Länkbyte

Gör ett länkbytre med denna blogg. Kolla in vetja ;)  http://tmfd.blogg.se/

Besökvärd!

Bella Nossebro

Nu äntligen har jag fixat filmen. Datorn har vart lite knäpp så att jag inte kunnat göra det förut. Men bättre sent än aldrig.


Film på Bella från tävlingen i Nossebro

Nu har jag fixat film på Bella från tävlingen i Nossebro. Ska bara ladda upp den så kommer den sen ;)


Natti Natti!!

Ses i morn!!


Väldigt gammal bild så jag ser väldigt liten ut. haha... ;)

Underbart!!

Jag och Bella hade det underbart förut. Jag red ut barbacka på henne och mamma promenerade med. Hon var pigg och glad precis som vanligt. Och i en liten skogsdunge fanns det en upphöjd gren tvärs över en stig. Den hoppade jag och Bella över några gånger. Hon tyckte det var superkul. Men sen red vi vidare och hade fortstt kul. ;) Love ya Bella!! Hon känns verkligen så himla glad.  Det gör mej så varm inuti.
Nu ska jag äta!


Fotbollsmatchen slut

Har precis kommit hem från fotbollsmatchen. Det slutade med typ 0-8. Alltså vi förlorade. Men så är det. Nu ska jag bara ta det lite lugnt. Blev väldigt trött efter matchen.;)

Godnatt!!

Godnatt! Hörs imorn!


Pizza@Michelle.se

Har ätit hemmagjord pizza till kvällsmat. Så gott det va! Blev en riktig myskväll med familjen.Första gången de fick hälsa på varandra

Tappad sko!

Förut red jag Kickan. Vi tog först en liten tur på vägen men sen red jag henne i padocken. Hon kändes pigg och framåt. Precis vad jag vill. Vi hoppade lite också och när vi fick ett jättebra språng så i en sväng så plingade det till och hon sparkade för hon kände att det var något i hennes svans. Vad var det? Jo, det var en av hennes framskor som hon tappade och den fastna i svansen. Men sen lossnade den och låg där i gruset.  Så nu har Kickan en tappad sko. Inte så kul. Men vi får fixa så hovslagarn kommer snart och fixar det. För på söndag är det ju tävling också. Men innan det ska hon få fast en sko igen. Men det var lite synd i allafall.

Ridit Bella

Red ut Bella i morse. Det blev inget igår för det regnade så otroligt mycket. Men jag och mamma tog en uteritt idag på morgonen. Det var väldigt varmt och skönt. Bella var pigg och glad och hade inga svårigheter att hänga med Belmondo. Hon ville springa meer! Så det blev en mysig tur. Ska kanske ta och rida Kickan sen också.Nu ska jag snart äta mat. Det blir mumsig mat idag ;)


Regnet öser ner!

Oj! Vad det regnar. Det började när jag kom hem från skolan. Jag hade tänkt att rida ut idag på Bella och mamma skulle med på Belmondo. Hoppas att regnet lugnar ner sig till det. Annars får det väl bli att ha regntäta kläder.

Tills det ska jag göra läxa och lite sånt. Hej då så länge


skolan

Är i skolan. Hörs sen

Friday is here!!

Skola och sen ledig i fyra dagar!!!! Gött.Älska fredag!!

GOD NATT!


Öppet hus

Nu är jag redo för att åka på öppet hus på skolan. Efter det är det fotbollsträning.  Så idag är det fullt upp. Men det fick bli ett kortisinlägg nu för nu ska vi snart åka. Så hej så länge.  Hörssen ;)


I LOVE YOU!


Rota bland bildalbum och hittade flera gamla bilder

Två av de jag hittade:

Älska verkligen utsikten! Så fiin!


Uteritt blire då

Idag ska jag då rida Bella på en uteritt. Får se om lillsyrran följer med på Kickan.  Men jag och Bella ska i alla fall ha det kul med att komma ut. Hoppas bara regnet håller sig undan lite då. Men det blir nice även om det regnar lite.

Det är planerna för idag. Resten av dagen bara rullar på. Får väl göra lite läxor också.


@ school

Nu vare skola igen då. Sen ska jag nog rida Bella. Det får bli en uteritt. Är du med på det Bella? Skönt att få sträcka ut. Det behöver hon. Sen ska jag fortsätta att ha en bra dag. Men vi hörs senare. BYE!!

Fotbollsträning - check!

Nu var fotbollsträningen checkad och dagen börjar ta slut. Det var en väldigt rolig träning. Det diggar jag. Men nu är det skönt att tisdagen är slut. Nu ska jag fixa iordning för morgondagen och sova. Godnatt!
Värsta dagen på veckan

Idag är det den värsta dagen på veckan. För i skolan går vi ända till kl halv fyra. Det är INTE kul. Men nu är i alla fall skolan slut för idag. Nu återstår bara fotbollsträningen. Sen blire hem och sova. Så börjar äntligen en ny dag som inte är lika jobbig. TOPPEN!  Men nu ska jag ta påmig fotbollskläder.Så sött!

Drar till ridningen


Tävlingen i Nossebro Kickan L:C


Ska fixa filmerna

Nu ska jag fixa filmerna från i lördags ;)


Inte Bella

Idag på ridlektionen ska jag inte rida Bella. Hon ska få vila. För att hon ska få fram gnistan igen. Den som hon tappar när det är tävling. Dessutojm är det väldigt nyttigt att rida andra hästar ibland. Så vi får se vad det blir för typ av häst jag ska få rida. Spännande!


Du är den finaste i världen!!!

Tävlingen i Nossebro

I lördags var jag på tävling i Nossebro med båda ponnysarna. Det var väldigt lerigt och jobbiggt att parkera men ddet gick bra endå. Men här kommer resultatet.


Kickan L:C (60cm)

På framhoppningen kändes hon lite seg. Men på banan tände hon till. Så hon skötte sig galant! Vi blev felfria och i andra fasen satsa vi verkligen på att ta snäva svängar vilket ledde till en 2:a placering. Så nöjd jag va!! Men vi hade ställt in Kickan i transporten för vi trodde ju inte att vi skulle bli placerade. Så vi hann inte  ta ut henne till ärevarvet så det fick jag rida på Bella. Men det var vi ju inte riktigt värda. (se resultat nedan) Men va busig hon va. Hon sparkade bakut flera gånger;) haha...

Bella L:C (70cm)

Hon va pigg och ville springa. :)Kändes som att vi skulle fixa det jättebra. Det gjorde det ända fram till 5:e hindret. Hon tvärvägrade och vi blev uteslutna. Så det hindret kom vi aldrig över. Jag vet faktist inte varför. Förstod inte det konstiga med det hindret. Visst Bella kan vägra ibland men vi kommer oftast över på andra försöket. Och nu inte äns på tredje. Inte alls kul.

Kickan L:C +5 (65cm)

Nu fick jag fram henne ordentligt. Tempot var jättebra på framhoppningen. Men vid de två sista hindrena på banan tog bensinen slut. Stackars Kickan. Så det näst sista rev hon och på sista hindret vägrade hon. Men jag är nöjd endå för jag förstod att hon kände att hon inte orkade sista hindret. 

Bella L:C +5 (75cm) 

Det var INTE Bellas dag. Hon började stanna redan på första och sedan på tredje. Jag vet inte riktigt vad som händer med henne ibland på tävlingar. På träning går det ofta  väldigt bra men när vi kommer till tävling blir det krångligt ibland. Men ibland går det skitbra. Som i Trollhättan t.e.x. Då fanns det ingen tvekan i henne. Då hoppade hon allt. Men som i lördags så hoppade hon INTE. Vet inte varför. Men nu ska hon få vila några dagar så ska jag rida henne mycket i skogen så hon får tillbaks gnistan. ;)


Bella du KAN!  Visa det nu!

Släktkalas!

Idag har vi haft ett litet släktkals. För lixom hela familjen. Vi alla har ju fyllt år nu. Det var jättekul och vi åt god mat. Men nu är det slut så det är dags att tagga nästa grej. Som är vadå? Tävling såklart;) I morgon blir det tävling i Nossebro som ligger i Trollhättan. Startar L:C och L:C+5 med båda hästarna. Det kommer några fler från Färgelanda också. Äntligen några fler Färgelanda tävlanden.

Nu är packningen klar och det som står på tur nu är att sova. Så ni får ha godnatt på er!!underbart fin hon e!

Lite svar

Jag fick några frågor av  Johanna som jag  tyckte var bra. Det är sånna där frågor som är bra att skriva i ett inlägg. Så här kommer svar.
Johanna

1Har du gröntkort? :)

2Vad är ditt mål med dig och Kickan?

3Vad är ditt mål med dig och Bella?

Kraam

Svar:

1. Ja, jag har grönt kort ;)

2. Det var en svår fråga. Jag har inte direekt tänkt ut något mål. Men det får väl vara att få många felfria rundor och även placeringar.

3. Lika svår fråga här men jag skulle gärna vilja starta en L:B med henne i år. Hade vart riktigt nice! :)Tack så jättemycket för dina frågor!!!


Magic brush!

Har nyss börjat använda magic brush till att borsta ponnysarna. Jag tycker faktist att de är riktigt bra. Eftersom det är ganska täta borst tar dom bättre än vad piggborsten gör. Så det blir en tumme upp till Magic brush. Vad tycker ni om magic brush?
Bella riden och nu blire sovdags!

Godnatt på er!!


Bad update

Har vart lite dålig updatering nu men det är för att jag har vart sjuk och inte haft tid. Men det ska vi ändra på nu. Jag har fixat film på Kickan sen påskhoppet som ni såg i förra inlägget. Men Bellas är inte klar en. Men den kommer snart :)  
 
Idag ska jag rida Bella i Färgelanda. Dressyrlektion blire då. strax efter kl 17:30 går jag ut och gör iordning Bella. Sen åker vi runt 18:40. Nu ska du borstas fin!


Påskhoppet med Kickan

Här kommer en film på Kickan från påskhoppet. Felfri båda klasserna.


Påskhoppet!

I måndags var jag ju på påskhoppet i Färgelanda. Nu tänkte jag berätta resultatet:

60cm på Kickan:

Hon kändes lite seg. Så vi behöver få upp energin på henne men hon hoppade SUPER! Så det blev en felfri ritt. Jättenöjd!

70cm på Kickan:

Var samma där men hoppa det kunde hon! Så debuten för lilla A-ponnyn Kickan på 70 cm gick Galant. Felfritt. Så fin hon va;)

70cm på Bella:

Framhoppningen gick bra och jag kände mig redo. Men på banan blev det ett stopp påtredje hindret. Men det var mitt fel. Jag skulle varit mer stilla med skänkeln. Men resten av rundan gick fint.

80 cm på Bella:

Nu tänkte jag verkligen på att vara så stilla som möjligt och det hjälpte verkligen. Nu kände hon att hon fixa avståndet själv och det vill hon verkligen. Om jag börjar driva för mycket med skänkeln blir hon sur. Så jag ska hålla om med vaden. Så det blev felfritt och jag var jätteglad!!
Påskhoppet!

I måndags var jag ju på påskhoppet i Färgelanda. Nu tänkte jag berätta resultatet:

60cm på Kickan:

Hon kändes lite seg. Så vi behöver få upp energin på henne men hon hoppade SUPER! Så det blev en felfri ritt. Jättenöjd!

70cm på Kickan:

Var samma där men hoppa det kunde hon! Så debuten för lilla A-ponnyn Kickan på 70 cm gick Galant. Felfritt. Så fin hon va;)

70cm på Bella:

Framhoppningen gick bra och jag kände mig redo. Men på banan blev det ett stopp påtredje hindret. Men det var mitt fel. Jag skulle varit mer stilla med skänkeln. Men resten av rundan gick fint.

80 cm på Bella:

Nu tänkte jag verkligen på att vara så stilla som möjligt och det hjälpte verkligen. Nu kände hon att hon fixa avståndet själv och det vill hon verkligen. Om jag börjar driva för mycket med skänkeln blir hon sur. Så jag ska hålla om med vaden. Så det blev felfritt och jag var jätteglad!!
Barbacka

Red ett dressyrpass på Bella i padocken. Barbacka fick det bli. Det gick riktigt bra. Galoppen var jättefin. Så jag är nöjd och känner mig redo inför morgondagen :)

Sen fixade jag iordning träns och sadel. Bytte vojlock och sånt där. Det blir den snygga vojlocken där det står Michelle Petersson.Vojlocken på bilden ska vi ha :)

Städat i stallet

Nu är det städat och fint i stallet. Så nu sitter jag här inne i den varma värmen. Gött! I morse red Nathalie på Kickan. Det gick super bra! Men hon fick ta det lite lugnt så att hon orkar med morgondagen. Då taggar vi 60cm & 70 cm. Debut!! Men det ska fixa. Eller hur Kickan?Med Bella jag rida 70cm & 80cm. Det klarar vi också. Eller hur Bella? Vi ska göra så gott vi kan och hoppas att Bella är på gott humör. Annars kan det bli lite kronglit. Men vi fixar det här ;)Så här fint kan Bella hoppa ;)

Bilder på Kickan från i fredags!

Clear rounden:
Vinsten i L:C:


haha... Kickan tog en tupplur


Kanebys Kickan VANN!

I går på tävlingen vann jag med Kickan i andra klassen. Hon hoppade galant och jag siktade på dom snävare svängarna. A -och B-ponnyerna var ihopslagna och den lilla A-ponnyn som var med vann. Det tycker jag e riktigt coolt. Och vem var den där lilla A-ponnyn? Jo det var min fina Kanebys Kickan. Så duktig hon e´ !!


Kommit hem!

Nu är jag hemma från tävlingen men jag orkar inte berätta om den nu. Jag är helt slut så det får bli senare.my birthday

Idag är det min födelsedag. Så idag blir jag tretton år. Sen efter skolan ska vi åka och fika någonstans och kanske gå i lite affärer. Så jag tror att det blir en bra dag. Det blir ett kort inlägg nu för jag e i skolan och bloggar på.min kompis.mobil. Ikväll ska jag förberedda inför tävlingen i morn. Då gäller det! Tävling på gång vet ni:)

Dagen blir toppen!

Dagen ska bli toppen idag. Det har jag bestämt. Skolan är redan avklarad och det gick snabbt och lätt. Nu ikväll blir det hoppträning också vilket jag tror gör att dagen blir toppen. För min tränare Ida är så duktig. Älskar hoppträningarna:) Nu fortsätter jag dagen med ett glatt humör. Det ska hålla i sej hela dagen. Det är jag bestämt!
En bild jag tog för två år sedan på GBG HS!


Nu blire fotboll

Nu är det snart dags för fotbollsträning. Vi ska vara ute på gräs. Så nu är det dags att leta upp mina grässkor och se om dom passar. Annars får jag väl springa runt i mina Tretorn Advance...  haha skoja ba:) Eller varför inte? De e ju snygga i alla fall. Men nu måste jag gå. Bye!!Fina Bella!!

Sömnig!!

Har ridit Bella och haft en grym kväll. Men nu är jag jättetrött. Så vi hörs i morn. Godnatt!


Färgelanda time!!

Idag blir det Färgelanda hela kvällen. Klockan fem åker vi dit för att mamma ska stå i cafeterian. Såklart tar vi med Bella redan då. Och sedan ska jag ju rida kl halv åtta. Det ska bli kul att få vara där så länge:) Men jag kommer få borsta Bella mycket för jag vet att hon är lerig.


Besöksrekord!

Har haft exakt 100 besökare idag. TACK TACK!!!

Jag är med

Jag är med i dagens blogg här. http://cocoz.blogg.se/2012/april/dagens-cocoz.html?_tmp=704400fe1c596e7b9c8eb37037ec3afc609c12e3

Var med du ocksåvetja:)

Bilder från i fredags när jag hoppade Bella

Här koomer några bilder som mamma tog:
SÖTA BELLA!!!!!

Stalltjänst

Nu har jag varit på stalltjänst i Färgelandda. Det gick ganska fort för vi var fyra personer. Kolla lite på när en person som heter Caroline red. Men planerna idag blir nog att rida ut med mamma på Bella och Belmondo. (Inte helt säkert) Bella älskar att rida ut med Belmondo. Hon har inte heller några problem att hänga med. Hon kan ta otroligt långa och snabba steg om hon vill. :)En bild som är över 1,5  år gammal.


Länkbyte med Jumpinghorses

Klicka här för att komma till deras blogg. Dom båda har fina ponnys  och skriver väldigt intressant. Värt att titta in på:)


bloglovin
RSS 2.0