Rolig fotbollsträning

Idag va det en rolig fotbollstränig. Jobbig men rolig. Är så härligt när man verkligen känner att det är roligt. Jag gav verkligen 100 %.

Nu är spanska och hemkunskaps läxan checkad. Känner mig redo för en ny rolig dag imorn. Nu ligger jag i sängen och knappar på min mobil. Vill verkligen komma i säng i tid.

Så vi hörs imorn. ;-)
Inte en viss Kevin Mars som känner sig lite skyldig för att ha smygfotat mej och Jenny? Haha...

Hoppträningen

Vi va ganska många. Fem stycken. Men det var för att det var två st som inte brukar vara med på de onsdagarna utan de andra onsdagarna.
 
I början red vi på en kvadrat med fyra bommar. Hon va väldigt pigg men fick henne ändå under kontroll. Det gjorde vi i trav och sedan i galopp. I vänstervarvet i galopp fick jag inte med hela henne i svängarna hon bröt ut en del. Det gör hon ibland i det varvet. Men i högervarv gick det bar och tillsist även i vänstervarvet.
 
Sen hoppade vi korta banor med hinder på diagonalen. Då fick jag henne balanserad i svängarna och vi fick en bra anridning på hindrena. Det var bara en gång som vi fick ett litet taskigt hopp med det löste Donna bra.
 
Suernöjd med träningen!!
 

Återkommer senare

Är påväg hem från bussen nu. Har vart em riktigt rolig skoldag och jag har skrattat många gånger. Nån gång idag ska jag skriva om hoppträningen igår. Lite lättare att skriva på datorn.

Snart ska jag skriva ett åsiktsiktsinlägg oxå. Har fått lite tankar som jag vill dela med mig av.
Hoppträning idag

Hej! Nu har jag kommit hem från skolan. Som vanligt en kort dag i skolan idag. Precis gett hästarna mat. 
 
Ikväll ska jag till FRK på hoppträning. Jag får aldrig tid till att rida på tisdagar så hon brukar va väldigt pigg och ivrig på onsdagar. Hon är mycket lugnare på måndagar och tävlingar. Men idag ska vi låta henne springa av sig lite i padocken innan vi åker. Får se om det hjälper. 
 
Som ni har märkt har uppdateringen blivit bättre och jag ska fortsätta så här.  Ni får gätna tipsa om saker jag ska skriva åsiktsinlägg om. Jag har lite torka på det ibland.
 
Nu ska jag klippa ihop en film från i söndags ;)
 
 

Buss till Mellerud
Svängdag igår

Igår var en sådan dag Döma tror att hon inte kan svänga till vänster. Vi hoppade fyra låga hinder på en volt. Försökte få lika många galoppsprång mellan varje hinder. Det gick väldigt bra i hägervarv där hon kunde svänga. Men till en början i vänster varvet var det svårt att få henne med sig men sen blev det bra.

Nu sitter jag på bussen påväg till skolan. Idag har vi bara lektioner fram till kl kvart i tolv. Efter det ska vunnit åka till Mellerud och se på nån orkester eller nåt. Så det blir väl en ganska lugn skoldag. ;-)


My Way Home

/ Michelle


DRÖM!!


Varför varför

Varför ska det va sånt här väder? Verkligen hatar när det regnar för det ät så blött och kallt. Men jag ska absolut inte klaga det finns såna som har det mycket värre. Kan skriva ett åsiktsinlägg om det någon dag.

Ikväll ska jag till Färgelanda och träna med Donna. Vi ska hoppa. Hoppas hon är lika lugn som igår. Jag vill verkligen tävla henne. Jag älskar verkligen att tävla och kan inte tänka mig ett liv utan tävling.


Ponnyakuten

Sitter i soffan och vi ska äta kvällsmat och se på ponnyakuten såklart ;-)


Två felfria rundor

Donna va jättelugn på framhoppningen som vanligt. Bryr sig inte alls om de andra hästarna. I 60 cm tvekade hon bara lite på ett hinder men hon hoppade i alla fall. Så gjorde hon ett litet krokigt hopp så att jag hoppade utan stigbyglar. Det två sista hindrena hoppade jag utan stigbyglar och det gick bra ändå. Hon ville gärna ut från utgången oxå. Men det blev hon felfri och fin runda.

I 70 cm gick det lika bra. ;-) Felfri där med.
Snyggo grimma

Mot Trollhättan
Anlänt från Alma, ridhuset

Idag har jag vart hos Alma. Jag åkte dit igår kväll och sov över till idag. Så igår kväll hos henne som var det några tjurar som hade rymt ifrån lagården. De stog utanför och höll på att stångas och busa med varandra. Just denna kvällen var inte hennes pappa eller mamma hemma utan bara hon, jag, Alfred (hennes lillebror) och hennes mormor. Och vi klarade inte av det för det var tjurar som väldigt gärna ville komma mot oss och busa och typ stångas. Så Alma fick ringa till flera personer efter hjälp. Tillslut fick vi tag i en som jobbar  där som heter Kikki. Hon kom dit och tillsammans fick vi in tjurarna. Lite äventyr fick det bli där ;)
 
Jag kom hem från Alma halv tre. Efter det åkte vi till FRK. Där har jag ridit Donna och det gick superbra. Hon var lugn, mjuk, och lydig. Hoppas på att det går lika bra imorn när vi ska till Trollhättan på träningshopning. Så nu ska jag sova för måste upp tidigt imorn.
 

Min och Bellas otroligt långa resa <3 <3

Våran långa resa från då till nu. Shiitt va mycke vi har gått igenom. 
 
När jag var 9 år åkte vi och provred en svart, smäcker New forest till mig. Det var min ponny jag har nu som heter Bella. Vi åkte ända till Hälsingborg. Jag hade inte ridit så länge då. Bara 2 år. När jag red gick det väl sådär. Bella var väldigt pigg och stark. Vi hoppade ett litet hinder och hon flög över det lätt som en plätt. Vi hade vädigt svårt att bestämma oss. Eftersom vi åkt så långt skule vi bestämma oss på plats viket är det svåraste som finns. Jag grät för att jag kunde verkigen inte bestämma mej. Men sen åkte hon med oss hem i transporten i alla fall och jag var så glad!
 
Första träningen jag skulle på i Färgeanda gick som det gick. Jag hade ingen kontroll på henne alls. Kunde inte få stopp på henne och vi sprang in i de andra och det var bara kaos. Jag klarade verkligen inte av henne. Jag var ganska  liten på henne också. Vi fortsatte att kämpa. Så en sommar när vi kom hem från en sommarstuga gick jag till hagen för att hälsa på hästarna. Då står Bela där och gnäggar åt mej medan hon står och darrar. Så såg jag att på höger framben var ett stort öppen sår där det blödde massor. Tårarna började rinna direkt och jag sprang tillbaka till huset för att säga till mamma och pappa. Veterinären fick komma och hon sa att en sena nästan var helt av. Så det var en ganska allvarlig skada. Hon fick vila i tre månader men där imellan var vi till Skara för att det såg ut som senan stack ut men som tur var så var det inte så.
 
Efter vilan började vi sätta igång henne. Nu var hon  piggare än någonsin. Vi tränade på och det handlade hela tiden om att få henne lugn. Första "tävingen" var en klubbhoppning. Vi hoppade 30 cm och 40 cm. Det var full fart hela tiden. Jag flög med som en vante och hon gjorde precis hur hon ville. Min tränare sa till mig att det skulle bli en riktigt bra tävlingsponny tillslut. 
 
Vintern kom och hon blev helt galen. Jag kände aldrig någon gädje med att åka till Färgelanda för att rida. På nästan varje träning raceade hon och vek sig dubbel när hon bockade och sparkade bakut.  Jag ramlade givetvis av. Slutade ofta med att jag fick rida i ett hörn medans de andra gjorde galoppövningarna vi inte kunde vara med på. Hon fortsatte vara galen hela vintern. Jag bev rädd för att det skule gå för fort när jag red. Ville helst bara skritta långsamt. Vi började släppa henne lös i ridhuset innan jag skulle rida. Så att hon fick springa av sig. En annan mer erfaren ryttare fick rida henne för att se om det bev bättre. Hon klarade av henne mycket bättre. Men även för henne var Bella otroligt svårriden. Jag var rädd för Bella och blev en mes. Grät offta när jag åkte hem från träningarna. Allt kändes bara hopplöst. 
 
Det har varit väldigt nära att Bella kommit ut på ansons på hästnet.se. Men så har det adrig blivit som tur är. 
 
När det blev vår och sommar bev hon lugnare. Vi tränade på och det blev bättre. Jag tyckte det var jättekul. Vi var på hoppläger och jag åkte på min första lokala tävling. Det var en clear round och man fick välja höjd.  Om man inte var felfri  fick man göra omstart om man ville. Jag hade inte bra koll på henne. Hon sprang på hur hon ville och smet vid sidan om flera hinder. Jag bev utesluten och gjorde en omstart. Det gick likadant. Hon sprang fortare och fortare för varje hinder och jag hann inte svänga. Vi hoppade fel hinder och jag höll på att flyga av. När jag skulle in och rida min andra start sa domaren i högtalarna:
- Då får vi hoppas att du kan ha lite bättre koll på din ponny nu då! Haha, lite pinsamt men det stämde ju. Jag hade ju ingen koll alls.
 
Vi fortsatte tävla det året. Bästa tävlingen var i Grästorp där vi satte våran första dubbelnolla. Vi bev jätteglada. Men vi var på flera tävlingar där vi var uteslutna. På vintern igen blev hon ganska galen. Men då klarade jag  av henne lite bättre.  Jag började även hoppträna en gång i veckan då. Det tyckte jag var det roligaste på hela veckan. Jag älskade känslan man fick när hon hoppade. Vi var tvungna att hålla igång henne hela tiden för att hon inte skulle få för mycket överskottsenergi. 
 
 
Nästa år tävlade vi också. Det var bandat resultat. Men på tjörn lyckades vi få vår första placering. Vi kom tvåa. Det var verkligen jättekul. Våran första prisutdelning och första ärovarv. Då fick vi lära oss att Bella ÄLSKADE ärovarv.  Då bromsade jag en del för jag vågade inte rida för fort. Men rivstart gjorde hon minsann. Bästa upplevelsen var på KM:et. Där vann vi. Trodde aldrig att det äns kunde vara möjigt. Det var våran första vinst någonsin och jag var lyckigare än någonin. Vi fick hem en egen pokal och en  vandringspokal där mitt och Bellas namn var inristat. Det tog ett tag innan jag hann smälta det.
 Längre fram på sommaren började det gå vädigt dåligt på tävlingarna. Hon verkligen tvärvägrade, sprang ifrån mig och vi var inget team. Innan stannade hon alltid för att jag gjorde något fel. Men så var det inte. På en tävling ramlade jag av tre gånger av att starta två klasser. Då slutade vi hoppa hemma och bara på hoppträningarna som var varannan  vecka. Vi hade en kort paus från tävingarna och det gjorde gott. På nästa täving hade Bella fått tillbaka gnistan. Hon ville verkigen det vi gjorde. Min tränare såg på mig då och sa att efter första hindret såg hon bara ett enda stort leende på mig. Och det stämde för jag var sjukt glad då för att Bella hade fått tillbaka gnistan igen. 
 
På vintern igen blev hon galen. Det bir hon varje vinter. Men nu var jag tilräckligt duktig för att klara av henne. Tack vare henne har jag en otroligt bra balans. Så jag tyckte bara det var kul när hon sparkade bakut. Jag kommer ihåg en hoppträning när jag kommit upp på en rodeohäst. Hahaha.... Bella var fullständigt galen. Jag vet inte riktigt vad hon hade i sitt huvud då. Efter varenda hinder skenade hon runt i ridhuset och bara hon lyckas med att lägga in bakutsparkar i den farten. Herre jösses. Ingen kände igen Bella. De på läktaren vågade inte titta på oss. Hon var ungefär som när Ferdinan sätter sig på en humla. Det som var det mest otroliga var att jag inte ramlade av. Hade ramlat av tusen gånger på henne innan och då var hon inte sån här. Men faktist så gjorde jag inte det. Det kändes som om jag skulle sitta på backen vilken sekund som helst när jag red henne. Det finns bara en att tacka för att jag har så bra balans. Det är Bella. För man har vädigt fel om man säger att hon adrig busar!
 
Sen kom vi till detta året. 2012. Sista året jag fick täva Bella. :'( Detta året har vart helt underbart. Det är i år vi verkligen hittat varandra. Hon har verkligen visat att hon älskar att tävla. Då gäller det att ta vara på det. Vi har åkt på så många tävingar som möjligt och det har bivit väldigt många. Jag har vart med i Gota Cup med Färgelandas hopplag. Då förstörde Bella aldrig för laget. Vi var felfria varje gång och blev även placerade varje gång. Detta året har vart het underbart. Det har gått sjukt bra hela tiden och det viktigaste av allt. Vi har haft roligt. Vi har ÄLSKAT det vi gjort. På nästan varje täving har vi blivit placerade. Bara detta året har vi fått ungefär 30 vinster och placeringar. Helt sjukt! När vi haft så många motgångar innan Så helt plötsigt bara allt sitter på plats. Det har vart det roligaste året någonsin. Men det värsta är att det var det sista. Våran allra sista tävlinga var vi på 2 dec. Så dåligt slut på våran tävlingskarriär. Vi kom över ett enda hinder på två klasser. Men det var inte så konstigt eftersom det visade sig att Bella var halt. Kunde det bli sämre avslut? Jag var såå ledsen. Stackars Bella! Det var vår allra sista chans någonsin att gå ut på banan och leverera det vi kunde. Den chansen försvann. Och nu har vi ingen mer. Jag börjar gråta så  fort jag tänker på det. Vi har gått igenom så himla mycket. Och så mycket som vi slitit i flera år har äntligen gett resultat. Men då tog åren slut. Det här var vårt sista år. Och det är nu över. Jag har lärt mig så mycket tack vare henne Allt jag klarar nu är tack vare henne. Hon har vart med när jag har utvecklat min ridning. När vi köpte henne var jag ganska ovan och hade bara ridit på ridskola i två år. Då var jag rädd för att det skulle gå för fort och ville inte driva även om det behövdes. Men nu älskar jag när vi rider ärevarv och vi kutar ifrån de andra om vi är först. Nu älskar jag när Bella visar sina känslor genom att låta benen flyga tre meter upp. Den känslan är underbar. Men nu kommer vi aldrig känna den känslan igen. Det är slut nu. För alltid. Vi kommer aldrig mer rida i mål med en grym runda och höra publiken jubla när vi rider ärovarv. Aldrig mer någonsin. Jag trodde aldrig att det skulle vara så fruktansvärt jobbigt att inse detta. Att vi aldrig kommer göra om det vi gjort. Men nu sitter jag här och tårarna faller som ett vattenfall. Vi har verkligen älskat allting, allting som nu är ingenting. Gud va jag är ledsen. Men jag måste försöka att gå vidare även om det är svårt. Måste bara säga till dig Bella. Jag älskar dig så otroligt mycket. Jag kommer aldrig kunna gå igenom något så underbart som vi gjort. LOVE YOU!! 
 
 
 
 
 

Sjuki :(

Hemma från skolan idag. Jag är väldigt förkyld och fick feber igår. Så jag har precis suttit och tittat på en film och ätit glass. Bästa medicinen!
 
Jag vet att uppdateringen har vart väldigt dålig det sista men jag ska försöka bättra mig. Men jag har inte haft någon lust att blogga. Men nu kör vi. Kommer ett inlägg om träningshoppningen i TFRK sen :D
 

Väldigt schysst lärare man har

På mattelektionen när det var knäpptyst:

Jag: *hostar*

Lärare: Sch !!!

Mumsit med godis

Haha. Nu äre fredagsmys med la familia. Har ätit godis men nu får det inte plats med mer.

Idag när jag kom hem från skolan städade jag mitt rum innan vi åt mat. Det blev ingen ridning för mig idag. Mamma red Donna när jag var i skolan. Men imorn kväll ska vi åka till FRK och rida Donna. Så att hon är ordentligt genomriden inför söndagen.
Yeee
Träningsvärk

Har träningsverk sen fotbollstränaren igår. Jag gillar faktiskt att ha träningsverk. Haha...

Nu är det dags för sista skoldagen för denna vecka. Ganska lätt dag tror jag. Bara lite läxförhör och sånt. Men när jag kommer hem ska Donna ridas. På söndag åker cirka till Trollhättan på en träningshoppning. Är anmäld till både 60 & 70. Men vi nöjer oss med 60. Vi känner oss inte redo för att rida en bana på 70 cm.Åsiktsinlägg

Tycker ni att jag ska börja med mer åsiktsinlägg? Jag själv tycker att bloggen blir lite tråkig med bara massa inlägg om vad som händer och sker i mitt liv. Lite mer tankar hade nog suttit bra. Men det är inte alltid jag har något i huvudet att sprida mina tankar om. Så det vore väldigt bra om ni kunde ge förslag på vad jag ska skriva om. Då kommer jag släppa ut min tankar kring det. Så sätt igång och ge förslag så ska jag börja med mera sånt. :D
 

Is tid

Då har jag äntligen bytt till is-tid från avancerad engelska på e-val. Ska väl stå ut med det en timma i veckan. Nu ska jag snart ha slöjd. :-D

Va bra vi skrev om Peru Jenny!

Donna visste att det va onsdag igår.

Japp de kan man säga. Hon är alltid mycket piggare på hoppträningarna på onsdagar än när jag rider lektion på måndagar. Hon stod ju i tisdags oxå. Så hon var väldigt pigg och det kan ju ge problem. Svårt att få kontroll på henne och få henne att lyssna på mig. Så det gick sådär igår. Hade hoppats på att det skulle gå bättre.

Nu sitter jag på bussen påväg till skolan. Fullt klädd för kylan men det är ju inte så kallt i bussen. Så det dröjer inte länge innan jag får värme

lag. ;-)


Follow me
Titta va mamma kom hem med igår

Denna snygga grimma kom mamma hem med igår. Tack Mami!! <3 Passar väldigt bra eftersom jag har ett John Whitaker grimskaft oxå :D
 
 

Dags för Ma med Music

Darin med Astrologen rullar i öronen medans det är matte.

Min dåliga uppdatering är sämst!

Nu måste jag skärpa mej. Jag kan inte bara mobilblogga hela tiden. Det finns ju flera saker man bara kan blogga om på datan. Så nu ska jag försöka hinna med det.

Idag ska jag gå kort dag i skolan och ikväll är det hoppträning igen. Ska bli superkul. Har verkligen längtat. Vi träna markarbete i måndags. Då hade Donna lite ont i magen. För hon lyfte på svansen väldigt mycket och vissa stunder ville hon inte alls gå framåt. Men förutom det gick det jättebra. Hoppade låga hinder på volter och träna på att få plats med ett galoppsprång mer än vad Donna vill. För hon skulle gärna vilja ta typ två mellan när det ska va fyra. Men hon var jättelugn och vi fick till rätt antal galoppsprång mellan. Sjukt nöjd med det! ;-)
Jag och Emelie. Hehe
Jag och Emelie chillar


Spanska

Nu börjar en tråkig spanska lektion. Och Jenny som jag sitter bredvid är sjuk. :-(

Donna time

Nu ska jag snart äta mat. Skolan idag var kort men urtråkig. Så var Jenny sjuk oxå Typiskt!! Men efter maten ska jag ut och rida Donna. Vi ska kanske hoppa lite. Får se. :D Så länge säger jag. Hejdå!
 

Plugg
School
Klubbhoppningen i MRK

Det gick superbra! Hon blev inte så chockad av att komma till ett nytt ställe. Men stå i transporten var ingen höjdare. Vi fick ha henne ute istället. Men det får hon lära sig. Vi red fram inne i ridhuset självständigt. Sen fick vi hoppa två hinder. Efter det fick var och en rida banan. 
 
Donna var ganska lugn och tyckte det var jättekul! Felfria i båda klasserna! Det gick bättre än vad jag trodde. :D Här kommer filmen:
 
 

Mellerud imorn

Imorn ska jag till Mellerud på träningshoppning. ;-)

Alma

Nu har jag vart hos Alma. I morse gick jag upp tio i 8 för att rida Donna. Sen var det in och duscha för att åka till Alma. Vi har haft jättekul! De har en jättestor ladugård där med massor av rum med kor, tjurar, ungdjur och kalvar. De var jättepratsjuka och kalvarna var sötast. Vissa var bara några dagar gamla.

Så fick jag träffa hennes söta ponny Cajza Cavat. Tjock vinterns hade han. Sötis! B-)
Jenny är hos mig
Instagram

Följ mig på instagram. Jag heter michelleppetersson

Söta Kickan

Har ridit Kickan nu. Den första biten när jag red iväg var hon superseg. Men sen när vi svängde till en annan väg blev hon helt galen. Då ville hon minsann springa. När vi skulle trav gick det fortare och fortare. Jag tyckte att det va så kul att hon tyckte det var kul så jag la ingen större energi på att hålla in henne. Sen övergick hon till galopp. Och inte tänkte hon stanna innan vi svängde in i skogen. Haha... Red henne en kortis i paddocken. Det var jättekul att rida henne. Tog en bild på henne:
Nu startar mitt och Donnas år

Nu börjar det. Hoppas på att vi ska kunna utvecklas så mycket som möjligt det här året. Med träningar och tävlingar. Jag ska försöka få bättre uppdatering här på blogen oxå.

Idag ska jag rida Kickan på morgonen. Ska känna om hon har blivit piggare. Vilket jag hoppas.

Ikväll ska jag på hoppträning på FRK med Donna. Hoppas verkligen det ska gå bra så att vi känner oss redo för en klubbhoppning på lördag. Ska till Mellerud då. Hoppa 50 & 60 cm.
bloglovin
RSS 2.0