Shiit va bra det känns

Härlig dag det var idag! 
 
Först släppte ut hästarna och sånt fix. Sen hade Nathalie kalas och då fick man ju vara lite delaktig i det. Fast kul va det i alla fall. De var vääldigt intresserade av våran träkoja i skogen.  Den har ju tre våningar, en bro och ett utkikstorn så den är ganska mäktig ;)
 
 
Efter det har jag putsat träns m.m. Allt ska vara redp för påskhoppet imorn.  Gjorde rent mina schaps (stav) för de va lite gråa efter dammet från gruset. Har absolut inget avancerat på mig imorn. Inga Tretorn. De är bara till för lokaltävllingar och uppåt :D 
 
Det känns jättebra efter ridpasset idag. Gick jättebra!  Skrittade först igång henne på grusvägen. Mamma gick med och då var hpn lugnare än igår. Hon gillar att ha sällskap. Sen red jag i padocken. Inte så mycket så att hon jat kvar energi till imorn. Men asså va vi har utvecklats. Kunde få en kort och balanserad galopp i båda varven. Gjorde övergångar mellan alla gångarterna och hon lyssnade bra. I galoppen la vi små 10meters volter för att träna på att använda yttersidan. Den är jätteviktig för att kumna svänga korta vägar. Supernöjd med dagens pass :)
 
Innan jag red skulle vi bada hennes ben där hon hade kissfläckar. Första reaktionen av henne va inte direkt "jippi va kul". Att vi kom till med henne med en lång gul orm som sprutade eld som hon såg det som var läskigt. Backade och gjorde små stegringar. Men sen när mamma väl började spruta lite vatten på hemne blev hon lugn. Hon insåg att det inte va någon orm utan en vanlig vattenslang. Det va första gången vi provade detta på henne och det gick ju faktist bra efyer en stund. :D 
 
 

Working
Fullt upp idag!

Idag äre massor att göra. Kl halv 11 ska Nathali ha kalas med sin klasskompisar. å de kommer hit och då ska det anordnas lekar m.m som jag ska va delaktig i. Kommer ihåg förra året då de höll på att skratta åt mig för att jag hade en clownnäsa på  mig. Haha..
 
Det slutar kl halv 2. Och då är det en del andra saker som ska fixas. Donna ska ridas och imorn är det påskhoppet i Färgelanda. Ska hopa 70 & 80cm med Donna. Måste förbereda det gennom att göra rent en del saker och packa. Fullt ös idag= Superdag :D
 
Nu kör vi!
 

Påskkärringen talar!


Happy easter!
Nån som vill hänga med till blåkulla? Haha... Lite kul får man väl ha när det är påsk.

Glad påsk allihopa!

Nu äre påsk. Va är det bästa med det? Godiset!!! Shit va jag kommer äta. Haha.. Nä så illa ska det nog inte bli. Bra frukost blir det i alla fall. Då ska vi äta kokta ägg som vi målar. Riktigt kul faktist. Det dumma är att skalet färgar av sig så att ägget oxå blir färgat. ;)
 
Rida ska jag oxå göra idag. Det får bli uteritt. Hoppas Donna klarar av att ta det lugnt på hemväg oxå. Nu har min fingrar hängt sig. Kan inte skriva mer, Sorry. Men i alla fall.
 
 
GLAD PÅSK!

Mys med la famila

Myser med familjen och ser på let's dance. ;)
Rösta på mig så är ni urgulliga!

Skulle vara guld värt om ni ville rösta på mig i den här tävlingen. Tack på förhand! <3 <3
 
 
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=7796
 

Hoppat Donna

Nu har jag ridit Donna. Vi hoppade och det gick superbra! Försökte få henne uppe framför mig och låta henne bedöma avståndet. Hon hoppade alla hindren utan att tveka. Vi lyckades verkligen att komma uppåt idag. Det sista flög hon över ett hinder på 95 cm. Jag tog en lång och bra väg mot hindret, så att Donna skulle hinna se avståndet och rätta sig efter det. Direkt när vi svängde mot hindret kände hon att hon behövde länga på galoppen och då kom vi perfekt in och hon bara flög över. Så nöjd med min fina Donna! <3
 
Jag och Kickan i Nossebro 2012

En bra blogg, Vad är det egentligen?

Vad är en bra blogg egentligen?
 
Är det den som lägger upp 10 inlägg per dag som består av bara en bild på vad man gör?
 
Är det den som skriver att allt är superbra hela tiden och att man har ett helt perfekt liv?
 
Är det den som lägger ut de finaste bilderna?
 
Är det den som skvallrar mest om allt om alla?
 
Alla har olika åsikter om hur en bra blogg ska vara. Men enligt mej är det inga av de alternativ som är bra. Vem vill se på 10 tråkiga bilder varje dag utan text? Inte jag i alla fall.
 
En bra blogg ska vara levande. Den ska lixom vara en sann dagbok. Skillnaden är att man delar med sig av sin dagbok. En dagbok som alla får läsa. Så det krävs ju att man vill att alla ska kunna läsa det du skriver. Om det är en dagbok måste man skriva exakt som det är. Om du är väldigt ledsen en dag och allt är bara skit. Skriv inte att du haft en underbar dag med bästa vännerna då. För då är det ju inte sant, Då ljuger man jue! Och där vips så dog bloggen. Bloggen ska vara en del utav en själv. Man måste skriva hur det är på riktigt. Tankarna och känslorna ska skrivas ut ordentligt. Det gör att en blogg lever.
 
Vad vill du med din blogg?
Vill du ha många läsare som tycker att det är intressant att läsa det du skriver? Då måste ju bloggen vara intressant. Och hur blir den det? Inte genom att skriva att allt är så himla bra och perfekt dag ut och dag in. Då är det ju ingen idé att läsa bloggen. Man vert ju ändå redan vad det kommer att stå. Hur ska det vara då? Man ska dela med sig av sina tankar. Tänk inte på hur man ska skriva korrekt och hur man ska börja. Bara skriv. Låt hjärnan tömma ut allting. Lägg sedan in den röran i ett inlägg. När man kollar in på en blogg ska man kunna förstå hur bloggaren känner just den dagen. Vad den har för humör och hur tankarna rullar.
 
En bra blogg ska ha varierat innehåll. Att bara skriva vad som händer ock sker på dagarna blir urtrist efter ett tag. Det ska vara en blandad kompott.  Kläder, utrustning, outfits m.m är bra att blogga om ibland. Vad som nyss har köpts eller vad man ska ha för outfit på nästa tävling eller vad man har för favoritutrustning just nu. Man kan oxå skriva vad som är bra/dåligt med någon utrustning.
 
Musik, Vem lyssnar inte på musik någon gång? Jag skrev ju ett inlägg för inte så länge sen om vad jag får för tankar till musiken. Lägg till låtar som du tycker är bra eller får dej att tänka på något speciellt. Förklara varför du tycker och tänker så om den. Visst börjar det låta som ett recept på en levande blogg? Det är bara att fortsätta med sin fantasi och tankar.
 
Något som är väldigt intressant att läsa om är åsiktsinlägg. Alla har vi åsikter och tankar om allting. Någon gång då & då när man har fått någonting på hjärnan. Skriv ut allt då. Åsikter är väldigt populärt och lockar till sig många läsare.
 
Videos får man inte glömma heller. Folk som rider och tävlar har ju något att filma. Har man någon schyst kompis, syskon eller förälder kanske den kan filma  någon gång när man rider. Man lär sig på att kolla på filmer där man själv rider. Då har man något att dela med sig av oxå. Lägg ut filmen på bloggen. Att titta på filmer när någon gör något är oxå populärt. Om amn inte rider eller något annat som kan va bra att filma kan man ju lägga upp en film när man bara pratar. Ett videoinlägg om hur dagen var istället för att skriva. Väldigt lättvindigt oxå. Men gör inte bara massa videoinlägg. Det blir alldeles för tröttsamt.
 
Frågestunder. Frågor är något som förekommer väldigt ofta. Alla undrar en massa olika saker. Så det kan vara smart att ha en frågestund ibland. Då får läsaren kommentera en massa frågor så gör man sedan ett inlägg med bara svar på frågorna. Då får läsaren veta det den vill  veta. Väldigt bra sätt att brätta vem man är.
 
 
Så.. Nu har vi beskrivit en blogg som...
...är ärlig och berättar hur det är i verkligheten.
...berättar om kläder, utrustning, outfits m.m.
... har egen musikstil och egna tankar kring det.
...Öpnnar tankar och åsikter om allt möjligt. En hjärna som tänker själv.
... kan prata och visa saker på film. Väldigt verkligt!
... kan besvara frågor som andra undrar över.
 
Kan man få en mer levande blogg nu då? Klart man kan, göra den till sin egen. Komma på egna idér om vad man ska blogga om. Använd fantasin. Den finns där. Även om man får leta lite efter den först.
 

Första dagen på påsklovet

Idag känns det som påsklovet har börjat. Igår var det ju annorlunda skoldag och då skulle man ju jobba hemma. Det är ju inte något riktigt lov. Så lovet börjar om 3... 2.... 1... NU!!! :D
 
Vad händer idag då? Donna ska ridas i det här fina vädret. Bella ska oxå motioneras. Något mer planerat är det väl inte. Bara njuta av att det är lov och så himla skönt väder! :) Vad börjar ni lovet med?
 
Ett åsiktsinlägg kommer upp sen oxå. Det får ni inte missa. Håll koll!
 

Vårdag idag

Idag har det verkligen vart en vårdag. Himlen helt blå och solen lyst starkt. Älskar verkligen sånt här väder. Sippa den kalla vinterkylan. Vi inte ha den längre!
 
Tror jag fått ihop 5 timmars skolarbete hemma. Inget ansträngande direkt men. Det är ju faktist påsklov. Då ska man ju njuta av det, Inte sitta inne och arbeta med skolarbeten. Ridit har jag gjort iddag iallafall. Gick la sådär. Red ut först. Det gick jättebra när vi red bortåt. Då var hon lugn och lydig. Men på hemvägen var det bråttom. Skritta var omöjligt. Istället taktade hon och smygtravade. Kändes helt omöjligt att få henne att skritta. Det gick bara inte. När jag kom hem red jag lite i padocken oxå för att få ett bättre avslut. Det var inte heller världens bästa. Hon var väldigt springig och ivrig. Är ju bra att hon hon mår bra och är pigg och glad i alla fall ;)
 
Nu har jag haft mys med familjen. Ätit påskgodis i lite förväg. Hehe... Jag kommer nog rulla fram efter lördag. Det är ju det bästa med påsken. Att äta godis! :D Mumma!
 
Imorgon kommer det upp ett åsiktsinlägg ni inte vill missa. Håll utkik säger jag bara :)
 
 
I am crazy and I know it!!!
 
 
 

After

Denna bilden togs efter att jag hade klippt mej ;)
Annorlunda skoldag

 Idag är det annorlunda skoldag så då får man gör skolarbeten hemma. Så just nu ser jag på en engelsk film. Lite lagom tråkigt...
 
Imorse vaknade jag halv 7. Gick inte upp direkt. Sen åt kag frukost och gick ut med mamma för att ta ut hästarna. Sen mockade jag boxarna. Så stallet är fixat idag. Fast sen när mamma kommer hem ska jag rida Donna.  Detta ska jag göra idag för att det är annorlunda skoldag:
 
*se engelsk film i 1h 30min
*renskriva bokredovisning 1h
*steka pannkakor 40 mim
* rida 1h (idrott) 
*måla påskbrev 20mim 
 

In the bed

Jag=sängen=trött=mobilen=i=mina=händer ;) +Katten Sissi


Tävling i Lidköping

I söndags var jag på tävling i Lidköping. Här kommer resultatet:
 
LD+ två faser
Kan ju börja med att berätta hur hon var på framhoppningen. Hon var väldigt stressad och rädd för mycket. Framför allt var hon rädd för kortsidan där det satt högtalare på väggen. Det var från de högtalarna man hörde när domaren pratade. Och shiit va rädd hon var för det. Gick inte att gå förbi där. Hon spände sig och gick på tvären. Och när vi red förbi där en gång och domaren började prata vände hon sig mot högtalaren och darrade av skräck. Benen höll på att vika sig. Stackars Donna! Hon kunde inte förstå hur en vägg kunde prata.
 
Men för övrigt gick det bra på framhoppningen. Hon var lydig och lyssnade på mina hjälper. Hon hoppade jättebra och sen var det dags. Men inne på banan var det ju en till häst. Den som skulle irda efter oss stog där och väntade. Vilket inte var så bar för oss. När jag och Donna red mot 4:e hindret på en långsida blev den andra ponnyn lite galen. Ponnyn sprang rakjt in på banan och ryttaren höll på att flyga av. Och det reagerade självklart Donna på. Hon blev ofokucerad och gick inte framå. Hon stannade upp och ville hänga på den andra ponnyn. Så vi fick vända runt igen och gjöra ett nytt försök. Då hoppade hon hindret. Så vi kan nog skylla lite på den andra ponnyn :(
 
LC två faser
Framhoppningen gick ganska bra. Men hon verkade väldigt trött och bjöd inte riktigt mot hindrena som hon brukar. Hon stressade ju upp sig för att vi va på ett nytt ställe och då bajsar hon jätteofta. Och när hon är i transporten äter hon ingenting. Så det är ju klart att hon tappar energi. Så på banan fick jag driva ganska mycket för att få fram henne. Men man brukar behöva gör tvärtom, alltså hålla tillbaka henne. Men det blev inga stopp i alla fall och tyvär petade vi en bom i andra fasen. Men nöjd med den rundan endå! Ett pet gör inget ;)
 
Min och Bellas första placering någonsin :D
 

Nu har det börjat, PÅSKLOV!!

Jajjamän! Idag vare sista skoldagen innan lovet. Så nu är det ledighet från skolan i 1 och ½ halv vecka. Så himla gött ;) Nu ska det tränas med ridningen all time. Som vanligt, Right?
 
Fått tråkiga besked a.n.g skolan. Frktansvärt tråkigt är det. Men tänker inte ta upp det här. Men en rolig sak har det vart idag i alla fall. På första lektionen åt vi glass. Massor av glass! För i julas hade vi med oss flera liter glass och den tog inte slut. Så därför åt vi slut på det idag. Och jag var en av de som åt mest. Haha.. Glass är sååå gott. :D
 
Nu har jag precis vart och klippt mej. Så nästaa som händer är la att jag tar en sväng ut till stallet. Donna ska trimmas i padocken. ;) Det har ju vart vääldigt soligt idag så padocken är säkert mjuk. Så där hittar man mej om en stund.
 
Det kanske kommer upp ett försenat videoinlägg sen. Fixa det i måndags. Men jag har försökt 15 gånger att ladda upp filmen på videofy men deen hänger sig hela tiden. :(
 

Varför varför varför?

Varför ska tekniken vara emot mej hela tiden? Datorn tänker som en snigel. Tar 100 år att logga in på blogg.se. Bloggappen klarar inte av attpublicera inlägg. Videfy.me hänger sig och fixar inte ladda upp en film på 1 min. Det går verkligen framåt det här. Vill ju hålla en bra uppdatering men det funkar ju inte :(
 
Men nu får vi hoppas att det fungerar igen. Imorn är ju sista skoldagen innan påsklov. Så på påsklovet ska uppdateringen ligga på topp igen. Det ska jag verkligen försöka lova. Minst 1 inlägg från datan per dag och så blir det några med mobilen. Men det är ju från datan de riktiga inläggen kommer. De som har något vettigt innehåll ;)
 

Transporten rullar

Nu rullar vi mot Lidköping. Jag sitter här i baksätet och funderar över om jag har med mig allt. Känns alltid som jag har glömt något. Samma visa varje gång. Mamma och pappa förstår inte hur jag kan oroa mig så mycket för det. Men det är typiskt mej. Vill verkligen känna att allt är med. Men det känner jag aldrig. Trots om allr är med. Aja.. Det är bara att hoppas på det bästa. OMG! Glömde hjälmen. *kollar efter* Vilken tur, den ligger där den ska. Haha... det är lixom så jag håller på. ;)
Perfekto!!!!

Blev lte ändrade planer. Vi åkte inte till FRK. Var ju så fint väder och padocken hade tinat upp och var mjuk. Så då fick William arbete. Han fick harva paddocken med sin fyrhjuling.

Och ridningen gick superbra! Hon var superlugn och jag kunde hålla en jättelätt kontakt med hennes mun. Kunde korta ihop henne jättebra i alla gångarter. Shiit vilken underbar ponny jag har. Allt stämde perfekto. Nu känner jag mig 100% redo för imorron. Allt är packat och i ordning. Donna glänser och jag har lagt in den positiva känslan i mitt huvud. Sen låste jag dörren till huvudet så att den känslan inte kan försvinna. Vad fattas? Jo, lite sömn vore allt bra. Ska upp typ kl 5 imorn.
GOD NATT MY LOVERS!!
Hem och fixa

Nu har vi sett på filmen. Jättebra va den! ★

Nu är det bara raka vägen hem och fixa färdigt. Alltså rida och packa det sista. Det är dags igen att försöka ta ännu ett steg på utvecklingsstegen. Den stegen tar aldrig slut. Den stegen klättrar vi på varje dag. Den stegen gör att vi blir bara bättre och bättre. Kortare sagt, vi ska tävla imorn ★
Time for movie

Nu är jag påväg till Vbg och ska se på bio. Fira lil sis på sin födelsedag.Nathalie 8 år!

Jajjamän! Idag den 23:e mars fyllar Nathalie år. Hela 8 år. Hela familjen upp kl 7 imorse för att gratta henne. Vi sjöng för henne och hon fick presenter på sängen. Och efter frukosten åt vi marsipantårta. MUMMA! Efter det var jag snabbt nere för att smörja tränset. Har mycket och gör inför imorgon. Men fixat det mesta nu. Bara vissa saker som ska ner som jag behöver ikväll när jag ska rida. Då tar vi en sväng till FRK. Där ska hon trimmas lite lagom innan tävling. Då ska jag även prova att rida med ett nytt träns. Ett som vi köpte i Trollhättan förra helgen. Vårt tävlingsträns är liiite stort och det här hoppas vi passar bättre. I så fall ska jag ha det imorn. ;)
 
Nu har jag hållt på att förbereda i några timmar. Så nu känner jag mej redo. Sen ska vi åka och kolla på bio för att Nathalie fyller år. Vet inte vad för film men  det blir säkert bra :) Men jag får säga hej sålänge. Ska duscha och äta. Sen ska vi nog snart till bion. Se ya!
 
Här fyllde hon 7 år. Alltså förra året :D

Fredagsmys

Min hand var helt missbildad idag efter SO-lektionen. Jag satt och skrev prov i 2 timmar. Så jag hade hanska mycket kramp i handen efteråt. Men härligt att prover är över nu. Det är så skönt när man gjort ett prov och det känns ganska bra i alla fall. För då är det gjort. Man behöver inte göra det igen.
 
Idag har det vart väldigt kallt och blåsigt. Så det var på gränsen att jag red. Men det gjorde jag. Blev en uteritt och mamma promenerade med. Kände mig som en packad sill när jag red. Flera tröjor, tjock vinterjacka, långkalsonger, ridbyxor, termobyxor, mössa, halsduk. Väldigt pklädd. Men det behövdes verkligen. Ridningen gick bra i alla fall. Men att det körde förbi en bil bakom henne gillade hon inte. Det är något hon inte gillar. Bilar som kommer bakifrån.
 
Nu har jag suttit i soffan och göttat mej med familjen. Jag och chips går inte riktigt ihop. Jag mennar, De blir ´väldigt snabbt uppätna. Haha.. Stackars chips. De får ingen lång livstid om de kommer till mig. Såg på gladiatorerna oxå. Shiit va vältränade utmanarna är. Att de orkar.  Men nu ska jag sova. Upp tidigt imorn och gratta Nathali som fyller 8 år. ;) Hipp hurra! Nej nej. Nu får jag lugna ner mig. Jag får vänta tills imorgon med att säga hipp hipp.
 
Natti!!
 
Fotograf: Maja Simonsson

Kall fotbollsträning och nu vare fredag

Fick aldrig tid att sätta mig vid datorn och blogga igår. Så det får bli de här trökiga inläggen från mobilen.

Igår var det en kall fotbollsträning men man blev ju varm när man sprang. Jag gjorde några riktigt snygga fall ner till marken. Haha...

Nu vare fredag igen. Vilket jag inte jublar för. För vad brukar lärarna vilja sätta på fredagar? Prov såklart. Så det blir det idag oxå. Men när jag kommer hem ska Donna ridas och tävlingstränset och Tretorn Advancen ska göras rent. Nu är det dags att ladda om för tävling på söndag igen. ;)
I love my bear ♥

Gjort en assnygg grisbjörn på syslöjden. Så söta vi är ♥
Yeee! Snackat med spanjorer

Har lunch break nu så jag lämnar mina vänner och sätter mig forever alone och passar på att blogga. Haha.. Skoja bara. De sitter här med mig och sjunger opera.

På spanska lektionen kom det två spanjorer på besök. Så vi fick typ försöka prata spanska med de. Det var jättekul! Har lixom sagt något som de förstår. De kunde inte svenska så de förstod ingenting om vad vi pratade med varandra om. De sista fick vi prata engelska med de så att vi kunde ställa lute mer frågor. Vi fick hoppa över engelska lektionen för att stanna kvar där. Riktigt gött! ★☆★
hejdbsod

dkwlflck id

Donna fick tänka

Vart på hoppträniing nudå. Vi tränade på att få de runt innerskänkeln. Hade fyra oxrar på en långsida. Med de hoppade vi först en oxer längst ut på en volt och sedan hoppade vi två och sedan tre och till sist alla fyra. Det gällde att korta ihop galoppen och ha ett jämnt flyt. Blev riktigt bra faktist. Fick henne lugn och att tänka till  så att avstånden stämde bra. Det var bara ett par gånger som hon drog på lite för mycket. Men snacka om att det är skillnad från i början när jag hade henne. Det har hänt otroligt mycket sen dess. Sista oxer låg på drygt 90 och det fixade hon utan problem. Är väldigt nöjd med hoppträningen! ;)
 

Jag och Donna. TFRK LC 2:a placering!

 
Vägen till hinder nr 4 blir ganska dålig. Det är helt mitt fel. Donna var väldigt bussig som hoppade där ;)
 
Det är Alma som redigerat filmen. Tack Alma!
 
 

Onödigt utvecklingssamtal :(

BUU!! Jag förstår inte vitsen med utvcklingssamtal. Man sitter ju bara ändå där och säger "hmm.." hela tiden. Och så ska man skriva i något mål och bla bla bla. Haha.. Ni märker nog att jag inte älskar utvecklingssamtal direkt. Jag ska ha det idag kl 4. Får la stå ut med det.
 
Nu är jag äntligen hemma från skolan. Så det som står på schemat nu är väl att göra lite småkikar på läxan. Måste ju göras. Måste bara säga att min blogglust är på topp nu. Så ni kan räkna med uppdatering ;)
 
Fotograf: Maja Simonsson

Sitter och kollar på musikal med klassen

Idag har jag stora förväntningar

Jajjamän! Onsdag nudå. Inga lektioner i skolan för vi ska åka och titta på en musikal. Ska sitta i två timmar. Så kag hoppas på att den är bra.

Så ikväll kommer vi till det bästa. Hoppträning jue. Love it! Det har kag alltid att trösta mig med på onsdagar. Att kag ska på hoppträning på kvällen. Då släpper jag alla andra tankar som gör mig förvirrad. Dä tänker jag på min grej ♥
Bilder från tävlingen TFRK

Här är det fina foton tagna av Alma Håkansson ;)
 
Jag värmde mig i ett fleecetäcke ;)
SÖT Donna är asså <3 <3
 
De här bilderna är tagna av Maja Simonsson:
 
 
 
Tack så mycket för bilderna både Maja och Alma!! <3
 
 
 
 

Min och Donnas första lokaltävling

 
I söndags var vi på våran första lokaltävling. Det gick otroligt bra! Hade absolut inga stora förväntningar eftersom det var våran första lokala start. Men här kommer resultatet:
 
LD clear round:
Framhoppningen var fantastisk! Allt var super. Hon var lugn och lyssnade på mig. Vi fick perfekta avstånd till hindrena och hon hoppade uppåt istället för på längden. När hon hoppar på längden är det lätt att man petar ner en bom.
 
Gick jättebra på banan med. Hon var pigg och glad som vanligt och hade en bra bjudning. Blev en felfri runda där ;)
 
LC två faser:
Framhoppningen var inte lika bra här. Fick inte till de där bästa hoppen. Rev oxern en gång p.g.a att jag inte fick ihop henne ordentligt.
 
Men på banan levererade vi. Mot fjärde hindret var det väldigt viktigt att få en perfekt väg för annars ser hästen några andra hinder som ser ut att stå precis bakom. Och då förstår de inte att de ska hopa det hindret. Och jag fick inte till en så bra väg där och då blir det ännu värre eftersom det blev en väldigt konstig synvinkel för Donna. Men jag lyckades få tillbaka henne till den rätta vägen så vi kom lite konstigt till hindret. Men Donna var jättebussig och hoppade det. Och hon  var väldiggt snabb på att få upp benen utan att riva. Duktiga Donna! Blev en felfri ritt med en snabb tid. Red dock med bara en stigbygel genom hela omhoppningen. Minns inte exakt när jag tappade den. Haha... Väldigt nöjd med denna rundan och det ledde t.o.m till en 2:a placeringen.
 
Så kul att det går så bra på våran första tävling. :D :D
 
 
 
 

Skyller allt på appen

Vet att jag inte bloggat. Men det är för att kag haft fullt upp och så har bloggappen hängts sig. Laggar som 17. Men nu funkar den igen. Men bloggar om tävlingen m.m. när jag kommer hem och sitter vid d.atorn. Går intw direkt att blogga allt på mobilen. ★


LD Clear round Felfri!

Supernöjd med denna rundan. Våran första lokaltävling och det går super! ♥ ♡


Övertrötta tjejer

Här har vi mongo apor som är övertrötta som gör allt annat än att sova. Vet att vi ska upp kl 6 imorn men asså det går inte. Okej. Nu MÅSTE vi sova. God natti! ★☆★
Våra snygga smycken

Visst har vu snygga smycken jag och Alma?
Nu vare checkat

Då var dagens ridpass checkat. Hon var verkligen jättefin! Och hon surade inte med mig heller. Lugna galopper där jag hade kontroll. Supernöjd! Nu fick kag tillbaka den där härliga känslan. Nu vågar jag tro att vi kan klara drt här. Och det ska vi minsann göra. Nu är det dags för nästa steg. Tävling imorn. Asså gud va kag tjatar om det. Men kan inte rå för att jag är så uppspelt.

Nu är vi påväg hem. Vi hittade en Alma på vägen oxå. Så vi slängde in henne i bagaget och gasade i full fart hem innan polisen kom. Haha... Skoja bara. Jag tror faktist hon ville med frivilligt. Så vi sitter hör nu och är väldigt sociala. Sitter båda och bloggar på mobilen. ★ Nu blir det hem och fixa sista packningen. Herrå!!Alma fick skritta av donna ♡
På väg till FRK.

Shiit! Nu är det nära asså. Imorn morron är det dags. För premiär, att tävla Donna. Ska bli så kul och spännande. Ikväll när allt är packat, Donna glänser och allt ör redo. Då kommer jag förstå att det är dags. GAAAH! Jag kan inte skriva så taggad jag är. I hela 3 och en halv månad har jag vilat fråb tävlander. Nu hoppas jag på att det blir en ny tävlingssäsong med donna nu. ★

När jag är i Färgelanda ska Alma komma dit oxå. Sen följer hon med hem och sover över för att följa med på tävlingen. Härligt att ha någon som hejar på en. Eller det kanske hon inte gör. Haha..
Musik väcker kännslor

Tänk va mycket musik det är runt omkring oss hela tiden. Vi hör det hela tiden. I bilen/bussen, i stallet (om man har radio där), på tävlingar, i affärer, på TV, från mobilen ooch mycket mer? Varför lever vi så mycket för musik? Lixom hur skulle det vara om det inte fanns någon musik. Knappt ingen skillnad alls tänker man säkert då. Men om man fick uppleva det på riktigt. Att musiken bara poff var borta sådär. Då skulle man upptäcka hur mycket vi använder musik. Det skulle vara väldigt annorlunda tror jag. Muiken gör allting mer levande.
 
Jag själv tycker att musiken är något väldigt bra. Hör det väldigt mycket hela tiden. På tävlingarna är det alltid musik i bakgrunden. Det ger en så härlig stämning. Det får en att slappna av lite men ändå inte. Man får en riktig tävlingsstäming. Musiken känns faktist väldigt viktig på tävlingarna. Om man verkligen tänker efter. När man håller på att gå banan t.ex så ger musiken en känsla som säger: Jag kan, jag vill, och jag älskar det här. Den lixom peppar. Bland all nervositet så kommer musiken och lugnar en och slätar ut nervkurvorna som går upp och ner.
 
Mycket av musiken som jag hör på radion m.m påminner mej om tävlingar. När jag hör musiken drömmer jag mig bort till en tävlingsplats. Jag ser hur vi rider banan med en otroligt snabb omhoppninghstid och vi vinner. Får springa först i ärovarvt medan publiken jublar och musiken ljuder. .
 
Musiken får mina tankar att rulla. Jag kopplar varenda låt jag hör till något som händer mig på riktigt. Mycket känslor. Vissa låtar för fram sorgliga känslor, vissa glada, galna, allvarliga, kärleksfulla. Men allt jag kopplar musiken till är verklighet. Det som händer mig på riktigt. Det får mig att förstå bättre och förstå vad jag ska gör för beslut m.m. Tänker verkligen på väldigt mycket när jag hör musik. Jag hamnar lixom i en annan värld där det bara är jag som simmar runt i mitt huvud och försöker knyta ihop alla trådar där i. Känns så bra att musiken finns.
 
 
 
Denna låten får mig serriöst att gråta. Jag gjorde en film om Bella förra vintern när hon blev skadad. Då hade jag denna låten som bakgrund. Då förstod jag verkligen hur mycket Bella betyder för mig. Hade inte insett det innan. Hon var bara halt i tre dagar men ändå blev det så känslosamt. Den låten hämger kvar i huvudet sen det. Och nu är det ännu värre. Nu är våran resa slut. Vi kommer aldrig kunna göra allt vi gjort. Där allt har hänt. Där kan vi inte vara längre. Så den här låten gör mig ledsen. Ett tag sedan jag lyssnade på den. Vågar inte sätta på den och höra musiken leta sig fram genom öronen. Klarar inte det utan att gråta. :'(
 
 
Den här låten ger kärlek. Det är det starkaste ordet jag får fram när jag för denna låten. Den gör min kärlek ännu starkare. Älskar låten sjukt mycket <3
 
 
 
Den här får mig att inse hur fel allting kan gå. Jag har ingen aning om vad den handlar om på riktigt. Men jag går bara på min egna känsla. Tar in alla ljud och förvandlar det till min egna handling som passr in i mitt liv.
 
 
Den här säger jag bara! Den gör mig laddad, den gör mig taggad. Den säger att jag och Donna tillsammans kommer klara det här. Vi ska in på tävlingsbanorna och leverera. Vi ska till toppen. Det är vad den här låten vill säga mig. Den peppar och ger en kraft. Den tror på mig. Då måste jag tro på den. :D

sadeln glänser

Har putsat och smörjt sadeln idag. Nu är den skinande ren. Men måste säga att det var lite kallt att va ute i stallet och putsa sadeln m.m i en timme. Blev ju blöt om fingrarna och det är inte så skönt när det är kallt ute. Meb resultatet av sadeln blev bra i alla fall.

Idah blev det ingen ridning för mig. Mamma red Donna när jag var i skolan eftersom hon var ledig idag. Så de har vart ute och ridit i en och en halv timme.

Nu är kag väldigt trött och behöver sova. Har mycket att göra imorn. ★

God natt!
The last day

Sista dagen på veckan. Härligt det. När jag kommer hem skajag rida Donna och packa inför tävling. Nu är det bara två dagar kvar. Ni tycker säkert att jag tjatar väldigt mycket om det men jag är så i ivrig för kac har verkligen saknat tävlandet. Så jag tycker detta är jätestort att äntligen få tävla med Donna.
Såååå snyggt!

Det här snygga schabraket (fast ett brunt)  ska jag ha på Donna på sönadg. Verkligen älskar det. Ska även ha en matchande huva. Jag älskar att ha matchanda huvor och schabrak. Är typ beroende av ha det på tävling. Aldrig på träning, Alltid på tävling. Haha.. Bra regel där va? ;)
 

Ladda Ladda

Bara två skoldagar kvar innan helgen. Sen ska det minsann bli roligt. Men idag är det en liiite roligare dag med såna där praktiska lentionen. Så drt ska la gå bra. Dumna är bara är att vi hade läxa till idag där vi skulle skriva recept på rn soppa vi gjorde förra veckan. Och jag kommer inte ihåg vad
vi hade för ingredienser. Aja...

När jag kommer hem blir det snabbt att äta och iväg på fotbollsträning. Ingen ledig tid där inte. Idag får nog Donna vila. Men på fredag, lördag måste hon ridas ordentligt så hon inte får så sjukt mycket överskottsenergi. För då klarar jag inte av att rida henne på rätt sätt och det blir okontrollerat. För när hon är lugnare kan det bli superbra. ☆

Me today:
Överskottsenergi

Då var hopptränngen avklarad. Donna hade väldigt mycket överskottsenergi. I början när vi travde över bommar på en S-båge var allting kaos. Hon sprang iväg hela tiden och kunde inte hålla en fin linje. Sladdade ut och in och jag hade ingen kontroll. Men sen när vi började hoppa på den S-bågen i galopp och hon fick sprungit av sig lite blev det bättre. Då lyckades jag få till min sits ordentlig så att jag kunde bromsa upp henne efter hindrena. Så det sista blev det jättebra. Då tog hon det lugnare och koncentretade sig på rätt saker. Så till sist blev jag nöjd. ★

Nu ska jag hem och duscha och äta kvällsmat. Sen blire sängen. Det blir sena kvällar på måndagar och onsdagar när jag tränar i Färgelanda. Men så får det va. :)
Snart dags för hoppträning


Snigelfart

Denna skoldagen gick i snigelfart. Trots att vi slutade redan kl 12. Men nu har jag tagit mej igenom det och är hemma. Ska sätta mig och göra lite läxor. Måste säga att jag är lite för loj med det. Kan inte göra läxorna dan innan de ska lämnas in. Fy på dej där Michelle! ;)
 
Men ikväll får jag gör något roligt i alla fall. Ska på hoppträning. Hopps att det går mycket bättre än va det gjorde i måndags. Vill få en sån där härlig känsla nu innan tävling. Måste ju ha självförtroende och tro att vi ska klara det. Så snälla hoppträning. Ge oss en härlig känsla nudå. ;) PLEASE!!
 
Men nu skriker läxorna på hjälp. Måste kila. Herrå!
 
<3 <3 <3

A nice day!

Onsdag är allt en härlig dag. Slutar tio över tolv i skolan. Perfa! Så har vi typ Inga läxor denna vecka. Än så länge i alla fall. Hoppas vi slipper det. Och ikväll ska jag kanske på hoppträning. Skulle ju ha hoppat i måndags men Marianne hade rört ihop veckorna så det blev inget med det. Så då ska jag nog på hoppträning ikväll istället. Hoppas på det. XD
Blir så glad!

Jag blir så glad när statistiken bara rusar iväg. Verkligen superkul! Och filmerna på ponnyakuten verkade väldigt populära för det blev många visningar på väldigt kort tid. Tack så jättemycket!
 
Nu sitter jag här med lite kladd på naglarna. (Har målt de) Har vart på fotbollsträning. Allt va kul förutom när vi srang "idioten". Den är så onödig tycker jag ;) Men nöjd med min egen insats i alla fall. Sen tog jag en ganska lång dusch. Sorry, slösade på enrgi där. Men någon gång måste man ju dröja på sig liite i alla fall.
 
På lördag skulle det ju vara tävling i Trollhättan. Men den är framflyttad till söndagen i stället.  Men det var nog bara bra för då har jag hela lördagen på mig att packa m.m. Och så kan vi ta en tur till FRK och rida. ;) Hade det vart på lödag skulle det bli  väldigt stressigt på fredagen när jag inte kommer hem förrän kl 4. Så det blir en tummen upp för att tävlingen blev framflyttad. (Y)
 
 
 
 
 
 

Äntligen dags för våran säsong av Ponnyakuten!

När Alma va hos mig i söndags klippte vi ihop en film. Eller två filmer. Vi hade sjukt kul! Och nu äntligen är de redo för att spelas upp. Jag kan säga att våran version av ponnyakuten är grym! Hoppas verkligen att ni tar tid till er och kollar. PONNYAKUTEN är här :D
 
 
 
Hahahah..... Asbra jue! Eller?
 
Och allt va inte perfect. Här kommer en film bakom kulissserna. Måste kolla på den med! ;)
 
 
 
Nå, va tyckte ni om vårat jobb som deltagare i ponnyakuten?
 
 

Min bästis! <3
Håll utkik!

Morning morning! Jag la inte ut filmen igår. Sorry för det. Men det Car för sent tyckte jag. Jag behövde gå och sova. Men jag skrev ett tidsinställt om det i alla fall. Så någon gång idag kommer filmerna ploppa upp. Håll utkik! Ni måste bara titta på den. ;)

Ikväll ska jag på fotbollsträning. Vi ska tydligen vara ute på gruset sa mamma. "Åååå va glad jag blir!" (not ) Kan väl vara inne i en gång i vecka i alla fall. Men tydligen inte.

På lördag skulle jag ju på tävling men den den är framflyttad till söndag istället. Det är samma dag som det är träningsmatch i fotbollen. Men då hoppar jag ju självklart över matchen. SORRY där! Men det är mycket viktigare att åka på tävling ;)
Ingen succé direkt

Är på väg hem från FRK nu. Marianne mn tränare hade blandat ihop veckorna så hon trodde att vi skulle ha dressyr idag. Så det fick bli ett dressyrpass. Och det va ingen succé direkt. Donna var väldigt pigg och trippade iväg väldigt ofta. Hon har inte ridits ordentligt sen i onsdags så det kan ju va en liten anledning. Jag fick jobba väldigt mycket med att bromsa med sitsen. Om Donna tyckte det va det minsta för mycket tryck i munnen va det tvärstopp. Ett tag gick det väldigt bra och det va ett jämnare tempo. Men slitit va det. Så jag åker inte direkt hem och tänker: "Bästa träningen ever" Tyvärr :-\

Hoppas det blir bättre fram till tävlingen.

När jag kommit hem ska jag lägga upp filmerna på ponnyakuten om de laddat färdigt. Kan inte lova något. Men hoppas det är färdigt.
Studiedag

Ledig från skolan idag eftersom det är studiedag. Väldigt skönt! Idag  vet jag inte riktigt vad som ska hända. Förhoppningsvis kommer första delen av våran ponnyakuten upp. Riktigt kul att göra den. Ikväll ska jag till Färgelanda och träna. Det blir hoppning. Sista hoppningen innan Trollhättan :D
 
Nu ska jag ut och mocka i stallet. Mamma tog ut de innan hon åkte till jobbet men hann inte mocka. Så ska ut och göra det nu. Hej då! 
 
Se ya!
 

Massor av skratt!

Nu har Alma precis åkt hem. Vi har haft sjukt kul och skrattat massor. Vi red ut på Bella och Donna. Jag red Donna och hon Bella. Fy va kallt det va!! När vi kom hem igen var vi stenfrysna. Men nu till ridningen. Det blev en väldigt lugn tur. Mest skritt och lite trav. Nyttigt för Donna att ta det lugnt ;) Och Bella tyckte att det var lite hårt i marken. För hon har inga skor på sig nu. Men det ska hon få nästa gång hovslagaren kommer. Men hästarna var väldigt lugna i alla fall. Och såklart blev ju Donna rädd för en liten julgran som låg i diket. Haha... Är jag förvånad? Nepp.
 
Och nu till det roligaste. Vi har spelat in en film på oss. Ämnet är Ponnyakuten. Måste säga att våran version av ponnyakuten är grym. Håller på att sparar den på datan nu och sen ska den upp på bloggen. Hoppas verkligen att ni tar tid till er och tittar för den är såå rolig :D
 
Två bilder från idag:

Rummet städat

Alma kommer

Tjena! Har vart ute och fixat i stallet. Släppt ut hästarna, mockat och sopat stallgången. Även packat lite tävlingssaker. Men har i e kunnat packa mycket för jag behöver ju en del hemma. Men ska försöka fixa en del på onsdag. Kan bli svårt att hinna allt på fredag. Kommer ju inte hem förrän kl 4 från skolan. Så kanske vi ska till FRK och rida oxå.

Om ett tag kommer Alma hit. Vi ska rida då. Hon har aldrig ridit Bella så hon vill prova det. SPÄNNANDE! Jag rider nog Donna samtidigt. ;)

Hörs senare!Haha... Snygg du är Alma!

High Five!!

Detta sysslar vi med på rasterna. ;-)


Piggelin

Hon va väldigt pigg bär jag red. Lite för pigg och stressad. Jag kunde inte göra mycket övergångar för då stressa hon upp sig och skritta tycker hon äe väldigt onödigt. Då trippar hon iväg istället. Så jag är väl sådär nöjd med träningen. :/

När klockan slår 8 ska vi sätta oss ner i soffan och äta kvällsmat medan vi ser på Melodifestivalen. Då är det final! Har ingen aning vem jag vill ska vinna. Men kan ju inte styra det ändå så det får bli som det blir. ;-)Till FRK

Är påväg till Färgelanda nu. Ska rida ett pass med Donna i ridhuset. Härligt! Då hinner vi hem lagom till Mello finalen.

Om en vecka har jag och Donna vart på våran första lokaltävling. Shiit va spännande det ska bli. Kan knappt tänka det. Har haft henne i drygt 6 månader. Vi har verkligen utvecklats. När jag kollar på filmen från provridningen ser jag en ENORM skillnad från nu. Tänk ett halvår till Mello Hur ser det ut då? Vi ska minsann fortsätta att träna och bli bättre. ;)
5 sanningarom mig

Här kommer 5 sanningar om mej. Ganska knäppa sanningar ;)
 
1. Jag pratar högt med mig själv när jag t.e.x går hem från bussen. Då pratar jag om allt möjligt.
 
2. Ibland har jag inte vågat ha vissa schabrak på tävlingar för att senast jag hade det gick det väldigt dåligt och då har jag trott att det ska bli så igen. Haha... Mystisk jag e va? Fast sen när jag använt det igen har det faktist gått väldigt bra. Men så har jag faktist gjort ;)
 
3. Har sjukt rörigt i mitt skåp i skolan. Bara slänger in grejerna. Ajja bajja Michelle!! 
 
4. Jag ÄLSKAR att spela teater och göra mig rolig och dum. Tycker det är superkul att få andra att skratta. Kul att göra sånna där konstiga misstag så att folk börjar skratta åt mig. :D Haha...Nästan så att jag skämmer ut mig ibland.
 
5. De flesta tjejer älskar att gå i affärer och shoppa. Men sån är inte jag. Tycker att det är ganska tråkigt att gå i affärer. Stannar mycket hällre hemma. De ända affärerna som är roliga är hästaffärer ;) The typical me.
 
 
Hoppas att de var lite kul att få veta detta om mig. 
 
 
 

Ett stort MÅSTE idag asså

Mitt rum... *host* Är kanske inte det finaste just nu. Det MÅSTE verkligen städas idag. Ligger lite risigt till nu. Det är sällan det blir stökigt på mitt rum men nu går det inte att komma ifrån. Så det är vad jag ska göra en stund av dagen. SUPERKUL!! (Eller inte)
 
Ska även hålla alla tummar och tår för Caroline och Ida som tävlar i Lysekil idag. Deras första tävling för året. Hoppas verkligen att det går bra. Ska hålla ögonen öppna equipe.com. LYCKA TILL!!
 
Jag själv väntar till nästa vecka med första tävlingen NÅGONSIN dessutom. Med Donna alltså. 
 
 
Förra årets första tävling för mig :D
 
 
 
 

Vad kan man vänta sig?

Om jag har något med mat att göra kan man inte vänta sig något bättre än det här... XD
Fredag! ...igen

Jag det är fredag! ....igen. Superkul ju men det går ju bara för fort! Det va ju seriöst julafton igår. Eller? Känns så i alla fall. Men idag ska jag försöka ta mig igenom skoldagen på ett bra sätt Jag några tråkiga läxförhör men inget större. När jag kommer hem ska jag till Edwina. Ska bli kul!

Mer uppdatering senare! :-D
Donna ont i magen :-\

Är på väg hem från hoppträningen nu. Vi var tre stycken. Härligt nä man inte är så många. Men idag va det något som inte stämde. Donna fick tvärstopp när man skritta eller ska börja trav eller något. Då står hon där och går inte att rubba. Har envis man än är. Hon hade typ ont i magen eller något. Så fort jag skänklade stannade hon och surade. Riktigt jobbigt när det är så. Går ju lixom inte att rida då. Men lite blev det hoppat ändå. Hoppade studs och en kombination och en linje. Gick jättebra då och hon var lugn och vore fick till en balanserad galopp. Jag väntade på henne och hon väntade på mig mat hindrena. Supernöjd!!
Spritter i kroppen

Det e onsdag. JIPPI! För då ska jag på hoppträning. Grym dag asså. Jag blir helt knäpp när jag ska på hoppträning. Det lixom spritter i hela kroppen. För jag verkligen ÄLSKAR det. Bara släpper allt annat och bara fokuserar på ridningen. Så härligt är det.

Blir ju en kort dag i skolan oxå. Med när jag kommer hem MÅSTE jag göra engelska läxan. Gillar inte det där ordet MÅSE för jag verkligen hatar engelska. Så himla tråkigt är det. Men jag får stå ut med det där MÅSTE-ordet. Men vi hörs senare! <3
Me today
Två steg framåt och ett tillbaka

Så är det ofta. Man kommer två steg framåt och sedan kommer ett litet baksteg. Det där lilla baksteget hade vi igår på dressyrträningen. Jo det gick allt bra men det har gått bättre. Hon va lite stressad och så. Men nu laddar vi inför hoppträningen på onsdag då det förhoppningsvis blir två stora steg framåt. XD

Nu sitter jag på bussen och ska till skolan. Ska va med mina underbara vänner såklart. Många känner att skolan verkligen är det värsta som finns. Men det gör inte jag. Jag tycker att det är helt okej. Tycker aldrig att det är jobbigt att gå till skolan. Jag har ingen anledning att göra det. Och rasterna är helt klart bäst! Något som är bättre med Dalbo är att vi har ju fått lära känna många andra. De som har gått i Brålanda och Skärrud har ju börjat med oss på Dalbo. Det är grymt bra! Har lärt känna många nya vänner som jag inte klarar mig utan. Aja.. Nu får det va sluttjatat från min sida.

Herrå!! Hare gött!
Vårkänslor
Idag görs det här:

Detta sker idag:
 
*Rida ut Bella medan mamma rider Donna
 
*Rida Kickan. Hehe.. Det kommer hon gilla.
 
*Göra pckningslista inför tävling
 
*Tävlingsförberedelser
 
* Vara ute och njuta av vårvädret!
 
 
Det här ska bli en härlig dag :D
 
 

Follow Me!

Missa inte några bilder.
Kollat på Bella

Idag har det vart en tjej och hennes mamma här och kollat på Bella. De tyckte att hon va jättesöt och då kan jag ju bara säga att jag håller med till 100 %.  För vi har tänkt att låna ut henne till någon som förhoppningsvis vill fortsätta tävla Bella. Det är ju det Bella vill och jag får ju inte tävla henne mer :( Både tjejen och mamman red henne. Mamman verkade tycka att det var en väldigt fin och trevlig ponny. Hon sa att hon var väldigt lydig och lyssnade bra. Och det stämmer även om hon kan ta sina egna vägar ibland ;) Men det var iallafall trevliga personer och de har nu åkt hem och ska fundera över saken.
 
(Kommer videoinlägg från imorse)
 
 

Ihopknutna skor

Så är lilla Jennifer framför kameran några gånger. ;-)


bloglovin
RSS 2.0