu när det var så himla varmt och kvaft ute.
 
 
Ingen fin bild men endå en bild. (Gammal bild)

Vaccinerade

Nu är hästarna nyvaccinerade också. Nyskodda -och vaccinerade. Kan det bli bättre? Nu är vi riktigt redo inför nästa tävling som är Klara och Flisancup. På Nuntorp. Heja!!
 

Lite frågor + svar

Fick några frågor av Johanna och nu tänktejag svara:
 
 Hur gamla är dina hästar? Bella 15, Kickan 8
Hur länge har du haft de? Bella har jag haft i drygt 3 år och Kickan 2 år tror jag. :D
Skulle varit kul om du gjorde ett litet inlägg med din och bellas historia, hur ni utvecklats, fram- och motgångar osv. :) Ja det ska jag försöka med. När jag hinner. Tack för förslaget ;)
 
Du fyller ju (kanske redan har fyllt?) 13 iår, är du stressad att du måste hinna tävla med Bella någon viss klass eftersom din B-ponny tid tar slut? Vad har du för planer kring tävlandet, ska du köpa en till ponny? Kram
 
Jag har tävlat Bella i nästan 3 år med detta året. Känner lixom inte att jag vill starta någon högre klass än jag gjort. Har startat LB som högst och vi ska fortsätta på de klasserna och ha kul och bli så bra som möjligt. Men det är otroligt tråkigt att det är sista året. :( Det har vart en sån underbar resa. Önskar att jag var typ 2 år yngre. Men vi letar C-ponny nu för jag vill fortsätta med tävlandet. Så jag hoppas att vi hittar någon bra ponny till mig ;)
 

Nyskodda och värkade

Nu har alla 4 hästar riktigt fina och bra hovar. Hästarna står kvar innen tills jag och mamma ska rida ut på Kickan och Belmondo. Bella rider jag ikväll. Nu ska jag äta mat ;)
 

Godmorgon!

Ligger i sängen med Sissi i knät. (Våran katt) Hon är så kelig.
 
Idag kommer Mikaela kl 11. Hästarna ska skos och värkas. Sen ska båda ponnysrna rida. Kickan rids av Nathalie. Men det är det som händer idag ;)
 

bloglovin
RSS 2.0