Gott nytt år!


I LOVE YOU!

Kolla igenom HELA filmen. Vill att ni ska förstå hur mycket Bella betyder för mig. Jag själv blir nästan tårögd när jag vet att Bella står i sin box och är halt medans jag ser denna film. Den här filmen är till dig Bella.


Hon betyder allt!

Nu känner jag hur mycket Bella betyder för mig. Hon står inne i sin box och har dötrist. Tycker så synd om henne. Den här hältan kommer ju inte läka så fort:( Har gjort ett bildspel idag om henne som ni snart ska få se.  Jag blir tårögd när jag ser bilderna på henne. Tilll Bella: I LOVE YOU IN THE ALL TIME!


Läsarfråga


Från 2011 till 2012

Oj!! Nu är det snart ett nytt år. Detta året har varit jättebra! Nu kommer ett nytt år med nya mål
Lite underbara saker som hänt detta året:
Jag har ridit flera rundor på 80 cm felfritt. Året innan låg vi kanske på 80 någongång på träning. Men vad spelar det för roll. Det är ju knappast höjden som räknas. Jag rider bättre, säkrare och mer kontrolerat nu. Har utvecklats så sjukt mycket. Ibland går det inte bra och ibland går det Super. En tävling kan man rida uselt och bli placerade medan man en annan rider perfekt och inte blir placerade. Den där lilla rosetten är inte så viktig. Visst är det kul att få rida in på banan en gång till och få en fin rosett fladdrande på tränset och rida ett fartfullt ärovarv. Men det viktigaste är att man kan åka hem och känna den där känslan "nu var jag riktigt duktig".  Den känslan alla borde känna ibland.
Jag och Bella har fått våran första placering. Det var på Tjörn i juni.  Vi red två felfria rundor och i första klassen räckte det till en andra placering. Det kändes jättebra.
Men det bästa i tävlingsväg är nog vinsten på Färgelandas Hopp KM. Det var dessutom den första vinsten. Det pirrade i hela kroppen. Det var underbart när JAG fick ta emot det fina vandringspriset i MIN hand och nu står den hemma på en hylla. Blir glad varje gång jag ser den. Då var vi ett  TEAM!




Vi har kämpat i alla väder och kommit hit. Försöker att tänka mig tillbaka och se den stora skillanaden.

Detta kommer jag att tamed mig in i 2012:
*Alla possitiva människor
*Bella såklart. Vi ska fortsätta uppåt
*Kickan som jag ska starta  lokalt med
*Mig själv
*Allt vi kämpat för

Nu börjar ett nytt är med nya utmaningar

En dålig nyhet :(

Om ni tror att jag är glad nu tror ni FEL!  Vem är glad om det händer något sånt här? Vem är glad när sin älskling är halt. Alltså, Bella är halt. Jag upptäckrte det när vi skulle ta in henne. Hon kom inte till öppningen som hon brukar. Men när jag kom till henne och vi skulle börja gå så gick hon motvilligt ett steg och haltade rejält. Att leda in henne då kändes inte bra för hon hade ju ont. Men det var inget ytligt. Det är något inuti benet. Så nu blir det vila ett tag.
I LOVE YOU!!!

Nu är jag tillbaka

Som ni nog har märkt så har det varit väldigt bad update. Men jag har ju varit hos Jenny så den dagen blev det ingen bloggning och dom andra dagarna har det varit fullt upp så jag har inte haft tid. Men nu är jag tillbaka.
Förut var jag ute och red. Men i padocken var det stenhårt så där kunde jag inte rida. Och på gärdena var det för blött så det fick bli att rida i skogen och på grusvägen. Så det bllev ett väldigt lungt pass. Sen efter att jag hade mockat började jag och Nathalie (min lillasyster) att städa i stallet. Det känns mycket bättre när det är ordning. Det är inte klart riktigt än men vi ska snart fortsätta.
Här kommer en del bilder som ni får titta på:
Mitt i sommaren vill hon gärrna ligga och gotta sig
Efter ridpasset här fick hon vara fotomodell
Öronen framåt
Där Bella står på detta kortet är det nu en padock.
Härliga  bilder va?

God natt

Detta är ett inställt inlägg. Så just nu är jag hos Jenny och gör någonting. Men jag ville bara lixom säga GOD NATT! Vi ses i morgon.


Ändrade planer

Efter fotbollcupen följer jag med Jenny hem och sover över där.  Så det blir ingen mer bloggning för idag. Men i morgon kommer jag tillbaks. Ha det så bra önskar Michelle!!!!


Sluta blåsa!!!

Ja det vill jag verkligen. Det blir väldigt jobbigt att rida näär det är sånt här väder. Så idag när jag red kändes Bellaväldigt seg. Vi tognågra hopp också. Det första gick det jättebra. Men sen när vi red mot hindret  blev hon skrämd av något bakifrån och satte full fart. Då gick det lite för fortså det bleven tvärnit framför hindret. Så försökkte vi igen men hon vägrade igen. Men på ett tredje försök kom vi in perfect så det blev gallant. Ibland när vi kom för nära hoppade hon mig nästan ur sadeln. Mamma tog två bilder också men det blev väldigt dåliga bilder.



Här ser ni att det blev ettt väldigt konstigt hopp.


Så här blir dagen

Nu på morgonen ska jag rida Bella. Sen blir det att mocka och allt annat som behövs göras i stallet. Senare på kvällen ska jag vara med på en fotbollcup. Så nu ska jag gå och äta frukost.

Jag vill också tacka er för att ni kommit tillbaka. Och att jag har några läsare.


Kändes BÄST!

Idag när jag skulle rida provadejag mina nya Tretorn Advance och min nys ridväst. Det kändes BÄST! haha... Det är skönt att ha något riktigt snyggt att rida i. Men jag ska bar ha stövlarna på tävling och kanske på nån lektion i Färgelanda. Men jag kunde iinte låta bli att prova dom hemma först. Och dom passade ju jättebra! Men nu till  själva ridpasset:

Min lillasyster var med och var lite "ridlärare". Men hon sa typ bara "lägg en volt" "Rid fyrkantspåret" och sånt.  Men hon tröttnade fort. Men det gick ju bra. Bella kändes som vanligt och var arbetsam. Sen fick Nathalie rida lite också. Bella är lite lättare för Nathalie än vad Kickan är. I allafall när man är på den nivån. Här kommer lite bilder på mig med dom snygga stövlarna.








Mer julklappar...

Tänkte att jag berättar om några mer julklappar. Jag har bara kort på hästgrejor men det är ju mestdet som jag fått. Då kör vi!



Benlindor
Snygga benlindor. Det har jag önskat mig. Tycker det blir fint med benlindor när man rider dressyr. Nästa lektion i Färgelanda blir nog med domma på.


Godis
Godis har jagju inget imot. GOTT!


Snygg tröja
Denna fina tröjan ville jag gärna ha. På ena ärmen står det HORSE


Almanacka
I denna Almannacka finns det många fin bilder.


Här är en bättre bild på vojlocken och huvan med broderingen. Jag tyckte att det blev jättebra:)


Tretorn Advance
Dom här stövlarna är värda att få komma på bild igen. Tack till världens bästa mamma och pappa!


Dom bästa julklapparna...

Vilken kväll det har varit. Varit med släkt och ätit god mat. Men ska säga er att jag har varit mättare än mättast! Kändes som om jag skulle sprängas. Men så blev det dock ej. Jag antar att ni är nyfikna på om jag fått någraa julklappar. Eller? Och det har jag. Massa bra hästgrejor och annat. Men här får ni se det jag nog tyckte var bäst av alltihop:


Tretorn Advance
Kolla in! Visst är dom snygga. Jag fick faktist den nya sorten som har en liten flagga på sig. Dom har mycket bättre dragkedja m.m. Tack till världens bästa mamma och pappa!!!





Haglunds vojlock!
Den blåa vojlocken fick jag och på ena sidan var det inbroderat "Michelle Petersson" Den var såå snygg. Fick även en matchande huva. Love it! Thanks!


SafeRace ridväst
Denna bekväma ridväst fick jag också. Som ni ser kom det med lite onödig fakta menmen...  Jag gillar den för att man kan lätt röra sig i den och den är snygg också:)

Detta var inte allt. Jag ska berätta lite mer om vad jag fått i morgon. God Jul!




Vad vill ni läsa mer om??

Vad vill ni att jag ska skriva om här på bloggen. Jag vill att ni komenterar här för statistiken är låg. Jag vill bloggar för att ni ska få lösa men ni måste ju tycka om det.

Julafton

Det är vad det är idag. Uppdateringen blir nog inte på topp men ni får iallfall ett inlägg nu. Så tänkte jag berätta hur min Julafton kommer att se ut.
Klockan tolv kommer mormor och en person som heter Åke. Då äter vi julmat och pratat och allmänt ha det kul. Sen när dom har åkt hem börjar snart Kalle Anka på TV:n. Så då kollar vi på det. Jagtycker att det är en rolig tradition. Efter att det är slut åker vi till mormor. Dit kommer en del från släkten. Där äter vi också mat och har det trevligt. Sen lite senare på kvällen kommer tomten och pratar. Och sen det allra sista är det julklappsutdelning. Sen åker vi hem och kanske kollar på lite av julklapparna och sen blire sovdags. Så dagen är ganska fullproppad:)

Två bloggar som jag rekomenderar

Elins och Malins blogg som heter http://vanersborgryttarna.blogg.se/
Nellies blogg som heter http://nellieberntsson.se/



Mysigt

Jag och Bella tog en mysig tur i skogen. Vi klättrade upp och ner. Bella var pigg och glad och tyckte att det var roligt. Men det sista släppte vi loss lite i padocken.  YIHHA! Sen mockade jag och fixade "stalltjänsten". Men nu ska jag vara inne och städa. I morgon är det julafton!!!!!

Läsarfråga


Planering

Lite planering för idag.
*Nu på morgonen ska jag ut och fixa hästarna och rida Bella ett pass i padocken.
*Sen är det lixom in och njuta av att det snart är jul.
Haha det blev en kort planering. Men det var ju i allafall nåt.

Kommentar




Jessica om Idol!:
Hihi ja visst var det bra att Amanda vann! Själv satt man i Globen och såg allt live, helt otroligt vilken röst hon har.

Kika gärna in och läs/kommentera min blogg: http://mylifebyjessica.bloggplatsen.se/

Kram


Ja det var det:) Vad coolt att få höra allt på plats!

Julpynt

Idag har vi tagit fram julsaker och pyntat julgranen. Att pynta julgranen är det roligaste. Nu börjar jag känna att julen är här. Gör ni? Här kommer lite bilder på granen och annat:







Fick ni lite julkännsla här på bloggen nu?


Ridpasset

Lite om ridpasset nurå.

Det var mörkt men jag hade ju ljus över padocken så det gick ju bra endå. Men det kändes faktist jättebra. Jag var noggrann med att hon skulle lyfta på bakbenen ordentligt. För Bella har inte lärt sig var man ska ha tyngdpunkten. Så hon faller framåt. (Det sa Emellie Kajs-Dotter när hon pratade med Bella) Så jag gjorde en del skänkelvikningar. Här kommer en bild på Bella som aldrig kommit ut på bloggen:

God Jul!

En fin Julhälsning

Här kommer en julhälsning från den fina snögubben:

Träning

Nu har jag varit hemma ganska länge men innan det var jag ju på fotbollsträning. Vi sprang ute. Det hade jag inget imot för jag vill hällre springa ute i samhellet än att vara inne. Men det var skönt när träningen var slut för man blev ju ganska trött.
Förut gick jag och papppa ut för att ta in hästarna. Dom var väldigt lugna allihop. Ibland är dom ju lite galna när dom ska in. I allfall Belmondo och Kickan. Täckena varlite blöta fför att dom rullat sig me det torkar  till i mprgon och det är ju bra. haha...
Jag har också en liten fråga. Vet någon hur man får små smilisar i inläggen? Väldigt tacksam för svar!!

Skola

Ska snart cykla till bussen. Det är bara tre skoldagar kvar!! Jag fattar det inte. Tiden går fort.Ärdet bara jag som tycker det.  Julen är och lyser frid på jorden...... jaja. Nu ska jag cykla te bussen så bye bye.

Nu.....

......ska jag gå ut till Bella och fixa lite. Ska ju upp och rida i Färgelanda. Då träffar jag Maja också. Nice. Men  ni får ha det gött. Jag bloggar kanske lite sen:)

Läsvärd???

Är min blogg läsvärd? Jag vill gärna att ni svarar på denna frågan. Har ni några önskemål om vadjag ska skrivaom så komentera på. Jag älskar komentarer. Så är min blogg läsvärd?

Läsarfråga

jkk

Bildbomb


Mockat

Har precis kommit in från attha mockat. Jag har tagit massa bilder på Bella och Belmondo  hagen. Vill ni ha bildbomp på dom. Har tagit många!! Komentera om ni vill ha bildbomb. Idag ska jag passa på att städa. Det är ju bara i vecka kvar till julafton. Jippi! Nu ska jag gå och äta mat. Men ni får hålla utkik efter bildbomb om ni vill ha det och det kommer även en läsarfråg. Ni får gärna ställ massa frågor. Jag svarar på all frågor. 100% ärligt.

Julheader?

Tycker ni att jag ska byte till denna julheader?



Julklappar

Har precis slått in lite julklappar. Jag btycker att det är jättekul! haha...

Igår så lånade jag en tofs av Jenny  för jag var hemme hos henne innan julfesten. Men jag hade inte med någon tofs men jag fick låna en. Så Idag letade jag efter den men sen märkte jag att jag använde tofsen idag med. Och utanför tofsen hade jag gjort en fläta så det gick ju inte attbyta tofs utan att förstöra flätan. Så hon får den i morgon. :):)

Nu ska jag ta och plocka undan på mitt rum efter paketinslagningen:)


Bilden är tagen med webcam så bilden är inte så bra. (Min riktiga kamera funkar ju inte)


Julbild

Har gjort en liten julbild. Vad tycks?


Förlåt!

Förlåt för att jag inte bloggat det sista. Har inte hunnit. Men nu passar jag på.
I kväll ska jag på hoppträning. Men innan vi åker ska jag släppa henne lite i padocken så hon får springa av den värsta överskottsenergin. Hon stod ju igår också. Hoppträningen blirdagens höjdpunkt.

I skolan har vi haft SO-prov. Jag tror att det gick ganska bra. Vi skulle kunna 15 länder + 15 huvudstäder. Jag tyckte att det var ganska enkelt så det bleb ju bra. Sista timmen på onsdagar känns extra jobbig. Vet inte varför menmen...

 
En bild från i somras


Hiss & Diss

Okej, kör lite hiss & diss:


Att min kamera har gått sönder så att jag inte kan ta några nya bilder


Att idag blir det att ha kul med mina vänner i Färgelanda och hoppa stafett. Jippi!






Godmorgon!

God morgon allihopa!  Idag ska jag ju till Färgelanda för att vara med på maskeradhoppning. Ska bli riktigt kul. Hoppas Bella inte blir för upspelt. haha... Ni får hålla tummarna för mig. Det börjar klockan fem.

Nu har jag precis städat mitt rum. Känns skönt! Jag fattar inte att det snart är jul. Bara 13 dagar kvar. Men jag gillar ju julen så det är ju bara bra. Julmaten, släkten och den härliga stämmningen. LIKE IT!

Igår på kalaset spelade jag wordfeud med min kusin. Det var jättekul! Ska få spela mer på julafton.


Det enda som fattas på denna bilden är snön.

Grymt!

Det var verkligen gymt när Emellie Kajs-dotter pratade med Bella. Tänkte berätta om vad hon sa om Bella:
Bella beskrev sig som glad och possitiv. När hon var liten var det en liten flicka typ 6 år som hade hoppat små hinder och då hade Bella varit jättelugn! Men sen har det varit någon vuxen som ridit henne jättefel.  Jobbat med tvång, Lixom sågat i munnen, hård hand. Efter det har Bella lixom gjort sig stark för att skydda sig. Så nu är hon stel i nacken. Så vi ska masera henne där så ofta som möjligt för att det ska gå bort. Hennes personlighet är inte att vara stark för det har hon blivit efter den vuxna ryttaren. Men nu tycker bella att hon har det bra med miljön och allt. Gillar mig som ryttare. Hon tycker att jag är följsam och mjuk.  Hoppning är något som hon älskar. Hon vill hoppa höga hinder och svåra banor. Hon vill gärna lära sig mycket och behöva tänka. Det låter ju väldigt bra. Hon sa också att hon känner sig så lätt på vintern. Hon tycker det känns som om hon inte väger någonting. Det där med att hon busar  då ser hon som något possitivt. Hon förstår inte prolemet med det. Det tyckte jag var riktigt roligt. Hon säger också att hon är orädd och väldigt lugn.

Idol!

Det var sjukt spännande i Idol. Satt i soffan och kramade en kudde. hehe... Men jag är otroligt glad att det blev Amanda som van. Håller du med mig?
Det är något konstigt när jag gör nya inlägg. Det går inte att ändra texten och infoga bilder. Finns inga ikoner för det. Någon som vet vad problemet kan vara?
Det var sjukt spännande i Idol. Satt i soffan och kramade en kudde. hehe... Men jag är otroligt glad att det blev Amanda som van. Håller du med mig?

Idag ska vi åka upp till Färgelanda för att det är en person som kan prata meed hästar. Hon ska prata med Bella. Det ska bli skitkul! Ska berätta allt sen. Ska passa på att rida när vi endå är där också.

Syns sen!




Tomte

Idag var padocken inte hård längre så idag kunde jag rida där. Det gick jättebra. Jag tränade på övergångar och olika storlekar på volterna. Jag hade en tomteluvapå hjälmen som har en bjällra. Det är ju bra att träna att rida med den så hon inte blir förvånadpå söndag då jag ska ha den.

Nu måste jag skynda mig för att se på Idol! SPÄNNANDE!

Förlåt!

Förlåt för aatt jag inte blogga igår. Hadeinte en chans att hinna. Direkt efter skolan skulle jag rida och sen var det duscha, packa ocg åka till fotbollen. Efter fotbollen blev det att duscha igen och sen så skulle jag plugga inför ett engelskaprov. Efter det var det hög tid att sova. Så jag hann inte. Men här kommer ett inlägg.
Igår så skulle jag rida men padocken var för hård och frusen så jag fick rida på ett gärde. Det var väldigt ojämt så det blev väldigt att få det bra.  Så frös jagväldigt mycket om fingrarna. Jag kände dom inte äns. AJ! Men det sista så lyckades jag att värma upp dom så det sista gick det mycket lättare.
Sen var det fotbollsträning och det gick jättebra!  Jag tyckte att detvar riktigt roligt.
Nu sk jag gå och äta en riktigt mumsig lasange. jag tycker att det är jättegott.

Kom nyss hem

Har varit i Färgelanda och pratat om hoppningen. Vi gjorde lag och kollade på banan vi skulle ha. Ska bli riktigt kul! På vägen hem köpte jag en liten chokladgrejs som jag fick smaska på. haha... jaja... Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat. Sen drar jag ut till hästarna för att ta in dom. Ska ge Bella fem goa kramar. Det är hon värd. Men ni får ha det.



"möte"

Inte direkt "möte" men vi ska prata lite om maskeradhoppningen som är på söndag. Det ska vi göra idag kl 5. Så klockan halv fem drar jag te Färgelanda.
Men nu ska jag kolla lite bloggar och så. Här hemma har vi lite snö men den har börjat att smälta. På vägen är superhalt. Vad tycker ni om att det är snö?


jag och mina syskon:)

Godmorgon

Nu drar jag te skolan. Bloggar mer senare:)

Duschat

Hej! Har precis tatt en varm dusch. Var ju på träning. Det var skiit jobbigt. Det var styrketräning hele tiden. Kändes skönt när vi slutade. I morgon i skolan ska vi till nån utställning om 50-talet. Sen klocckan 5 blire att åka till Färgelanda för att gå igenom maskeradhoppningen som är på sönda. Det ska bli riktigt chill!

Lovely Bella

Idag gick det super. Vi fick rida med sånna där bågar som håller överlivet på plats. ljag fick värkligen en bättre sits av den. Vi gjorde lite skänkelvikning och red serpentinbågar. Gick asum! Lovely Bella!!!

Pappa pratademed marrianne om en person som heter emmelie kajs-dotter. Hon kan prata med hästar på någe vis. Ock det stämmer. Jag vet att en häst hon pratat med kom från irland och ville hoppa höga höjder. Och ägarna fick ju inte säga något innan. Så det är ascoolt! En häst ville ha ett täcke med hög hals och det stämmde. Jag fattar inte hur det funkar men det är grymt. Så på lördag ska hon komma och prata med Bella. KUL! Det är ju inte direkt billigtmen det är värt det.
På onsdag ska jag åka till Färgelanda så ska vi prata om Maskeradthoppningen på söndag. Ska bli Nice. Jagska sätta på bella en sorts tomteluva som passar vid öronen och röda benlinder med vitt ludd på kanterna och även ett sådant shabrak. Hon ska även ha  rött nosludd. Det kommer att bli såå fint!

Länkbyte

På Emellies blogg får ni läsa om hennes liv med hästarna och massa annat.
Här hittar ni hennes blogg

Längtar!

Till min underbara ridlektion för Marrianne. Hon är såå bra! Hoppas verkligen att Bella går lika bra idag som igår. Det

Detta ska jag tänka på:

Att var rak i ryggen, Stadig hand och säkert massa mer men det var vad jag kom på.


Här har jag fötterna för högt upp.

Varför?

1...Varför gör jag mina läxor?
2...Varför gillar jag julen
3...Varför är jag som jag är?
4...Varför klickar jag ofta in på min blogg?
5...Varför har jag vänner?
Svar:
1...För att jag vet ett det påvärkar min framtid.
2...För att det är en så härlig stämmning.
3...För att jag är mig själv.
4...För att jag vill känna hur det känns för er att kika in på min blogg.
5...För att jag är en bra vän.

Jag vill ha

Kolla in hjälmen.  Tänk om man hade en sådan. WaaaaW!
Vad tycker ni?

Paket

Nu har jag nyss slagit in ett paket. hihi... Jag gillar att slå in paket. Nu börjar det ju att närma sig jul. Har du gjort något paket än?

Frihetsdressyr och ridpasset

Ridapasset

Nu ska jag berätta lite om ridpasset. I början var hon lite ur fokus och skulle hålla kolla på allt runt omkring. Men sen blev hon jätte mjuk och fin. Sen skulle jag ta och hoppa lite. Det gick Superbra! Hon bara flög över och var högt över. Höjden blev 90cm Jag är såå Nöjd. Världens bästa häst finns hos mig.

Frihetsdressyr

Efteråt släppte vi henne lös för att hon skulle få av den sista överenergin. Då passa jag på att träna lite frihetsdressyr. Jag har läst och sett på ponnyakuten så jag ville gärna prova. Så hon följde efter mig heela tiden. När jag sprang så sprang hon efter. Vi la till och med ner ett hinder så när jag hoppade över det hoppade hon efter. Jag var såå glad. Det funkade och  det kändes underbart. Det här är något jag ska göra oftare. Det kanske t.o.m påverkar ridningen. I LOVE U



the story about my horses

Lina
Jag tänkte börja med min första ponny Lina. Jag tror att jagvar 7 år. Vi skulle köpa en häst som jag lixom kunde rida på ibland. Detblev mest så för att min mamma hade häst och så. Vi åkte och för att kolla på henne. En liten shettis som var möörk brun. (Nästan svart) Hon hade dock solexxem så på sommarn hade hon liat bort manen.. En sak som var väldigt rolig var att hon var lika gammal som jag och hon var född på samma dag som min lillebror. Jag satt på henne medans mamma ledde henne. Vi köpte henne och hon fick gå hemma och jagred henne lite då och då. Jag lärde mig att rida lätt på henne och jag lärde mtg galloppera. Jag började även på ridskola då.  Ett år var jag med i tomteparaden. Jag tyckte att det var kul att vara med där. Men efter typ två år bestämde vi att vi skulle sälja henne. Vi hade inte tid att ta hand om hennes solexem. Så så fick det bli. Hon blev såld till ett ställe på tjörn. Jag tyckte att det var sorgligt. =)

Bella
Vi letade efter en ny häst som jag kunde rida på. Nu tyckte jag att det var riktigt roligt nu. Vil letade på hästnet. Jag provred nio hästar tror jag.  Den sista var i Helsingborg. Det var en söt newforest vid namn Bella. Igentligen heter hon Belle van de mousenhove. Men det är något lättare att säga Bella.  Hon var väldigt stark och jag var inte så duktig ryttare. Jag fick också hoppa lite men jag hade inte någon större koll. haha... Vi hade svårt att bestämma oss men vårt beslut blev att ta hem henne. När vi var påväg hem kändes det så bra. Jag var såå Lycklig. Den först ridlektionen jag red med henne gick inte så bra. Vi gallopperade på en volt och sen skulle vi trava över ett par bommar som var på volten. Men när ja kom till bommarna fick jag inte stopp och hade noll koll. Hon var föär stark för mig men vi fortsatte att jobba på. Vår första start var på en   klubbhoppning. 30 och 40 i full fart. Vi blev felfria och jag bara drog i tyglarna hela tiden. Red kass! Tiden gick och jag fick lite bättre koll. Men sen en sommar så blev Bella skadad i hagen. Hon hade ett stort jack in i högra frambenet.  Det såg inte bra ut. En sena hade gott av. Jag blev jätteledsen. Grät så fort jag såg det. För när jag såg det i hagen stog och darrade. Hon haltade REJÄLT!  Vår veterinär sa att hon skulle vila i två månader. Efter en månad åkte vi till djursjukhuset i Skara för det såg ut som senan stack ut. Där gjorde vi ultradjud men det var inte senan som stack ut. Det var bara kött. Dom tyckte att det såg bra ut och sa att hon fick vila 2 månader till. Då blev det alltså tre månader sammanlagt. Når hon blev frisk började jag att rida lite lätt. Hon var otroligt hoppsugen så såg hon ett hinder framför sig satte hon full fart och hoppade över. Det var höst och hon var alldelles för pigg och busig för mig. Jag fick ofta galloppera på en egen volt och så fort hon gjorde en bocning flög jag av. Jag var ledsen efter mång träningar och tyckte att det var meningslöst. Menjag kämpade på och bytte bett så hon blev lydig men när hon hade haft det bettet ett tag fortsatte hon som vanligt. När våren kom blev hon lugnare och lugnare. Tillslut så hade hon blivit lite lättare och rida och jag hade framförallt blivit duktigare så att jag klarade av henne. På tävlingarna nu går det oftast bra men ibland brister det. Nu tävlar vi L:D och L:C. Nu är hon underbarast i världen! Vårt mål nästa sesong är att starta L:B. Nästa år blir sista året jag får tävla henne. Det tycker jag är väldigt tråkigt.










Kickan

Kickan har vi haft nu i drygt ett och ett halvt år. Henne köpte vi för att min lillasyster skulle ha någon häst att lärasig rida på. Hon är en shettis som är en fux. Jag fick provrida henne och tyckte att hon var en bra ponny. Hon hoppade soim en gud. Henne har Nathalie lärt sig rida på en del och jag har startat i några klubbhoppningar med henne. Hon hoppar SUPERBRA. Många blir förvånade när vi  kommer in på banan och ska hoppa 60cm och hon är högt över. I januari ska vi slutmäta henne så att jag kan starta lokalt. Då får ni akta er!!








Klippt mig

Nu är jag  klippt. Jag klipper mig i Färgelanda. Det blev ingen större förändring. Jag klippte bara topparna och så. Skönt att ha det gjort.
Innan jag åkte för att klipp mig var jag ute och red i regnet. Det var inte så jätteskönt. Men det gick bra endå. Hon var något lugnare än i onsdags XD. haha... Det var väldigt skönt sen att komma in i värmen.
Idag är det tomteparaden i Brålanda men vi ska nog skippa den för att det är så tråkigt väder. Då ska vi kanske göra typ knäck i stället. Hoppas det. För jag älskar knäck!
Nu ska jag äta mat. så bye bye



gillar denna bilden

AMANDA ÄR GRYM!

Har sett på idol nu. Någon mer än jag som tycker att Amanda Fondell är GRYM?? Det var i allfall min åsikt.
Vem håller du på?



Tack!!!

Tack till Patricia!! som tack vare länkbytet fixat besöksrekord. Från att rekordet var 14 besökare nu vara 21. Och det är än så länge. Det kan bli fler!!! Så jag vill verkligen tacka henne. klicka gärna in på hennes blogg!!

Det långa inlägget blir om.............

Det långa inlägget blir om.............  *trumvirvel*   Mina hästar. När jag fick dom, hur det kändes och allt!! Låter det intressant? Fick en komentar av en tjej som skrev det och jag tyckte att det var ett bra förslag.
Mina underbara hästar!!!!

Idol

Sart blir det väl att se på Idol. Mamma och pappa kommer hem snart. Dom har varit på Ullared och handlat julklappar. Nice!   Idag har en ny minhäst tidning kommit. Jag gillar den tidningen för det står så mycket bra saker i den. Till tidningen var det även med en kortlekmed Mulle på. Det tyckte jag var sött. hehe...
Idag i skolan skulle jag, Josefin och Sofie kopiera ur en bok. Vi skulle göra fyra kopior av varje sida. Först gjorde vi en för att testamen så gjorde vi tre till för att det skulle bli fyra. Så när vi skulle fixa nästa sida tryckte vi på fyra direkt. Men vi glömmde ta bort trean så det blev 34 kopior. hahaha... Så det bara fortsatte att komma ut massa papper och vi börjadegapskratta. Mmen som tur var, var det ingen som såg nåt.

Länkbyte

Här kommer ett länk byte:
Denna tjejen skriver om sitt liv och mycket om hästarna. Hon har en riktigt snygg design. Här finns hon

Glöm inte....

....att komentera vad du vill läsa om i ett låångt inlägg. Klicka Här

Stafetthoppning!

Jaaa! Min ridinstruktör sms:a mamma och frågade om jag ville vara med på stafetthoppning på lucia. Det ville jag verkligen. Då har man något mer kul att se fram imot. hihi! Har du varit med på något sänt någon gång?

Långt inlägg... ..Om vad?

Ni bestämmer. Tänkte skriva ett lååångt inlägg om något men om vad. Det är det ni som bestämmer. Vad vill du läsa om???



HJÄLP!

Ja, man kan nästan känna så om manm satt på Bella i onsdags kväll kl 19:00. Det var hoppträning och hon var galen! Hon både bockade, sparkade bakut och typ skena. Jag har aldrig sett en häst med så mycket överskottsenrgi.
men konstigt nog ramla jag inte av. Nu tror ni säkert att jag överdriver rejält men det gör jag verkligen inte. Det kunde gått väldigt illa. Så hästar är inte några maskiner som man bara kan åka runt, för er som inte visste det. Min tränare ida kunde inte mer säga att hon var imponerad att jag sitter kvar. Och några föreldrar sa:
- Har du klister i sadeln elle?

Det var nog bra att jag hade det.
Lite bus ibland kan jag godkänna men så här får hon bara inte bete sig.  Att efter varja hinder/övning sparka bakut och bocka med benen rakt upp och sedan sätta full fart så att hon kan gå omkull i svängarna. Inte godkänt. Hoppas att hon inte blir sån här någon mer gång.

Men jag vet hur jag ska lösa det. Rasta henne i padocken lite för nu står dom ju inne så mycket och utomhus står dom ju nästan bara på ett ställe hela tiden.


Här är det lilla bus fröet. Men oftas är hon UNDERBAR.
I LOVE U!



bloglovin
RSS 2.0