SPONTIS!

Det blev fina Sponatan jag fick rida. Såå fin!!!

Ingen Bella idag

Idag blir det ingen Bella på ridningen. För hennes skor har blivit väldigt slitna och hon behöver skos och värkas snarast. Så det får bli en vilodag idag. Men hovslagaren kommer troligtvis på onsdag. Så då kan jag nog komma på hoppträningen. Men idag blir det alltså en ridskolehäst. Får se vem jag tar:)

Red Kickan och Bella igår

Igår red jag Bella och Kickan. Bella fick ett dressyrpass i padocken. Hon kändes lite seg så jag höll inte på så länge. Men annaars var det ganska bra.:)
Med Kickan tränade jag på omhoppningssvängar. Det är riktigt svårt på henne för man använda ytterskänkeln HELA tiden. Man skulle behöva en hammare där. haha skojja ba. Men gjorde riktigt fina hopp. Väldigt mjuka och fina. Så jag är jättenöjd.:)

En berättelse


Hästlicens to Bellish

Äntligen har dom fixat licensen för Bella. Först blev det massa krongel och dom rörde bort all papper. Men nu är det fixat:)

MYYS!

I kväll blire mys med familjen. Hade gött!

Sportlovscupen!

Nu har jag kommit hem från sportlovscupen. Det gick väl ganska bra. Resultaten blev:

0-0

0-0

0-5

0-2

0-2

Nu åker jag på fotbollsträning


Kan Bella hoppa?

Svaret på det är JA! För en stund sen red jag Bella ute och mamma ställde fram två hinder så jag kunde få hoppa lite. Bella tyckte att det var jättekul och i varenda sväng trodde hon att det kom ett hinder. Hon bjöd fint mot hindrena och hoppade bra. Trots att vi kom in lite fel nån gång var hon schyst och hoppade endå. En ´STOR kram tll Bella. Det sista hoppade vi ett hinder på 97 cm. Altså nästan en meter. Det är faktist rekord! Bella är bara en B-ponny och hoppar en meter. Det tycker jag är riktigt duktigt. Både jag och Bella har utvecklats väldigt mycket. Är så nöjd över henne.

Nästa lördag blir det ju tävling och då ska vi ju hoppa lägre så det kommer kännas skönt! LÄNGTAR!


En "segrarbild" från idag:O

Putsat träns

Jag och min lillasyster Nathalie har putsat Kickans och Bellas träns. Dom blev så fiina! Det var första gången min lillasyster putsade ett träns och hon tycckte att det var jättekul. Framförallt blir det ju väldigt fint. Och Bella börjar lätt "dräggla"  när jag rider så då blir inte tränset så fint. Men nu är dom gått som nya:)

Bellas träns:
Kickans träns:För exakt två veckor sen...


God morgon!

Idag är det torsdag. Men gött att det är sportlov:) Tanken idag är att såklart rida på överfina Bella och vi får se om Nathalie också ska rida. Då kanske jag tar ett pass med Kickan också. Vi måste ju tagga tävling i Alingsås med BÅDA hästarna.

 Känner verkligen en stor lust att känna den där känslan när man kommer in på banan och hela manegen är MIN! Få startsignal och äventyret börjar:) Let's go!!

Rota i lite bilder och fick fram den här.


haha.. Lite fail men strunt i de:)


Ingen bloggning på grund av omständigheter!

I'm sorry:( Men både mamma och pappa har varit väldigt sjuka. eller.. är fortfarande. Men mamma börjar bli bättre. Så därför har stämningen vart sådär. Jag har lixom inte fått nån lust att göra något. Men i morgon börjar jag med bloggen ordentligt. :O Gör er redo för här kommer jaaag!

Kolla in asså!


lalalalala

http://www.youtube.com/watch?v=v_2GJoIW7ws Lyssna på denna:)

Vinnaren blev.....

Vinnaren blev.... *Trumvirvel*     Denna  cheyen. Hon gjorde denna fina bilden till mig. TACK! Och ni andra gjorde också jättefina bilder:)
Tjenare bloggen!

Idag ska jag såklart åka till Färgelanda och rida en GRYM lektion. Fina Bella ska till Färgelanda för typ tusonde gången. Men hon protesterar inte något större. Men det är väl planerna för idag.
TAGGA tävling i Alingsås den 3 mars! Längtar!!!

<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Vinnaren utses i kväll!

Ikväll utser jag vinnaren av tävlingen. Är du inte med än? KLicka här och delta.:)


Ridit dressyrlektion för Marianne Höglind

Klockan kvart i två började min lektion för Marianne. Vi jobbade mycket med att få henne lydig och använda bakbenen. Det funkade riktigt bra. Skänkelvikningarna tyckte hon hade blivit jättebra!;) Så jag är riktigt nöjd. Hon blev lite trött efteråt.
 
Nör vi kom hem var Bella väldigt ivrig på att få träffa dom andra igen. Jippi sa hon när hon kom ut i hagen. haha:) Och Kickan blev helt galen och sprang i full fart. Hon har energi hon!


GP ponnyn

Som ni kanske redan vet är det ju uttagning till GP ponnyn idag. En kompis till mig som heter Julia Karlsson är med och tävlar där med sinn häst Gizmo. Jag håller såklart alla tummar jag har! Jag ska följa tävlingen via equipe. HEJJA JULIA!!!Melodifestivalen!

Sitter just nu och tittar på melodifestivalen:D

Grönt kort kurs - Check!

Japp. det stämmer. Denna gpngen gjorde vi några delprov i grupp. Jag jobbade med Emelie och Caroline. PERFECT! Vi fick även hem några "läxor" till nästa gång. Men det ska nog gå bra. Det är väldigt intressant.

Morgontur

Idag blev det en morgontur med Bella. Det var riktigt blött och ruskigt väder. Så jag red barbacka för att skydda sadeln.;) Bella tyckte att det var lite onödigt att rida i sånt här väder men hon blev så fin! Det som hon har blivit förtrollad. Jag vet inte vad som har hänt. Jag får hoppas att det håller i sig. När jag rider barbacka brukar galoppen bli väldigt jobbig då hon är svår att sitta på. Men idag blev det väldigt bra.:D Det var ett jämnt flyt och hon gick i bra form.

Ridit mina fina ponnys!

Nu har jag kommit in från att ha ridit både Kickan och Bella. Guud va dom e fina! :D Först red vi ut en tur. Jag på Bella, Nathalie på Kickan och mamma ledde Nutella. Nutella var väldigt pigg och ivrig. Även Kickan hade en del energi. Så det blev lite pustigt! :S Men sen red  vi i padocken. Och Nathalie galopperade till och med.DUKTIG! :O Bella kändes jättefin! Skänkelvikningen börjar bli riktigt fin!

--------

Sen red jag på gulliga Kickan också. Det fanns mycket enrgi i henne så det blev en och annan bakutspark!. Men hennes galopp blev så jämn och bra. Perfect för att tävla. WOOPI!!

Jag gör ett litet test!

Jag gör ett litet test så ignorera detta inlägg!!!  :) :( :P :S :O :D

Fotboll

Om en stund ska då jag åka på fotbollsträning. Vi ska vara inne och förhoppningsvis spela mycket match. Men i början blir det säkert att träna på passningar och sånt innan.;-) När jag kommer hem ska jag ta en varm dusch och äta kvällsmat. Såklart ska hästarna in också.

---------------

Snygg bild va?

En KONSTIG dag i skolan!

Idag har det inte varit en vanlig dag i skolan. Och det är INTE possitivt. Inblandade poliser och grejs. Men jag får dock inte berätta mer. Men nu är jag hemma och ifrån kaoset. Skönt! Men jag tycker synd om några som är inblandade.Tävlingsplaner


Nämen tjenare!

Nu sitter jag här och har nyss ätit pannkakor. Mumma;-) Men sen ska jag dra till Färgelanda för ett yttligare möte för GRÖNT KORT. Det kommer ju hålla på ett tag. Men det är ju bra att dom har ordnat den kursen nu i Färgelanda.;-) För nästa är får jag inte tävla på min mammas längre. Jag måste ha ett eget. Och då är det lika bra att skaffa ett nu. Så ikväll är inte jag hemma på ett tag. Vi skulle hålla på i tre timmar i alla fall.
Denna boken har vi fått läsa;-) Har läst ut hela.My update = BAD. I know!

Jag vet att uppdatering var TO BAD igår. Men jag hade ingen tid. Jag var uteoch red fina Kickan och sen skulle jag på träning i Färgelanda med Bella. So I'm sorry!
-
Idag blir det att åka på fotbollsträning. Känner INGET sug till det. Men det blir väl bra bara jag kommer dit.
Ha en undderbar alla <3 dag!Jag är med

Jag är med i dagens blogg hos denna chey

Rymling på gång.

Lilla söta Nutella stog för en stund sen i trädgården. Alltså INTE i hagen.  Vi hade inte hunnit sätta på strömmen så hon tog sig ut på något sätt. Så när vi kollade ut genom förnstret stog Nutella i trädgården och "grävde" efter mat under snön. haha ;-) Men nu står hon i sin hage igen ;-)Då och Nu

Innan den här bilden togs hade jag ridit en bana på 40cm. Det gick i 100 km/h och jag flög med som en vante. Alla kunde pusta ut när jag kommit i mål och had fått stop på Bella. PINSAMT! Och en sak till sim är skillnad till nu. Jag var VÄLDIGT liten!
Nu blir det allt fler nollor på resultatlistan för oss. När jag red denna rundan var jag riktigt nöjd efteråt. Då jag blev felfri och Bella var så fiin.
I början var ju formen katastrof. Och Bella var inte riden så mycket dressyr innan vi köpte henne. Så det blev rikitgt kämpigt. Då kunde en dressyrbild se ut såhär:
Medans det nu ser ut såhär:

Vad vill NI läsa mer om??


Vad vill ni läsa om? Komentera din åsikt så ska jag ta åt mig.


Hiss och Diss

Att jag missar Ponnyakuten nästan varje söndag för att det är fotbollsträning. BUUU!
Att Svtplay.se finns! För då kan jag se på ponnyakuten endå:):)

Glöm INTE

Glöm inte att vara med i Tävlingen där du har chansen att vinna!  Klicka här för att vara med Alltså HÄR

Länförsäkringar cup

Nu har jag kommit hem från cupen. Elle.. Jag har varit hemma en stund nu. Men det var rikitigt roligt. :) Jag var med i det laget som hette Spanien.
:)
Idag blev det en stallfri dag. Alltså ingen ridning. Mamma tyckte att jag behövde vila upp mig nu. Så så fick det bli.
Men i morgon ska jag rida igen. KLART!
:)
Nu ikväll ska jag ta en riktigt varm dusch och mysa med familjen. Såklart ska jag se på Melodifestivalen. Ska du? :)WOOOOOOOOOOOOOOPI!!!!!!!

Här kommer mina fina ponnys!

Det första bildspelet jag gjorde om Bella var det här. Jag såg att alla andra hade bildspel på sina hästar så då ville jag också göra det. Så nu får ni kolla på det igen.  
Och för inte så längesen så gjorde jag denna film. Min gläädje var inte i topp just då. Jag var så ledsen för Bella och kände hur otroligt mycke hon betyder för mig. Bella stog inne aldelles ensam i sin box och hade jättetråkigt. Jag vill verkligen att ni ska förstå hur mycket hon betyder för mig och hur mycket hon förändrar. I LOVE YOU!
Inte kan man ju glömma underbara Kickan. Hon är ju ett riktigt charmtroll. Detta bildspel gjorde jag i samband när en gammal ägare till Kickan hittade hit till min blogg. Jag var så glad när jag fick den komentaren. Jag berättade för mamma och hon tyckte att det var jättekul. Så då ville jag göra detta till Josefin som var hon som skrev komentaren.
Hoppas att ni blev nöjda med dom här filmerna.

Tävling

Jag tänkte köra en liten tävling. Den som gör snygggast bild till mig och min ponny/ponnysar vinner en fet stor länkning.  Den snyggaste bilden kommer upp här på bloggen så länkar jag ju såklart till din blogg. Jag kanske till och med väljer ut flera vinnare. Så här ska du göra:

1. Gör en fin bild till mig och min ponny.

2. Ladda upp den i ett inlägg på din blogg.

3. Skriv en komentar till mig att du är med. Gärna en länkning till inlägget.

4. Hoppas på att du blir en av vinnarna.


It´s getting night!


Ridit stjärnan!

Idag har jag varit ute ocg ridit min älskade stjärna. Jag tränade mycket på skänkelvikningar. För det behövs verkligen. Skänkelvikning är inte Bellas starkaste sida direkt. Och innan vi köpte henne var hon inte riden så mycket dressyr. Men jag ska försöka få till skänkelvikningarna så bra som möjligt. Och idag gick det faktist riktigt bra. Åt ena hållet blev det jättefint! Så jag är riktigt nöjd men dagens ridpass:)
En väldigt dålig bild. I KNOW!

Film på hoppträningen

Här har ni äntligen en film från mig på hoppträningen. Ha en trevlig titt!


Fotbollsträning????

Idag är det ju fotbollsträning. Men jag har ju haft lite ont i foten det sista så jag var inte säker på att jag skulle komma. Men nu har jag bestämt mig. Det har varit lote bättre idag så jag åker dit. Så får jag se hur det går. Men ni får ha det så bra så länge:)
Nu ska jag se om jag fixa ihop filmen från hoppningen igår. Det blir en riktig kortis.

Svar på tal!

Jag fick en komentar av Lowa som jag tänkte svara på.
Sweet blogg:)
vad brukar du göra på somarlovet?
//Kram


Svar: Tack!! Jag brukar såklart rid och tävla och göra det jag gillar bäst:)

School!


Film?

Vill ni ha film från hoppträningen???

Nu ska jag ut till min stjärna

Vi ses senare. Kanske att det blir film på mig. Vill ni ha film?


Hoppträning

Yee! Äntligen är det dags för hoppträning igen. Har längtat ihjäl mig. Det är sjukt roligt att hoppa. Så det ska bli riktigt kul. Hoppas att Bella går lika fint idag som i Måndags.

Nu ska jag äta mat. Se you later!

Me today!


Ridlektionen i måndags

Det gick GRYMT då! Först jobbade vi med att få dom mjuka och böjda runt innerskänkeln. Bella blev asfin. Så duktig hon vaaa. Sen hoppade vi lite småhinder med väldigt snabba svängar. Då gällde det all ha kontroll på hästen. Vi fick till ett jämnt flyt och hann med svängarna bra. Så jag blev jättenöjd! Jag är så glad att jag får uppleva denna magiska känslan. Att just JAG får rida en så underbar ponny. I LOVE IT!

Grönt kort

Ja nu har jag varit i Färgelanda och har haft ett möte om att ta grönt kort som jag måste ha för att tävla nästa år. Och då är det lika bra att ta det kortet nu. Så nu har jag varit där. Jag tyckte det var kul och man kommer ju få lära sig riktigt mycket.

Sen snackade jag lite med Maja och Caroline. Båda dom två ska vara med på hoppträningen i morn. Ska bli riktigt NICE!

Skolan next

Nu blire skolan igen. Ska gå lång dag och kommer inte meh fören kl 4. Sen ska jag åka till Färgelanda för att gå  en grönkortkurs. Så vi hörs sent ikväll. Ska försöka att hinna att skriva om träningen med Bella då.  Men jag kan säga en sak att det gick SUPER!
Kram

Checkningslista

Komma iväg till bussen - Check

Va´ i skolan - Check

Komma hem - Check

Ge ponnysarna mat - Check

Göra läxan -  Ska göra

Rida - Ska göra


WOPPI!!!!!

The stars!


It´s not Sunday, It´s Monday

Nu är det måndag. Precis som det var för en vecka sedan. Skola som vanligt men sen blir det nice! För måndagar betyder ju att det är ridlektion i Färgelanda. Vi ska nog hoppa denna veckan med. Ska bli jättekul!
Nu ska jag fixa klart lite och sen cykla till bussen!

Ridpasste idag

Ridapasset idag var i padocken. Den var ju riktigt mjuk eftersom det är snö i den. Men nu till ridningen. Det gick väldigt bra. Känns som jag fick med mig någonting från träningen i lördags. Bella blev väldigt mjuk och fin och gick i en bra form. Är jättenöjd! Bella är verkligen underbar.


En gammal bild på mig och Oliver. Visst är han söt?

Godmorgon!


Tolkning med Kickan m.m.

Har varit ute och tolkat och ridit.
Först red jag iväg en tur på Bellish medans mamma promenerade Nutella. Dom var riktigt pigga och glada nu när det kommit massa snö. Så dom fjompade sig lite men det var riktigt skoj. WOOPI!

Sen red jag Bella i padocken. Det gick jättebra. Hon blev väldigt fin:)

Sen skulle vi ju försöka att tolka Kickan. Det gick inte så bra för pulkan snurrade runt hela tiden. Men min lillasyster Nathalie tolkade efter henne genom att bara ligga på mage och dras med. haha... Det såg lite roligt ut. Men sen red jag Kickan istället. Vi sträckte ut i några snabba galopper. Riktigt Nice! WOOPI!
En bild som är för  tp 2 år sedan

Dagens planer

Idag blir det nog att testa att tolka efter Kickan. Det ska bli jättekul att se hur det funkar. Vad ska ni göra idag i den nya snön?Svar på tal!

Amanda
Hur stor är din häst?? :)
IP: 81.230.39.226

Svar: Hon är 128,8 cm i mankhöjd. Altså en B-ponny :D

Fredasmys!

Idag blir det fredagsmys med goa familjen. Ska bli skönt att få slappna av nu efter en hård vecka. Det ska blir riktigt skönt att få lite sovmorgon imorn. Vi hade ju tänkt att åka på en träningshoppning i Trollhättan på söndag men det skippar vi. För det är så jobbigt att tävla när det är kallt och snöigt. Hästarna  blir oroliga och vi blir kalla och stressade. Så vi hoppade över den. Vi väntar tills det inte är så kallt.

Dressyrlektion

Nu har jag precis kommit hem från en grym dressyrträning. Jag red ju för Marianne Höglind som jag sagt förut. Det var jättekul! Vi fick jobba mycket med formen och skänkelvikning. Och skänkelvikning är inte Bellas starka sida. Hon tycker det är riktigt onödigt att behöva korsa benen när man kan springa rakt fram istället. Så det blev riktigt kämpigt. Men jag är  jätteglad att vi kunde rida för henne. Det är något jag gärna vill göra om. Så jag hoppas att jag kan göra det.
Sen efteråt träffade jag Maja som också skulle rida för henne. Hoon har gjort det några gånger förut. Så jag snackade lite med henne. Jag och Bella skrittade av riktigt läänge så hon verkligen fick pustat ut. YEEH!Ha det!!!!!!!!!!


It´s snowing!

Ja det kan man lungt säga. Kollar jag ut genom fönstret ser jag bara massa vita prickar. Den här snön skulle kommit vid ju istället. jaja...
Nu har jag precis kommit hem från skolan. Det blir ingen ridning för mig idag för jag ska åka på fotbollsträning sen. Men nu ska jag kolla lite bloggar.
På fredag ska jag rida lektion för Marianne Höglind. Hon är en duktig dressyrryttare och dressyrdommare. Det ska bli jättekul! Har haft två chanser förut men då har jag inte kunnat. Men det ska bli Nice!!!

Ny header??

Ska jag byta till den här headern? Jag tycker att den jag har är jättefin men det kan vara bra med lite omväxling.
Nå? Vad tycker ni?

Jag vill ha

Jag vill ha en Xperia mini Sony ericson (Utan tangentbord)

Red barbacka

Nu har jag varit ute och ridit på Bella. Jag red barbacka. Mamma gick med och promenera med Nutella. Hon är riktig trevlig asså. Sen när vi kom tillbaka red jag lite i padocken. Det gick ganska bra.:) Hon var lite seg men hon blev fin endå. Så det var ju bra.
Nu ska jag kolla på lite bloggar och fixa ett till inlägg till bloggen. :)
Tycker att denna bilden är grym! haha...:)

Läsarfråga

Kör en gammal läsarfråga men jag kan ju fått nya besökare.

Godmorgon!

Idag är det onsdag och det är matteprov i skolan. Men jag tror det kommer att gå ganska bra. Men tänkte berätta om dagens planer:

*Först så är det såklart skola.
*När jag kommer hem ska jag rida och mamma promenera med Nutella.
*Sen är det bara att ha en fortsatt bra dag.

bloglovin
RSS 2.0